Αποστολέας Θέμα: Grand Seiko vs Swiss made  (Αναγνώστηκε 82626 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

kkostas

• Επισκέπτης
Απ: Grand Seiko vs Swiss made
« Απάντηση #105 στις: Αύγουστος 08, 2011, 21:49:49 μμ »

Σε καταλαβα!Ρολεξακι θα αγοραζες! ;D

Πιθανον,μπορει και οχι...αλλα οχι το Sub ND.Ενα ρολοι αν ειναι το μοναδικο,καλο ειναι να χει και ημερομηνια.

+1

RULEZ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Αύγουστος 09, 2011, 01:33:33 πμ »
και συ κρυφοΡολεξακιας εισαι? ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

kkostas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #107 στις: Αύγουστος 09, 2011, 13:34:35 μμ »
και συ κρυφοΡολεξακιας εισαι? ;D

Ε όχι και κρυφό!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Blackbird

• VIP Member
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Αύγουστος 09, 2011, 19:21:34 μμ »
Εάν ένα, τότε αυτό.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Κύλησε το πίτουρο,

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Αύγουστος 09, 2011, 19:30:25 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Blackbird

• VIP Member
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Αύγουστος 10, 2011, 01:05:29 πμ »
Πάντως όχι το μισό-μισό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Κύλησε το πίτουρο,

Αποσυνδεδεμένος TheseusGR

• Member
  • **
  • The more you own, the more you know you don't own.
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Αύγουστος 11, 2011, 13:34:31 μμ »
Γεια χαρά σε όλους, και για πρώτο ποστ ξεκινώ με μία έκθεση ιδεών.  ;D

Είχα την χαρά πέρυσι να επισκεφτώ ασιατικό κατάστημα με εκτενή συλλογή Grand Seiko. Μέχρι τότε γνώριζα τα ρολόγια δεν γνώριζα όμως την ποιότητα και δεν τα είχα δει ζωντανά.

Περιεργαστηκα πολλά και τα δοκίμασα. Η ποιότητα είναι στο επίπεδο ή και παραπάνω απο την Rolex. Το φινίρισμα και η αίσθηση στο χέρι κορυφαία.  Η εμπειρία αυτή με έκανε να μελέτησω το θέμα διεξοδικά στο διαδίκτυο για να σχηματίσω πιο τεκμηριωμένη αποψη.

Η δικιά μου θέση είναι η εξής:

1) Σε επίπεδο τεχνολογίας και ποίοτητας βρίσκονται στην κορυφή. Έχουν εξ ολοκλήρου inhouse, έχουν και μηχανισμό HiBeat36000, εχουν την μόνη σοβαρή καινοτομία των τελευταίων δεκαετιών (Springdrive) σε μαζική παραγωγή, έχουν παρουσία στην αιχμή της ωρολογοπίας από την δεκαετία του 60, έχουν δικιά τους chronometre πιστοποίηση αυστηρότερη και αρτιότερη της Ελβετικής, έχουν περιορισμένη παραγωγή γύρω στις 30.000μοναδες/ετος, και σαν λαός έχουν έφεση στην μηχανική, ισάξια με τους Γερμανούς.

Ουσιαστικά πρόκειται για ενα μεγαθήριο της ωρολογοποίας. Με δεδομένη την ιστορία τους που πριν μερικές δεκαετίες σχεδόν χρεωκόπησαν τους Ελβετούς, εγώ αν ήμουνα Ελβετός (Rolex, Omega, IWC) θα τους είχα πρωτους στην λίστα των επικίνδυνων ανταγωνιστών.

2) Τι δεν εχουν: design ειδικό και προσαρμοσμένο στον Ευρωπαίο καταναλωτή του σήμερα, αναγνωρισιμότητα και κύρος στον γενικό πληθυσμό, ισχυρή διαφήμιση και μαρκετινγκ, αξία μεταπώλησης, και σημεία πώλησης εντός Ευρώπης.

Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα ο μόνος Δυτικός που θα αγοράσει GS είναι ο γνώστης, ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής. Δεν θα καταλήξει σε κανένα καρπό κατά λάθος (νέοπλουτοι, βίζιτες, τραγουδοποιών) γιατι σε αυτά τα λεφτά αγοράζεις επώνυμο Ελβετό. Επίσης δεν προβλέπω καμία ισχυρή δόση διαφήμησης που θα αλλαξει την εικόνα τους από την στιγμή που η παραγωγή τους είναι μόλις 30.000 ρολόγια. Η Rolex μόνη της πουλά 1εκ ρολόγια και ως Τudor άλλα 200χιλ. Με τετοια νούμερα και τζίρους μπορεί να προσλάβει και τον Αγ. Πέτρο για διαφήμιση και να χτίσει ότι μύθους επιθυμεί.

Προσωπικά για μένα η GS πρεσβεύει όλα αυτά που επιζητώ σε ένα ρολόι. Προτιμώ το "συντηρητικό" desigh απο άλλα κραυγαλέα παπουτσο-ρολόγια, και ενα GS είναι στην λίστα με τις επόμενες 3 αγορές μου.

Όλα όσο έγραψα δεν σημαίνουν ότι υποτιμώ τους Ελβετούς, ο ανταγωνισμός όμως βοηθά εμάς τους καταναλωτές και όταν η Seiko παράγει ρολόι στα 3-4χιλιαρικά που είναι απολύτως κορυφαίο κατασκευαστικα, καταλαβαίνουμε εύκολα ποιο είναι το πραγματικό κόστος ενός Rolex και ποιο το κόστος της αμοιβής του Roger Federer το οποίο δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω να επωμίζομαι.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: Αύγουστος 11, 2011, 13:50:25 μμ »
Theseus τα ειπες ολα! ;)
Συμφωνω απολυτα με τα γραφομενα σου φυσικα!

Καλη συνεχεια!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #113 στις: Αύγουστος 11, 2011, 13:59:22 μμ »
Καλώς όρισες. Πολύ ωραία η έκθεση ιδεών (όπως την χαρακτήρισες) και μπορώ να πω ότι σχεδόν συμφωνώ σε όλα.
Απλά να κάνω κάποιες επισημάνσεις:

Το Springdrive είναι δίκοπο μαχαίρι. Για πολλούς είναι η απόδειξη ότι η seiko θα παραμένει πάντα quartrz-ο-εταιρεία.

Το ζήτημα της chronometre πιστοποίησης είναι περίεργο και υπάρχουν φίλοι των ιαπωνικών ρολογιών που θεωρούν μεγάλο λάθος το γεγονός ότι ο JCA (Japan Chronometer Association) που πιστοποιούσε χρονόμετρα από 1969 ως το 1983, σταμάτησε να λειτουργεί. Έτσι έμεινε η, λάθος, εντύπωση ότι ο COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres) είναι ο μόνος αναγνωρισμένος και αξιόπιστος οργανισμός που δίνει πιστοποιητικά χρονομετρίας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος spentgr

• Jr. Member
  • *
  • Vintage clock
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Αύγουστος 11, 2011, 14:02:12 μμ »
Βρε παιδιά,
Εγώ που είμαι ένας καυμένος και αν ποτέ πάρω ρολόι αξίας 3-4 χιλιάδων........... θα πάρω seiko? δεν πα νάναι το καλύτερο τεχνολογικό επίτευμα!!!! Σε καμία των περιπτώσεων.
Γιατί ναι μεν αγοράζουμε για μας αλλά θα ήθελα να έχω και ένα ρολόι κύρους και για αυτούς που το βλέπουν.

Προσωπικά όταν βλέπω κάποιον με seiko λέω εντάξει ένα ρολόι γερό value for money ...αυτά.....μέχρι εκεί. Έτσι με έχει συνηθήσει η Seiko δεν φταίω εγώ.

Τώρα αν ήμουν φραγγάτος ε ναι, ας πάρω και το τεχνολογικό θαύμα GS για πάρτυ μου μόνο και για τους γνώστες.
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 11, 2011, 14:09:34 μμ από spentgr »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Όποιος έχει ένα ρολόι, ξέρει τι ώρα είναι. Όποιος έχει δύο, δεν ξέρει - Sacha Guitry

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Αύγουστος 11, 2011, 14:14:32 μμ »
Γιατί ναι μεν αγοράζουμε για μας αλλά θα ήθελα να έχω και ένα ρολόι κύρους και για αυτούς που το βλέπουν.
Τοτε Rolex και να χει και κυκλωπα!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Αύγουστος 11, 2011, 14:15:20 μμ »
Βρε παιδιά,
Εγώ που είμαι ένας καυμένος και αν ποτέ πάρω ρολόι αξίας 3-4 χιλιάδων........... θα πάρω seiko? δεν πα νάναι το καλύτερο τεχνολογικό επίτευμα!!!! Σε καμία των περιπτώσεων.

Προσωπικά όταν βλέπω κάποιον με seiko λέω εντάξει ένα ρολόι γερό value for money ...αυτά.....μέχρι εκεί. Έτσι με έχει συνηθήσει η Seiko δεν φταίω εγώ.

Τώρα αν ήμουν φραγγάτος ε ναι, ας πάρω και το τεχνολογικό θαύμα GS για πάρτυ μου και μόνο και για τους γνώστες.

το βλέπω ως εξής

Απολύτως δεκτή η άποψή σου. Η επιλογή καταναλωτικών αγαθών στην εποχή μας δεν γίνεται μόνο με όρους χρηστικότητας και ποιότητας. Γίνεται και με όρους πραγμάτωσης ψυχολογικών και συναισθηματικών αναγκών διαμέσου της κατανάλωσης.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Αύγουστος 11, 2011, 14:16:32 μμ »
Ψηφισατε ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Αύγουστος 11, 2011, 14:22:06 μμ »

Το Springdrive είναι δίκοπο μαχαίρι. Για πολλούς είναι η απόδειξη ότι η seiko θα παραμένει πάντα quartrz-ο-εταιρεία.
Αν και δεν ειμαι μεγαλος οπαδος του Spring Drive προς το παρον,ειναι κατι διαφορετικο απο ενα quartz.
Ειναι ενα υβριδιο που πηρε τα καλα των δυο κοσμων και τα ενωσε σε μια μηχανη.Δεν εχει παρουσιαστει κατι τοσο επαναστατικο στην ωρολογοποιια απο την εποχη του quartz στα '70s,οπου και παλι πρωτοπορησε η Seiko.
Οσο για το αν ειναι quatzοεταιρεια,εχει αποδειξει τοσες δεκαετιες οτι τα μηχανικα τα κατεχει και τα κατασκευαζει ''για πλακα'',απο κουρδιστα,αυτοματα,χρονογραφους,hi beat 36.000 και μια μεγαλη γκαμα μηχανισμων που ποτε δε σταματησε να δημιουργει.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Αύγουστος 11, 2011, 14:26:53 μμ »
Καλώς όρισες. Πολύ ωραία η έκθεση ιδεών (όπως την χαρακτήρισες) και μπορώ να πω ότι σχεδόν συμφωνώ σε όλα.
Απλά να κάνω κάποιες επισημάνσεις:

Το ζήτημα της chronometre πιστοποίησης είναι περίεργο και υπάρχουν φίλοι των ιαπωνικών ρολογιών που θεωρούν μεγάλο λάθος το γεγονός ότι ο JCA (Japan Chronometer Association) που πιστοποιούσε χρονόμετρα από 1969 ως το 1983, σταμάτησε να λειτουργεί. Έτσι έμεινε η, λάθος, εντύπωση ότι ο COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres) είναι ο μόνος αναγνωρισμένος και αξιόπιστος οργανισμός που δίνει πιστοποιητικά χρονομετρίας.

Η Seiko έχει δική της εσωτερική πιστοποίηση -3/+5, σε περισσότερες θέσεις και το σημαντικότερο μετρημένα μετρημένη με το μηχανισμό ΜΕΣΑ στο ρολόι και όχι πριν τοποθετηθεί.

Το κόλλημα με το Quartz είναι αστείο. Και η Omega βγάζει Quartz. To να συγκρίνουμε το Springdrive με το απλο Quartz είναι ανάλογη σύγκριση με τον τροχό μας άμαξας με τον τροχό ενός Airbus. To ουσιαστικό "πρόβλημα" είναι ότι Seiko γράφει το ρολόι των 3000,00 και το ρολοί των 150,00ευρώ. Αν το φτηνότερο Seiko Quartzκόστιζε 1500,00+ δεν θα μας ενδιέφερε αν κατασκεύαζε κα Quartz.
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 11, 2011, 14:33:58 μμ από TheseusGR »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions