Αποστολέας Θέμα: Grand Seiko vs Swiss made  (Αναγνώστηκε 82711 φορές)

0 μέλη και 14 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Grand Seiko vs Swiss made
« Απάντηση #165 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 15:44:47 μμ »
Ποιους λέω Βρωμιάρηδες; Αυτούς που έβγαλαν Αυτό ή το αγόρασαν. Και δήθεν λέω όσους και καλά το "καταλαβαίνουν".
και αυτο χαρακτηριζει αρνητικα ολους τους Ελβετους? ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #166 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 15:45:28 μμ »
Ποιους λέω Βρωμιάρηδες; Αυτούς που έβγαλαν Αυτό ή το αγόρασαν. Και δήθεν λέω όσους και καλά το "καταλαβαίνουν".

Αμερικάνικα δεν είναι;

Μάλλον ελβετικα απ᾽ότι κατάλαβα...
Τότε η ερώτηση του Γιώργου είναι και δική μου ερώτηση
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 04, 2014, 15:49:28 μμ από charisps »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #167 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 15:54:07 μμ »
Δεν τους χαρακτηρίζει αυτό, εγώ τους χαρακτήρισα. Όπως τους χαρακτηρίζω και με άλλα πολλά και αρνητικά. Όπως χαρακτηρίζουν πολλοί "κακόγουστους" τους Ιάπωνες γιατί δεν τους άρεσε ποια λεπτομέρεια σε μερικά από τα χιλιάδες μοντέλα που κυκλοφορούν.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #168 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 15:58:10 μμ »
Δεν τους χαρακτηρίζει αυτό, εγώ τους χαρακτήρισα. Όπως τους χαρακτηρίζω και με άλλα πολλά και αρνητικά. Όπως χαρακτηρίζουν πολλοί "κακόγουστους" τους Ιάπωνες γιατί δεν τους άρεσε ποια λεπτομέρεια σε μερικά από τα χιλιάδες μοντέλα που κυκλοφορούν.
σαν "αντιποινα",μου ακουγεται ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #169 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 16:03:16 μμ »
Λογικό δεν είναι; (να είναι "αντίποινα" εννοώ). Όλοι αγαπάμε, μισούμε (ή αδιαφορούμε) διαφορετικά πράγματα. Ρολόγια στην περίπτωσή μας. Αν κάποιος τα "χώνει" σε αυτά που μου αρέσουν εγώ γιατί θα πρέπει να παραμείνω μετριοπαθής;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 04, 2014, 16:05:07 μμ από grecellin »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #170 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 16:03:45 μμ »
σαν "αντιποινα",μου ακουγεται ::)

Ο Κώστας έχει την άποψη του και την εξέφρασε με κάποιον πιο ηχηρό τρόπο...Για μένα είναι απόλυτα σεβαστή!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ted

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 16:24:26 μμ »
Τα ίδια λένε χρόοονια τώρα και για τα Ιαπωνικά αυτοκίνητα και την τελευταία δεκαετία για τα κορεάτικα. Τώρα πια που σε θέματα κρατήματος και στησίματος και τα δύο ανταγωνίζονται στα ίσια πια τα ευρωπαϊκά εξακολουθούν και λένε τα ίδια χωρίς να γνωρίζουν, απλά επαναλαμβάνοντας μια καραμέλα 20-30 χρονών.

Προσωπικά τα rolex εμφανισιακά δεν μου κάνουν κλικ όπως και τα παλιά mercedes μέχρι το 2000. ΑΠΑΙΣΙΑ.
Γιατί πρέπει να θεωρούμε τα rolex όμορφα; ποιοτικά και εύκολα στο service ναι!
αλλά όμορφα ΟΧΙ! και είναι και υπερκοστολογημένα όσο δεν πάει.

ΩΡΑΙΑ είναι τα tissot, τα longines, τα omega ( και αυτά έχουνε χαλάσει πια αλλά ΟΚ...), τα zenith, τα iwc.
Τα rolex μόνο χοντροκομένα θα τα χαρακτήριζα είτε έχουν είτε δεν έχουν κύκλοπα.

Και το τελευταίο που με νοιάζει είναι να μάθουν οι ξένοι ότι είμαι φραγκάτος. Το ξέρω εγώ και οι τράπεζες που συνεργάζομαι.
Τί λογική έχει να κάνεις επίδειξη πλούτου με τα ρούχα, τα ρολόγια, τα αμάξια σου και μετά να κλειδαμπαρώνεις παντζούρια και να βάζεις συναγερμούς γιατί φοβάσαι τους κλέφτες. Ας το σκεφθούν αυτό, αυτοί που λένε " θέλω να φαίνεται ότι έδωσα πολλά λεφτά για το ρολόι και να είναι αναγνωρίσιμο."
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WhiteLionR

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 17:21:35 μμ »
...
Σε αντίθεση, οι Ευρωπαίοι είναι πολύ πιο μπροστά στο να σχεδιάζουν και να κατασκεύαζουν όμορφοτερα πράγματα από αυτούς που προανέφερα.
...

Χάρη, το λεμε αυτό επειδή είμαστε Ευρωπαίοι κι έχουμε μια συγκεκριμένη αισθητική "κουλτούρα". Λογικό είναι.
Ένας Απω-Ανατολίτης θα πει το ακριβώς αντίθετο...

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 04, 2014, 17:26:00 μμ από WhiteLionR »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #173 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 17:29:53 μμ »
...
Σε αντίθεση, οι Ευρωπαίοι είναι πολύ πιο μπροστά στο να σχεδιάζουν και να κατασκεύαζουν όμορφοτερα πράγματα από αυτούς που προανέφερα.
...

Χάρη, το λες αυτό σαν Ευρωπαίος. Λογικό είναι. Ένας Απω-Ανατολίτης θα πει το ακριβώς αντίθετο...

Θοδωρή μου ανέφερα ότι έζησα στις χώρες τους (στην Αμερική πολλά χρόνια κα στην Ιαπωνία περίπου 2 μήνες για την έρευνα που ανέφερα).
Πίστεψε με. Δεν είναι καθόλου έτσι, όπως το γράφεις. Οι Άπω Ανατολίτες  θαυμάζουν απεριόριστα οτιδήποτε ευρωπαικό. Αυτό βασίζεται σε έρευνα.
Το τί θα προτιμούσα το αναφέρω, όπως επίσης και τον ακριβή λόγο της προτίμησης μου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #174 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 17:34:50 μμ »
Τα ίδια λένε χρόοονια τώρα και για τα Ιαπωνικά αυτοκίνητα και την τελευταία δεκαετία για τα κορεάτικα. Τώρα πια που σε θέματα κρατήματος και στησίματος και τα δύο ανταγωνίζονται στα ίσια πια τα ευρωπαϊκά εξακολουθούν και λένε τα ίδια χωρίς να γνωρίζουν, απλά επαναλαμβάνοντας μια καραμέλα 20-30 χρονών.

Προσωπικά τα rolex εμφανισιακά δεν μου κάνουν κλικ όπως και τα παλιά mercedes μέχρι το 2000. ΑΠΑΙΣΙΑ.

ΩΡΑΙΑ είναι τα tissot, τα longines, τα omega ( και αυτά έχουνε χαλάσει πια αλλά ΟΚ...), τα zenith, τα iwc.

Και το τελευταίο που με νοιάζει είναι να μάθουν οι ξένοι ότι είμαι φραγκάτος. Το ξέρω εγώ και οι τράπεζες που συνεργάζομαι.
Τί λογική έχει να κάνεις επίδειξη πλούτου με τα ρούχα, τα ρολόγια, τα αμάξια σου και μετά να κλειδαμπαρώνεις παντζούρια και να βάζεις συναγερμούς γιατί φοβάσαι τους κλέφτες. Ας το σκεφθούν αυτό, αυτοί που λένε " θέλω να φαίνεται ότι έδωσα πολλά λεφτά για το ρολόι και να είναι αναγνωρίσιμο."

αυτό τώρα τί σχέση έχει με το γούστο του καθενός;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WhiteLionR

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 17:39:23 μμ »
Και οι Ευρωπαίοι σέβονται τα Ιαπωνικά (τουλάχιστον) προϊόντα, εξίσου. Κοίτα, αυτού του είδους οι επιρροές
δεν μπορούν να είναι μονοσήμαντες. Ιδιαίτερα τώρα, με την παγκοσμιοποίηση...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 17:47:42 μμ »
Και οι Ευρωπαίοι σέβονται τα Ιαπωνικά (τουλάχιστον) προϊόντα, εξίσου. Κοίτα, αυτού του είδους οι επιρροές

+1.

Οσον αφορα τα ρολογια εινα λογικο οι Ιαπωνες να στρεφονται στην Ελβετια για μοντελα ΥΩ.
Απο την μια υπαρχει μονο η GS και απο την αλλη δεκαδες ελβετικες μαρκες με εκαντονταδες διαφορετικα μοντελα και σχεδια.

Εχουμε πει οτι η ΥΩ ειναι 99% ελβετικη υποθεση.

Παρ'ολ'αυτα τα GS παραμενουν υπεροχα και κλασσικα μεσα στην πολυτελη ''λιτοτητα'' τους.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #177 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 17:51:27 μμ »

Διάβασε ρε συ τί έγραψα παραπάνω....
Το γράφω αυτό που λες. Απλά τα ποσοστά αυτών που τους αρέσουν τα Ευρωπαικά προιόντα είναι μεγαλύτερα από αυτών που τους αρέσουν τα Ιαπωνικά...
Ο καθένας άλλωστε αγοράζει για 1,000,000 δικούς του λόγους....(μην ξεχνάμε και το θέμα μας)
Εγώ αυτό που έγραψα είναι η δική μου άποψη + το προιόν έρευνας μου (φυσικά είναι τελείως τυχαίο ότι η γνώμη μου συμπίπτει με το αποτέλεσμα της έρευνας, την οποία φυσικά και μπορεί να αμφισβητήσει ο καθένας - αν και είμαι αρκετά μεγάλος σε ηλικία ώστε με ψέματα να προσπαθώ να υποστηρίξω τη γνώμη μου)
Αυτά τα έκανα μικρός...τώρα μεγάλωσα
 :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 17:53:35 μμ »

Καμία, γιατί ως γνωστόν το χρήμα, ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβονται  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #179 στις: Ιανουάριος 04, 2014, 17:56:21 μμ »

Καμία, γιατί ως γνωστόν το χρήμα, ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβονται  :D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions