Αποστολέας Θέμα: Grand Seiko vs Swiss made  (Αναγνώστηκε 82644 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

charisps

• Επισκέπτης
Απ: Grand Seiko vs Swiss made
« Απάντηση #270 στις: Ιανουάριος 05, 2014, 12:57:41 μμ »
Ξεκολλήστε με τα κουάρτζ. Η Βασερόν φτιάχνει κουάρτζ και τα πουλά μια περιουσία και κανείς δεν είπε ότι είναι μάπα σαν εταιρία.

Το ΦΘΗΝΟ ρολόι είναι το πρόβλημα όταν το εταιρικό σου image ταυτίζεται με αυτό.
θεωρεις την ρολεξ ανωτερη σαν ωρολογοποιία απο την bp?
προσοχή δεν μιλαω για το ποσο επιτυχημένη σαν επιχείρηση ειναι η μια και η αλλη καθως εκει σαφως εχει το προβαδισμα η ρολεξ

Μπράβο σας ρε παιδιά που έχετε τόσες πολλές γνώσεις ώστε να κρίνετε δυο τέτοιες εταιρείες....
Εγω πάντως δεν είμαι ικανός να το κάνω...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tolis

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #271 στις: Ιανουάριος 05, 2014, 12:58:35 μμ »
αφηστε την BP  ουτως η αλλιως δεν ειμαστε φορουμ  καυσιμων για να την κρινουμε σαν εταιρεια  ??? ??? (πλακα κανω)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος lakib0i

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #272 στις: Ιανουάριος 05, 2014, 13:07:27 μμ »
Ξεκολλήστε με τα κουάρτζ. Η Βασερόν φτιάχνει κουάρτζ και τα πουλά μια περιουσία και κανείς δεν είπε ότι είναι μάπα σαν εταιρία.

προσοχή δεν μιλαω για το ποσο επιτυχημένη σαν επιχείρηση ειναι η μια και η αλλη καθως εκει σαφως εχει το προβαδισμα η ρολεξ

Το πρόβλημά μου δεν είναι ποιά είναι ανώτερη και ποιά κατώτερη.
Απλά βλέπω εμμονές στο νήμα αυτό και τις επισημαίνω.
Η μια είναι οτι όσοι φορούν ρόλεξ είναι νεόπλουτοι επιδειξίες, και ξέρουμε όλοι ότι δεν ισχύει αυτό.
Η άλλη είναι ότι τα κουάρτζ δεν είναι καλά ρολόγια, ή είναι φθηνορόλογα.
Και αυτό δεν ισχύει.
Έχουν πιο καλή χρονομετρία, λιγότερο κόστος και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καλύτερη αντοχή σε μαγνητισμό και επιταχύνσεις, λιγότερη συντήρηση.
Επειδή εμείς ασχολούμαστε κάθε μέρα με τα ρολόγια μας και "ξύνουμε την ψώρα μας", δε σημαίνει ότι τον 90% των φραγκάτων που θέλουν ένα καλό ρολόι έχουν την ίδια διάθεση να ασχολούνται.
Φοράνε κάτι όμορφο και με ΚΥΡΟΣ στο χέρι τους και περιμένουν να δείχνει τη σωστή ώρα.
Σε πληροφορώ ότι υπάρχουν δύο άτομα του οικογενειακού μου περιβάλλοντος που έχουν ένα Ω και ενα IWC και κάθε φορά που βρισκόμαστε με βάζουν να τους ρυθμίσω την ημ/νία.
Και δε μιλάω για τίποτε 80χρονους. Η μία είναι 42 και ο άλλος 34.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 05, 2014, 13:09:53 μμ από lakib0i »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #273 στις: Ιανουάριος 05, 2014, 13:08:44 μμ »
Στέλιο μπορώ να γράψω το γιατί δεν θεωρώ την ΒΡ ούτε καν μικρή, αλλά αν θέλεις να μου απαντήσεις σε αυτό που ρώτησα απάντησέ μου. Μη μου κάνεις ρητορικές (Σωκρατικές) ερωτήσεις.
χωρις να εχω τις ιδιαιτερες γνωσεις θεωρω την bp ιστορικοτερη (αυτος ειναι ο καταλληλος ορος) απο την ρολεξ και γενικα ισως την ιστορικοτερη εταιρια (που υπαρχει ακομα)
καθως εχει συνησφερει παρα πολλα στον κλαδο της ωρολογοποιίας πχ το πρωτο αυτοματο ρολοι χειρος
και πολλα complications δικα της δηλαδη in house  οπως πχ το καρουζελ  και αλλα (http://www.blancpain.com/en/complications-horlog-res-en)
σαφως ομως η ρολεξ εχει ""απειρως"" μεγαλυτερη επιτυχία οσον αφορα το στεγνο οικονομικο κερδος και το ποσο καλη επιχείριση ειναι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #274 στις: Ιανουάριος 05, 2014, 13:11:51 μμ »
η προσωπικη αποψη ειναι οτι το gs ειναι μακραν ανωτερο σε ποιοτητα μεταλλου (οχι τοσο σε φινιρισμα) και φυσικα σε αντοχη σαν μηχανη (ακριβεια).Προσφατα  ειχα στα χερια μου ενα 5αρι σεικο με μηχανη 4r36  και συγκριναμε αυτο με ενα  σαμπμαρινερ , ποιο θα χασει σε λεπτα μεσα σε 1 μηνα... καλα ε το αποτελεσμα ηταν για γελια :D το σεικο των 120 ευρω ξεφτιλισε τους παντες!! ουτε εγω δεν το πιστευα (και τα 2 ηταν καινουργια ρολογια αθικτα και αυθεντικα χωρις ποτε να εχουν χτυπηθει η να εχουν πεσει κατω) ολα αυτα ειναι γνωμη μου αλλα δοκιμαστε το και θα δειτε!! τωρα για τεχνογνωσια σεικο αφηστε το καλυτερα... οι ανθρωποι ειναι αλλου! 200 χρονια μπροστα απο εμας.
Α τωρα που το ξεχασα η ρολεξ βεβαιως και εφτιαχνε ρολογια quartz παρα πολλες σειρες !!  βρειτε τις σε εικονες σε ολο το διαδικτυο η ρωτηστε την ιδια την αντιπροσωπεια.

Καταρχάς η σύγκριση που κάνεις είναι άκυρη, γιατί η χρονομετρία ενός ρολογιού εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το πόσο μερακλής είναι ο μάστορας που το ρυθμίζει.

Αλλά για ν' απαντήσω και στην ουσία του θέματος που αναφέρεις, όσα Ρολεξ καινούργια έχω πάρει είναι όλα -2 έως +2 δεύτερα την ημέρα και κινούνται εκεί μέσα, ότι και να τους κάνεις, όσο σκληρά και να τους συμπεριφερθείς, μέχρι να περάσει η 5ετια και να έρθει η ώρα του κανονικού σέρβις τους.
Από την άλλη όσα Seiko αυτόματα έχω πάρει είναι στο  +10 έως +30 και από πολλούς θεωρείται και φυσιολογικό.
Όπως καταλαβαίνεις το παραπάνω Seiko ήταν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Εμπειρικά και μόνο σε όλα τα χρόνια που ασχολούμαι με ρολόγια, οι μηχανές των Ρόλεξ είναι οι πιο απροβλημάτιστες με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 05, 2014, 13:13:46 μμ από PanosI »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #275 στις: Ιανουάριος 05, 2014, 13:12:49 μμ »

Το πρόβλημά μου δεν είναι ποιά είναι ανώτερη και ποιά κατώτερη.
Απλά βλέπω εμμονές στο νήμα αυτό και τις επισημαίνω.
Η μια είναι οτι όσοι φορούν ρόλεξ είναι νεόπλουτοι επιδειξίες, και ξέρουμε όλοι ότι δεν ισχύει αυτό.
Η άλλη είναι ότι τα κουάρτζ δεν είναι καλά ρολόγια, ή είναι φθηνορόλογα.
Και αυτό δεν ισχύει.
Έχουν πιο καλή χρονομετρία, λιγότερο κόστος και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καλύτερη αντοχή σε μαγνητισμό και επιταχύνσεις, λιγότερη συντήρηση.
Επειδή εμείς ασχολούμαστε κάθε μέρα με τα ρολόγια μας και "ξύνουμε την ψώρα μας", δε σημαίνει ότι τον 90% των φραγκάτων που θέλουν ένα καλό ρολόι έχουν την ίδια διάθεση να ασχολούνται.
Φοράνε κάτι όμορφο και με ΚΥΡΟΣ στο χέρι τους και περιμένουν να δείχνει τη σωστή ώρα.
Σε πληροφορώ ότι υπάρχουν δύο άτομα του οικογενειακού μου περιβάλλοντος που έχω χαρίσει ένα Ω και ενα IWC και κάθε φορά που βρισκόμαστε με βάζουν να τους ρυθμίσω την ημ/νία.
Και δε μιλάω για τίποτε 80χρονους. Η μία είναι 42 και ο άλλος 34.
κριμα νομιζω δεν εκτιμησαν αρκετα το δωρο σου...στο δια ταυτα τωρα το ακριβοτερο ρολοι που εχω (οχι ακριβο γενικα απλα ακριβοτερο απο τα αλλα) ειναι quartz τα κανει ολα τελεια κανει πραγματα που κανενα αυτοματο δεν τα κανει δεν μου ζηταει ουτε service ουτε τιποτα εχει φαει μπουφλες δεν εχει κανει κιχ ...και ομως δεν με πολυνοιαζουν αυτα εγω προτιμω τα αντικειμενικα χειροτερα μηχανικα γιατι θελω να βλεπω την κινηση μεσα στην μηχανη και ας χανω 5 δευτερα την μερα δεν χαθηκε και ο κοσμος :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tolis

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #276 στις: Ιανουάριος 05, 2014, 13:23:21 μμ »
καταρχην εαν το παρουμε ιστορικα και το ποιο η ποια κρατη/ος εφτιαχνε τα καλυτερα ρολογια το 1600,1700,1800 και 1900 παει μακρια η βαλιτσα...οπως για παραδειγμα  εαν συγκρινεις ενα ρολοι τσεπης αμερικανικο  του  1850-1900 με ενα ελβετικο ειναι σαν να συγκρινεις μπεμβε με  γιουγκο τοτε ας πουμε τα ελβετικα σε ποιοτητα και αξιοπιστια σε σχεση με τα αμερικανικα ηταν κονσερβες.Κανω αυτην την συγκριση για να σας πω οτι δυστυχως η ευτυχως  παροτι ξεκινησαν τα γιαπωνεζικα σαν φθηνοκατασκευες  με τα χρονια και τις δεκαετιες ανεβηκαν σε ποιοτητα μεταλλων και ακριβεια και τωρα τελευταια (10-15 χρονια)  ξεπερασαν  μια για παντα τα ελβετικα, λυπαμαι που το λεω αλλα στο μελλον θα δουμε πραματα και θαματα στους γιαπωνεζους  τωρα αν μιλαμε για σχεδιασμο και βαρια κληρονομια των ευρωπαιων σχεδιαστων ....που ξεχωριζει αυτο παιζεται
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #277 στις: Ιανουάριος 05, 2014, 13:28:23 μμ »
ωρις να εχω τις ιδιαιτερες γνωσεις θεωρω την bp ιστορικοτερη (αυτος ειναι ο καταλληλος ορος) απο την ρολεξ και γενικα ισως την ιστορικοτερη εταιρια (που υπαρχει ακομα)
καθως εχει συνησφερει παρα πολλα στον κλαδο της ωρολογοποιίας πχ το πρωτο αυτοματο ρολοι χειρος
και πολλα complications δικα της δηλαδη in house  οπως πχ το καρουζελ  και αλλα (http://www.blancpain.com/en/complications-horlog-res-en)
σαφως ομως η ρολεξ εχει ""απειρως"" μεγαλυτερη επιτυχία οσον αφορα το στεγνο οικονομικο κερδος και το ποσο καλη επιχείριση ειναι

Για μένα αυτά είναι το πετυχημένο πλασάρισμα της ΒΡ, τα τελευταία χρόνια. Τι εννοώ:
Για το ρολόι χειρός, την cartier ξέρω σαν "πρώτη".
Για την παλαιότερη εταιρεία που υπάρχει ακόμα διαφωνώ. Η Vacheron υπάρχει ακόμα, η σημερινή Blancpain είναι δημιουργία των Biver - Hayek (εγγονός) που αγόρασαν ένα όνομα.
Πολυπλοκότητες μπορεί να βγάλει η κάθε εταιρεία, παίρνωντας έναν ή περισσότερους αρχι-τεχνίτες και ρίχνοντας χρήμα. Δες τι έκανε τελευταία το richmont με cartier και Κασάπη.
Και η ιστορία της ΒΡ είναι ότι έβγαλε ένα ρολόι που φόρεσε ο Κουστώ (μαζί με μερικά ακόμα) και ότι ΔΕΝ έβγαλε quartz ή digital και δεν θα βγάλει ποτέ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #278 στις: Ιανουάριος 05, 2014, 14:07:07 μμ »
ωρις να εχω τις ιδιαιτερες γνωσεις θεωρω την bp ιστορικοτερη (αυτος ειναι ο καταλληλος ορος) απο την ρολεξ και γενικα ισως την ιστορικοτερη εταιρια (που υπαρχει ακομα)

Για μένα αυτά είναι το πετυχημένο πλασάρισμα της ΒΡ, τα τελευταία χρόνια. Τι εννοώ:
Για το ρολόι χειρός, την cartier ξέρω σαν "πρώτη".
Για την παλαιότερη εταιρεία που υπάρχει ακόμα διαφωνώ. Η Vacheron υπάρχει ακόμα, η σημερινή Blancpain είναι δημιουργία των Biver - Hayek (εγγονός) που αγόρασαν ένα όνομα.
Πολυπλοκότητες μπορεί να βγάλει η κάθε εταιρεία, παίρνωντας έναν ή περισσότερους αρχι-τεχνίτες και ρίχνοντας χρήμα. Δες τι έκανε τελευταία το richmont με cartier και Κασάπη.
Και η ιστορία της ΒΡ είναι ότι έβγαλε ένα ρολόι που φόρεσε ο Κουστώ (μαζί με μερικά ακόμα) και ότι ΔΕΝ έβγαλε quartz ή digital και δεν θα βγάλει ποτέ.
μιλησα για αυτοματο ρολοι χειρος δεν επιμενω ομως δεν εχω ψαχτει πολυ.οντως ομως στην bp σιγουρα δεν ειναι καθαρα αυτη που ηταν το 1735 και για να αντεξει αλλαξε πολλα χερια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #279 στις: Ιανουάριος 05, 2014, 14:10:32 μμ »
Σωστά, αυτόματο έγραψες. Rolex.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #280 στις: Ιανουάριος 05, 2014, 14:15:13 μμ »
Στέλιο μπορώ να γράψω το γιατί δεν θεωρώ την ΒΡ ούτε καν μικρή, αλλά αν θέλεις να μου απαντήσεις σε αυτό που ρώτησα απάντησέ μου. Μη μου κάνεις ρητορικές (Σωκρατικές) ερωτήσεις.
χωρις να εχω τις ιδιαιτερες γνωσεις θεωρω την bp ιστορικοτερη (αυτος ειναι ο καταλληλος ορος) απο την ρολεξ και γενικα ισως την ιστορικοτερη εταιρια (που υπαρχει ακομα)
το 1ο αυτοματο χειρος?δεν νομιζω.Αυτο που ξερω σιγουρα,απο το ρολογα μου ειναι οτι οι μηχανες που φορουσε στα ρολογια της,δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο.Την δεκαετια του '70 εκλεισε και την εφερε ξανα στην αγορα το 1983 ο Biver

Η Ρολεξ εχει προσφερει τοσα πολλα και εχει μια συνεχεια,εχει συνδεσει το ονομα της με την ποιοτητα και την αξιοπιστια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #281 στις: Ιανουάριος 05, 2014, 14:19:42 μμ »
η προσωπικη αποψη ειναι οτι το gs ειναι μακραν ανωτερο σε ποιοτητα μεταλλου (οχι τοσο σε φινιρισμα) και φυσικα σε αντοχη σαν μηχανη (ακριβεια).Προσφατα  ειχα στα χερια μου ενα 5αρι σεικο με μηχανη 4r36  και συγκριναμε αυτο με ενα  σαμπμαρινερ , ποιο θα χασει σε λεπτα μεσα σε 1 μηνα... καλα ε το αποτελεσμα ηταν για γελια :D το σεικο των 120 ευρω ξεφτιλισε τους παντες!! ουτε εγω δεν το πιστευα (και τα 2 ηταν καινουργια ρολογια αθικτα και αυθεντικα χωρις ποτε να εχουν χτυπηθει η να εχουν πεσει κατω) ολα αυτα ειναι γνωμη μου αλλα δοκιμαστε το και θα δειτε!! τωρα για τεχνογνωσια σεικο αφηστε το καλυτερα... οι ανθρωποι ειναι αλλου! 200 χρονια μπροστα απο εμας.
Α τωρα που το ξεχασα η ρολεξ βεβαιως και εφτιαχνε ρολογια quartz παρα πολλες σειρες !!  βρειτε τις σε εικονες σε ολο το διαδικτυο η ρωτηστε την ιδια την αντιπροσωπεια.

Καταρχάς η σύγκριση που κάνεις είναι άκυρη, γιατί η χρονομετρία ενός ρολογιού εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το πόσο μερακλής είναι ο μάστορας που το ρυθμίζει.

Αλλά για ν' απαντήσω και στην ουσία του θέματος που αναφέρεις, όσα Ρολεξ καινούργια έχω πάρει είναι όλα -2 έως +2 δεύτερα την ημέρα και κινούνται εκεί μέσα, ότι και να τους κάνεις, όσο σκληρά και να τους συμπεριφερθείς, μέχρι να περάσει η 5ετια και να έρθει η ώρα του κανονικού σέρβις τους.
Από την άλλη όσα Seiko αυτόματα έχω πάρει είναι στο  +10 έως +30 και από πολλούς θεωρείται και φυσιολογικό.
Όπως καταλαβαίνεις το παραπάνω Seiko ήταν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Εμπειρικά και μόνο σε όλα τα χρόνια που ασχολούμαι με ρολόγια, οι μηχανές των Ρόλεξ είναι οι πιο απροβλημάτιστες με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.
+++++
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #282 στις: Ιανουάριος 05, 2014, 14:51:54 μμ »
http://www.blancpain.com/en/history νομιζω λεει ενδιαφεροντα πραγματα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #283 στις: Ιανουάριος 05, 2014, 15:26:47 μμ »

Η Ρολεξ εχει προσφερει τοσα πολλα και εχει μια συνεχεια,εχει συνδεσει το ονομα της με την ποιοτητα και την αξιοπιστια

Η Νο1 σοβαρη ελβετικη μαρκα με διαφορα.

Το κορυφαιο μαρκετιγκ συμπληρωνει και ''ανεβαζει'' ενα κορυφαιο προιον.Γι'αυτο και η χαωδης διαφορα στις πωλησεις απο τους υπολοιπους.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions