Να ξεκινήσω λέγοντας ότι έχω αρκετά γιαπωνέζικα ρολόγια και ειδικά σήμερα που μιλάμε το πιο ακριβό ρολόι στη συλλογή μου είναι seiko!
Όμως αν είχα να διαθέσω πολλά χρήματα και είχα να διαλέξω ανάμεσα σε GS και ελβετικό, θα διάλεγα σίγουρα κάποιο ελβετικό χωρίς καν να το σκεφτώ!!
Ο λόγος είναι απλός και η ουσία του βρίσκεται στο γιατί αγοράζω ένα ρολόι. Για μένα ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος για τον οποίο αγοράζω ένα ρολόι είναι καθαρά το πόσο μου αρέσει - δηλαδή η εμφάνιση!
Σέβομαι πάρα πολύ την παράδοση και τα επιτεύγματα των Ιαπώνων της Seiko, αλλά το γούστο μου εξαντλείται στο marine master που ήδη έχω..
Με άλλα λόγια δε μου αρέσει κανένα GS, τουλάχιστον όχι τόσο ώστε να διαθέσω κάποιο μεγάλο ποσό για την αγορά του.
Σε αντίθεση με τα GS, έτσι για πλάκα μπορώ να βρω 10 Ελβετικά ρολόγια που θα τα πλήρωνα αδρά.
Οι Ιάπωνες όπως και οι Αμερικάνοι έχουν περίπου το ίδιο πρόβλημα - και είναι αυτό για το οποίο δε θα αγόραζα κάτι ακριβό από αυτούς:Το πρόβλημα του σχεδιασμού και της εμφάνισης. .Σε αντίθεση, οι Ευρωπαίοι είναι πολύ πιο μπροστά στο να σχεδιάζουν και να κατασκεύαζουν όμορφοτερα πράγματα από αυτούς που προανέφερα.
Έχοντας ζήσει αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ και έχοντας κάνει 2 ταξίδια στην Ιαπωνία, είμαι αυτόπτης μάρτυρας του παροξυσμού που παρατηρείται σε οτιδήποτε ευρωπαικό και στις 2 αυτές χώρες. Και μη μου πει κανείς για ξενομανία, γιατί σίγουρα δε συμβαίνει το αντίθετο από πλευράς των ευρωπαίων για αμερικάνικα ή ιαπωνικά προιόντα - τουλάχιστον όχι σε τέτοιο βαθμό!
Εχοντας λοιπόν απόλυτο σεβασμό στην παράδοση, τα επιτεύγματα και την ποιότητα των Ιαπώνων, θα τους έλεγα να το πάρουν αλλιώς στο θέμα της εμφάνισης των προιόντων τους...Έχουν κάνει πολλά βήματα μπροστά τα τελευταία χρόνια, αλλά θέλουν αρκετό δρόμο ακόμα για να με πείσουν να τους διαθέσω μια μικρή περιουσία.
Εννοείται ότι εκφράζω την προσωπική μου άποψη!