Αποστολέας Θέμα: Grand Seiko vs Swiss made  (Αναγνώστηκε 82739 φορές)

0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Grand Seiko vs Swiss made
« Απάντηση #150 στις: Νοέμβριος 06, 2013, 13:04:41 μμ »
Ακομα πιο δυσκολο!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ted

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 13:24:30 μμ »
Αντιγράφω σχόλιο από το παρακάτω βίντεο:

Absolute class. I've had Rolex, Omega, etc, etc, and i'm not surprised to say that even the Seiko SARB range knocks the socks off them ! Rolex ? I've had five of them, not one of them kept good time.......
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 13:40:34 μμ »
ναι μπορει να ειναι μεγαλη αληθεια οτι μπορει να μην χανουν δευτερολεπτο που λεει ο λογος ομως ενα 90 τις εκατο των ατομων που θα πηγαιναν ταμειο στα 5-10 χιλιαρικα δεν θα τα εδιναν σε ιαπωνα καλως η κακως
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ted

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 14:28:35 μμ »
Για όποιον δε θέλει να γίνει συλλέκτης ρολογιών, το GS είναι η πιο λογική επιλογή αφού είναι καλύτερο από τον ελβετικό ανταγωνισμό (αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει μετά από το διάβασμα που έκανα και μην αρχίσετε τα γιατί το λες; πώς το εννοείς, καλύτερο σε τί; κ.λ.π. )
Αν τώρα είσαι αχόρταγος και δεν ικανοποιείσαι ποτέ και βαριέσαι γρήγορα και θες κάθε 6μηνο και χρόνο να αλλάζεις ρολόγια τότε εννοείται πως θα πας σε ελβετικό γιατί φεύγει πολύ πιο εύκολα και σε καλύτερη τιμή ίσως.

Από μένα GS ΔΑΓΚΩΤΟ και ο βασικός λόγος είναι ότι είμαι λάτρης της ιαπωνικής φιλοσοφίας-management-τρόπου ζωής κ.λ.π.
Αυτά δίδαξε η toyota, αυτά ακολουθεί και η seiko.
Αν δείτε έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια λογική.
Όχι τις μ@λ@κίες που έλεγε ο steve jobs ο απάνθρωπος που τον κάναμε και Θεό τρομάρα του.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #154 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 15:04:32 μμ »
Να ξεκινήσω λέγοντας ότι έχω αρκετά γιαπωνέζικα ρολόγια και ειδικά σήμερα που μιλάμε το πιο ακριβό ρολόι στη συλλογή μου είναι seiko!
Όμως αν είχα να διαθέσω πολλά χρήματα και είχα να διαλέξω ανάμεσα σε GS και ελβετικό, θα διάλεγα σίγουρα κάποιο ελβετικό χωρίς καν να το σκεφτώ!!
Ο λόγος είναι απλός και η ουσία του βρίσκεται στο γιατί αγοράζω ένα ρολόι. Για μένα ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος για τον οποίο αγοράζω ένα ρολόι είναι καθαρά το πόσο μου αρέσει - δηλαδή η εμφάνιση!
Σέβομαι πάρα πολύ την παράδοση και τα επιτεύγματα των Ιαπώνων της Seiko, αλλά το γούστο μου εξαντλείται στο marine master που ήδη έχω..
Με άλλα  λόγια δε μου αρέσει κανένα GS, τουλάχιστον όχι τόσο ώστε να διαθέσω κάποιο μεγάλο ποσό για την αγορά του.
Σε αντίθεση με τα GS, έτσι για πλάκα μπορώ να βρω 10 Ελβετικά ρολόγια που θα τα πλήρωνα αδρά.
Οι Ιάπωνες όπως και οι Αμερικάνοι έχουν περίπου το ίδιο πρόβλημα - και είναι αυτό για το οποίο δε θα αγόραζα κάτι ακριβό από αυτούς:Το πρόβλημα του σχεδιασμού και της εμφάνισης. .Σε αντίθεση, οι Ευρωπαίοι είναι πολύ πιο μπροστά στο να σχεδιάζουν και να κατασκεύαζουν όμορφοτερα πράγματα από αυτούς που προανέφερα.
Έχοντας ζήσει αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ και έχοντας κάνει 2 ταξίδια στην Ιαπωνία, είμαι αυτόπτης μάρτυρας του παροξυσμού που παρατηρείται σε οτιδήποτε ευρωπαικό και στις 2 αυτές χώρες. Και μη μου πει κανείς για ξενομανία, γιατί σίγουρα δε συμβαίνει το αντίθετο από πλευράς των ευρωπαίων για αμερικάνικα ή ιαπωνικά προιόντα - τουλάχιστον όχι σε τέτοιο βαθμό!
Εχοντας λοιπόν απόλυτο σεβασμό στην παράδοση, τα επιτεύγματα  και την ποιότητα των Ιαπώνων, θα τους έλεγα να το πάρουν αλλιώς στο θέμα της εμφάνισης των προιόντων τους...Έχουν κάνει πολλά βήματα μπροστά τα τελευταία χρόνια, αλλά θέλουν αρκετό δρόμο ακόμα για να με πείσουν να τους διαθέσω μια μικρή περιουσία.
Εννοείται ότι εκφράζω την προσωπική μου άποψη!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 15:15:08 μμ »
Σε αντίθεση, οι Ευρωπαίοι είναι πολύ πιο μπροστά στο να σχεδιάζουν και να κατασκεύαζουν όμορφοτερα πράγματα από αυτούς
που προανέφερα.

μαζι σου
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #156 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 15:28:09 μμ »
Σε αντίθεση, οι Ευρωπαίοι είναι πολύ πιο μπροστά στο να σχεδιάζουν και να κατασκεύαζουν όμορφοτερα πράγματα από αυτούς
που προανέφερα.

Οι ευρωπαίοι δεν παίζονται σε αυτά. Μέχρι και τα σκατά (sorry για την λέξη αλλά όπως και να τα πω σκατά παραμένουν) τα πωλούν σαν έργα τέχνης.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 15:30:19 μμ »
που προανέφερα.

Οι ευρωπαίοι δεν παίζονται σε αυτά. Μέχρι και τα σκατά (sorry για την λέξη αλλά όπως και να τα πω σκατά παραμένουν) τα πωλούν σαν έργα τέχνης.
ειναι μανουλες
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 15:31:39 μμ »
το θεμα αυτο ειναι απο:Αύγουστος 05, 2011
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #159 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 15:31:51 μμ »
βρωμιάρηδες είναι και έχουν κοινό από δήθεν (κάτι, βάλε ότι θέλεις)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #160 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 15:36:07 μμ »
που προανέφερα.

ειναι μανουλες

Παιδιά είναι καθαρά θέμα γούστου! Έχω κάνει εργασία για μεταπτυχιακό πάνω στο θέμα - κυριολεκτώ!....Αποδεδειγμένα πράγματα...
Και το κακό είναι ότι επειδή σα λαοί είναι πεισματάρηδες, αντί να πηγαίνουν καλύτερα, τα κάνουν πιο σκ....α
Οι ευρωπαίοι δεν έχουν τέτοια συμπλέγματα, γι᾽αυτό και κάνουν σωστά και απερίσπαστοι τη δουλειά που πολύ καλά ξέρουν!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #161 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 15:37:11 μμ »

Ποιοί Κώστα;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 15:38:08 μμ »
ποιοι?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #163 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 15:40:39 μμ »
ποιοι?

Ο λαός απαιτεί να μάθει ποιοί είναι οι βρωμιάρηδες, προκειμένου να προβεί σε τυχόν μηνύσεις!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #164 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 15:41:53 μμ »
Ποιους λέω Βρωμιάρηδες; Αυτούς που έβγαλαν Αυτό ή το αγόρασαν. Και δήθεν λέω όσους και καλά το "καταλαβαίνουν".
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions