Αποστολέας Θέμα: Grand Seiko vs Swiss made  (Αναγνώστηκε 82566 φορές)

0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

nicolasg

• Επισκέπτης
Απ: Grand Seiko vs Swiss made
« Απάντηση #15 στις: Αύγουστος 05, 2011, 19:00:37 μμ »
Αλλα εμεις δεν μιλαμε για τετοια εξτρημ μοντελα φανταζομαι στη συγκεκριμενη ενοτητα.

oxι,απλά χρησιμοποίησα ένα ακραίο παράδειγμα για περισσότερη εμφάση

οκ Θοδωρή, αντιλαμβάνομαι το συλλογισμό σου.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Αύγουστος 05, 2011, 19:19:32 μμ »
Τί παει να πει ''υπεραξια της φιρμας'' οταν ανεβαινουν οι τιμες?
Παντα θα παρεις ενα καλυτερο ρολοι,αυτο ξερω γω...απλως οσο τα ποσα ανεβαινουν,τοσο πληρωνεις πολλα λεφτα για να παρεις κατιτις καλυτερο,λιγο πιο προσεγμενο,και λιγο ακομη,και λιγο ακομη...αυτο ειναι η ΥΩ.
Eγώ αυτή την υπεραξία την ονόμασα "ελβετικότητα" και σε αυτά τα λεφτά, 4000-5000-10.000, δεν μπορεί και δεν είναι μόνο ιστορίες και παραμύθια για να πουληθεί πιο εύκολα το προϊόν. Είναι ποιότητα κατασκευής, φινίρισμα κάσας και μηχανής, πιθανώς inhouse μηχανή με cosc, πρωτότυπο σχέδιο, πιθανώς ακριβές complications, υδατοστεγανότητα "αβύσσου", και βέβαια και ένα όνομα "βαρύ σαν ιστορία".
Υπάρχει βεβαίως και ο "μύθος" και τον πληρώνεις, αλλά το ξέρεις, το κάνεις συνειδητά, και το γουστάρεις, βρε αδερφέ.

Στο ότι όσο ανεβαίνουν οι τιμές τόσο πέφτει και το μέγεθος ποιότητας που αγοράζεις είναι σωστό, και συμφωνούμε.

Θοδωρή, ανάμεσα στο Breitling Skyracer Raven και ένα Grand Seiko, εσύ τι θα έπαιρνες?? (η ερώτηση είναι ρητορική....) ;D ;D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Αύγουστος 05, 2011, 19:35:41 μμ »
Eγώ αυτή την υπεραξία την ονόμασα "ελβετικότητα" και σε αυτά τα λεφτά, 4000-5000-10.000, δεν μπορεί και δεν είναι μόνο ιστορίες και παραμύθια για να πουληθεί
πιο εύκολα το προϊόν. Είναι ποιότητα κατασκευής, φινίρισμα κάσας και μηχανής, πιθανώς inhouse μηχανή με cosc, πρωτότυπο σχέδιο, πιθανώς ακριβές complications, υδατοστεγανότητα "αβύσσου", και βέβαια και ένα όνομα "βαρύ σαν ιστορία".
Υπάρχει βεβαίως και ο "μύθος" και τον πληρώνεις, αλλά το ξέρεις, το κάνεις συνειδητά, και το γουστάρεις, βρε αδερφέ.
Ηλια επειδη εχω ελβετικα ρολογια οπως ξερεις,αλλα εχω δει κι εχω περιεργαστει απο κοντα Grand,αστο καλυτερα το θεμα με τις κασες και τους inhouse μηχανισμους.
Να πουμε οτι δε μας αρεσουν εμφανισιακα Οκ,να πουμε οτι δε μας αρεσουν γιατι ειναι γιαπωνεζικα και δεν ειναι γκλαμουρ Οκ,να πουμε οτι δεν εχουν μεταπωληση κι οτι αλλο θελεις Οκ,αλλα να πουμε οτι στα ιδια χρηματα ο Ευρωπαιος εχει καλυτερο προιον κατασκευαστικα?Αμαρτια...μονο να σου πω οτι ενα καντραν για ενα μεσου επιπεδου Grand περναει απο 6 σταδια επεξεργασιας μεχρι να τελειοποιηθει.Ειναι αλλου οι ανθρωποι.

Παράθεση
Θοδωρή, ανάμεσα στο Breitling Skyracer Raven και ένα Grand Seiko, εσύ τι θα έπαιρνες?? (η ερώτηση είναι ρητορική....)

Δεν μπορω να απαντησω διοτι ειναι εντελως διαφορετικη η φιλοσοφια των δυο.
Μακαρι καποια στιγμη να εχω και απο το ενα και απο το αλλο.
Τα Grand δεν μπορεις να τα ''προσεγγισεις'' το ιδιο ευκολα σε σχεση με τα Βreitling...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Αύγουστος 05, 2011, 19:48:33 μμ »
αναγνωρίζω την ανωτερότητα των G.S. αλλά θα έπαιρνα ελβετικό (μόνο με in house)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Αύγουστος 05, 2011, 20:04:24 μμ »
Ηλια επειδη εχω ελβετικα ρολογια οπως ξερεις,αλλα εχω δει κι εχω περιεργαστει απο κοντα Grand,αστο καλυτερα το θεμα με τις κασες και τους inhouse μηχανισμους.
Να πουμε οτι δε μας αρεσουν εμφανισιακα Οκ,να πουμε οτι δε μας αρεσουν γιατι ειναι γιαπωνεζικα και δεν ειναι γκλαμουρ Οκ,να πουμε οτι δεν εχουν μεταπωληση κι οτι αλλο θελεις Οκ,αλλα να πουμε οτι στα ιδια χρηματα ο Ευρωπαιος εχει καλυτερο προιον κατασκευαστικα?Αμαρτια...μονο να σου πω οτι ενα καντραν για ενα μεσου επιπεδου Grand περναει απο 6 σταδια επεξεργασιας μεχρι να τελειοποιηθει.Ειναι αλλου οι ανθρωποι.

Παράθεση
Θοδωρή, ανάμεσα στο Breitling Skyracer Raven και ένα Grand Seiko, εσύ τι θα έπαιρνες?? (η ερώτηση είναι ρητορική....)

Δεν μπορω να απαντησω διοτι ειναι εντελως διαφορετικη η φιλοσοφια των δυο.
Μακαρι καποια στιγμη να εχω και απο το ενα και απο το αλλο.
Τα Grand δεν μπορεις να τα ''προσεγγισεις'' το ιδιο ευκολα σε σχεση με τα Βreitling...

Ενδιαφέρουσες και οι δύο απόψεις σου. Μπορείς όμως να τις εξηγήσεις-αναλύσεις λίγο καλύτερα, για να καταλάβω τι εννοείς?? Το μόνο που θα μπορούσα να καταλαβω είναι ότι η αγορά ενός GS είναι μια πολύ πιο διαφορετική, πιο "ψαγμένη" επιλογή, και αυτό μόνο μεταξύ των ωρολογόφιλων.
Τα GS έχουν συνήθως καλύτερη ποιότητα κατασκευής από τις καλές ελβετικές εταιρείες?? Και αυτό είναι κάτι τόσο προφανές που φαίνεται ακόμα και με γυμνό μάτι ?? (δεν έχω δει από κοντά GS)
Τι εννοείς ότι τα GS έχουν άλλη φιλοσοφία και δεν "προσεγγίζονται" το ίδιο εύκολα με τα Β (τα οποία ανέφερα ως παράδειγμα)?? Εννοείς αισθητικά, κατασκευαστικά, ή κάτι άλλο??
Αν θέλεις στη θέση τους βάλε μια πιο dress εταιρεία, πχ. JLC ή όποια θέλεις εσύ σ' αυτά τα λεφτά.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Αύγουστος 05, 2011, 20:05:54 μμ »
Για να προχωρήσω λίγο την κουβέντα και να σας κεντρίσω λίγο το ενδιαφέρον σας προκαλώ να μου υποδείξετε κάποιο ελβετικό μοντέλο χρονογράφο με ταβάνι λιανικής τιμής τα 3000€ που να μπορεί να σταθεί δίπλα στο Seiko Ananta το οποίο βέβαια δεν είναι GS!
Υπενθυμίζω ότι η 8R28 του ANANTA είναι column wheel

Φιλικά
Νίκος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
OMegasNik Ο ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΩΝ!
είμαι ακόμη εδώ!

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Αύγουστος 05, 2011, 20:13:04 μμ »

Δίπλα στο moonwatch έτσι για να πάρετε μια ιδέα όσοι δεν έχετε δει από κοντά ANANTA!

Φιλικά
Νίκος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
OMegasNik Ο ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΩΝ!
είμαι ακόμη εδώ!

Αποσυνδεδεμένος Harry 22

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Αύγουστος 05, 2011, 20:16:57 μμ »
Αγαπητοί φίλοι,για να σας παραθέσω τη άποψή μου δυστυχώς θα χρειαστεί να πλατειάσω λίγο.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως.
Όταν ξεκινάγανε οι Ελβετικές εταιρείες 2-2,5 αιώνες πίσω,αυτές είχαν την μορφή της οικογενειακής επιχείρησης στην καλύτερη περίπτωση και στην χειρότερη ατομικής επιχείρησης.
Αυτό σήμαινε ότι ο κατασκευαστής θα έπρεπε να κατείχε πολλές ειδικότητες περί του αντικειμένου.
Έπρεπε να είναι αργυροχρυσοχόος,μηχανικός,σχεδιαστής,ζωγράφος και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.Καλλιτέχνης με μία λέξη.Όλα γινόντουσαν από τον ίδιο με το ΧΕΡΙ και σε χρόνους παράδοσης που κάποια κομμάτια άγγιζαν πολλούς μήνες έως και χρόνια(πλείστα παραδείγματα).
Αναγκαστικά λόγω μη πληθώρας υλικών εκείνη την εποχή τα υλικά που χρησιμοποιόντουσαν ήταν χρυσός,ασήμι,αλπακάς, και σπανιότερα πλατίνα.Τα δε ρουμπίνια ήταν ρουμπίνια και όχι συνθετικά όπως σήμερα και ούτω καθ'εξής.
Με λίγα λόγια ένα ρολόι εκείνης της ένδοξης εποχής κοστολογόταν όχι μόνο για την τεχνογνωσία που εφαρμοζόταν επάνω του,αλλά και για τα υλικά,το μεράκι και τον ΧΡΟΝΟ του κάθε κατασκευαστή.
Όταν κάποιος για να κατασκευάσει ένα ρολόι έπρεπε να είναι αφιερωμένος μόνο σ'αυτό και σε καμιά άλλη παραγγελλία μέχρι να το τελειώσει,έπρεπε και ταυτόχρονα να μπορεί να ζεί (έτσι ώστε να το τελειώσει :D).
Από την άλλη φανταστείτε ότι κάθε ρολόι ήταν μοναδικό και ήταν στα αλήθεια limited edition!
Όλη αυτή όμως η διαδικασία δεν θα είχε βιώσιμο μέλλον σε μία κοινωνία που προχωράει μπροστά.Πολλές παραδοσιακές Ελβετικές εταιρείες πτώχευσαν και άλλες με νύχια και με δόντια διατηρήθηκαν στην ζωή.Όχι όμως λόγω της απαράμιλλης τεχνικής και των ποιοτικών τους κομματιών,αλλά από περίτεχνα οικονομοτεχνικά τερτίπια(βλέπε εξαγορές-συγχωνεύσεις κ.α).
Σιγά-σιγά και με την βιομηχανική εποχή να ξεπροβάλλει, ακόμα και τα τείχη της παράδοσης άρχισαν να πέφτουν το ένα μετά το άλλο πρός χάριν του κέρδους της ευκολίας,αλλά και της πιστοποίησης κάθε ρολογιού που παράγοταν.
Να λοιπόν που στην αρχή δειλά εμφανίζονται οι ηλεκτρικοί τόρνοι,φρέζες ανεξάρτητοι παραγωγοί κρυστάλλων,λουριών,μηχανών,εξαρτημάτων κ.τ.λ. διευκολύνοντας την κάθε πικραμένη και "πειναλέα" εταιρεία που εκεί που νόμιζε ότι μέτραγε τις τελευταίες της πνοές ήρθε το σωσίβιο της κάθετης παραγωγής και του νερώματος κρασιού.
Η VC βγάζει το Overseas σε Quartz...η GP "κοτσάρει" το αλογάκι στα καντράν της...η Ω παρακαλάει να πάει ο άνθρωπος στον Άρη(αν μπορούσε θα χρηματοδοτούσε και μόνη της την αποστολή προκειμένου να έχει και το Marswatch...και πάει λέγοντας(δεν έχω τίποτα με τις άνωθεν εταιρείες,ίσα-ίσα που έχω αγοράσει και ρολόγια τους και τις συμπαθώ,αλλά.....).

Η κατάληξη είναι σαν αυτό που έβλεπα σε ένα video από την γραμμή παραγωγής της Panerai,με αυτόματα ρομπότ που κινούνται με την ακρίβεια της Σβετλάνα Ζαχάροβα να κόβουν να γυαλίζουν κάσες κ.τ.λ.
Η εποχή της εικόνας ενός γραφικού γεράκου που γυάλιζε στο χέρι τις κάσες σε ένα χιονισμένο σαλέ έχει περάσει ανεπιστρεπτί στο Star Wars,με αποστειρωμένους τυπάκους που έχουν MD στον προγραμματισμό των CNC και του AUTO-CAD.
Υλικά?Ο χρυσός και η πλατίνα έμεινε για τους θεριακλήδες που γέρνουν από την μία πλευρά(λόγω βάρους πορτοφολιού) και έχουμε περάσει στα στρατηγικά μέταλλα και τα συνθετικά-κεραμικά υλικά.
Θα μου πείτε ήθελες να μείνουμε 200 χρόνια πίσω?Σαφώς και όχι!!Απλά δεν πιστεύω ότι κανένα ρολόι δεν αξίζει τελικά τα χρήματα με τα οποία βγαίνει στην αγορά.
Και αφού όλα τα ρολόγια πιά δεν τα φτιάχνει ο γεράκος που μοιάζει στον Τζεπέτο(πλήν ελαχίστων παραδειγμάτων),αλλά ρομποτάκια που μοιάζουν στον R2D2 και στο συμπαθέστατο gay φίλο του C3PO,προτιμώ λοιπόν να τα δίνω στις Ελβετικές εταιρείες(ΠΑΛΑΙΕΣ εταιρείες,όχι σαν τις άλλες που σαν ποδοσφαιριστές πολιτογραφούνται Ελβετοί,ενώ είναι άλλης ράτσας-ο νοών νοήτω >:(),εν είδει καθυστερημένης έμπρακτης εκτίμησης και σεβασμού για τους ιδρυτές εκείνων των εταιρειών που σίγουρα δεν είχαν ούτε απολάμβαναν την χλιδή των σημερινών διαδόχων των.
Συγγνώμη αν κούρασα...
Αααα ξέχασα...ψήφισα Swiss Made για όσους έχουν απορία......
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 05, 2011, 20:23:19 μμ από Harry 22 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Αύγουστος 05, 2011, 21:17:32 μμ »
Ενδιαφέρουσες και οι δύο απόψεις σου. Μπορείς όμως να τις εξηγήσεις-αναλύσεις λίγο καλύτερα, για να καταλάβω τι εννοείς?? Το μόνο που θα μπορούσα να καταλαβω είναι ότι η αγορά ενός GS είναι μια πολύ πιο διαφορετική, πιο "ψαγμένη" επιλογή, και αυτό μόνο μεταξύ των ωρολογόφιλων.
Τα GS έχουν συνήθως καλύτερη ποιότητα κατασκευής από τις καλές ελβετικές εταιρείες?? Και αυτό είναι κάτι τόσο προφανές που φαίνεται ακόμα και με γυμνό μάτι ?? (δεν έχω δει από κοντά GS)
Τι εννοείς ότι τα GS έχουν άλλη φιλοσοφία και δεν "προσεγγίζονται" το ίδιο εύκολα με τα Β (τα οποία ανέφερα ως παράδειγμα)?? Εννοείς αισθητικά, κατασκευαστικά, ή κάτι άλλο??
Αν θέλεις στη θέση τους βάλε μια πιο dress εταιρεία, πχ. JLC ή όποια θέλεις εσύ σ' αυτά τα λεφτά.

Η αγορα ενος GS ειναι πιο δυσκολη προς το παρον,δεν ειναι οπως τα ελβετικα που θα μπεις στο μαγαζι,θα μιλησεις με τον αντιπροσωπο,θα τα παζαρεψεις,θα τα δοκιμασεις,θα τα συγκρινεις κτλ....απαιτουν χωρις πολλα πολλα ενα ''κλικ'' αρκετων χιλιαδων δολλαριων στον υπολογιστη!Και ποσο τρελλαμενος πρεπει να ναι καποιος για να δωσει 5-6 χιλ. δολλαρια συν τους φορους,για να αγορασει μεσω ιντερνετ ενα ρολοι που δεν θα χει δει ποτε απο κοντα?
Επισης η γκαμα τους ειναι κυριως dress ή sport-dress φιλοσοφιας(πολυ λιγα μοντελα)
Αυτο εννοω οτι δεν ειναι τοσο ευκολα προσεγγισιμα.

Παράθεση
Επειδη τα ειδα απο κοντα και προσπαθω οσο μπορω να μην εχω προκαταληψεις πανω στο θεμα ρολοι,ναι συγκριτικα με αντιστοιχης τιμης ελβετικα(δλδ Omega,Rolex,Breitling) τα GS ειναι πιο ραφιναρισμενα ρολογια,με inhouse μηχανες συγχρονες αξιοπιστες υψηλων επιδοσεων και  φινιρισμα που οι παραπανω μαρκες ουτε στις ναυαρχιδες τους δεν εχουν,με χαρακτηριστικα λειτουργιας ανωτερα του ελβετικου cosc.

Swiss Made ή Grand Seiko?Για μενα και τα δυο,οποτε δεν ψηφιζω. ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 05, 2011, 21:19:20 μμ από eisenberg »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Αύγουστος 06, 2011, 02:39:11 πμ »
αι αφού όλα τα ρολόγια πιά δεν τα φτιάχνει ο γεράκος που μοιάζει στον Τζεπέτο(πλήν ελαχίστων παραδειγμάτων),αλλά ρομποτάκια που μοιάζουν στον R2D2 και στο συμπαθέστατο gay φίλο του C3PO,προτιμώ λοιπόν να τα δίνω στις Ελβετικές εταιρείες(ΠΑΛΑΙΕΣ εταιρείες,όχι σαν τις άλλες που σαν ποδοσφαιριστές πολιτογραφούνται Ελβετοί,ενώ είναι άλλης ράτσας-ο νοών νοήτω ),εν είδει καθυστερημένης έμπρακτης εκτίμησης και σεβασμού για τους ιδρυτές εκείνων των εταιρειών που σίγουρα δεν είχαν ούτε απολάμβαναν την χλιδή των σημερινών διαδόχων των.

Για μια στιγμη ,με οσα διαβασα,σκεφτηκα οτι η ψηφος παει στον Ιαπωνα! ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Αύγουστος 06, 2011, 02:41:09 πμ »
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Δίπλα στο moonwatch έτσι για να πάρετε μια ιδέα όσοι δεν έχετε δει από κοντά ANANTA!

Φιλικά
Νίκος

Δεν μπορεις να εχεις τα ιδια κριτηρια,για μια αντικα ,που φτιαχτηκε πριν 40+ χρονια,με ενα συγχρονο ρολοι!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Αύγουστος 06, 2011, 03:15:57 πμ »
Σήμερα το απόγευμα το κανε ο διάολος κ έβλεπα τα 2 αυτά ρολόγια στην ίδια βιτρίνα!
Το ananta είναι 1 κλικ πάνω. Το omega ίσως χάνει λόγω κρυστάλλου.

Πάντως για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ποιές ελβετικές ξέρει ο πολύς ο κόσμος? rolex, omega, breitling, αυτές ξέρουν σαν "κυριλέ", η seiko στο Ηράκλειο μετράει απέναντί τους στα ίσα, όπως κ η "τουότα" απέναντι στη mercedes...
ποιός ξέρει όρις, φόρτις, πανεράι κλπ; Ξέρουν Tissot & τώρα ανεβαίνει η Hamilton, ε τη seiko την έχουν από πάνω τους χαλαρά..

Κάντε ένα άτυπο γκάλοπ σε ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με ρολόγια, είμαι σίγουρος ότι θα επιβεβαιωθώ, τουτέστιν, έχει όνομα η seiko & μάλιστα πολύ δυνατό!

πχ. ένας φίλος έχει πάρει ένα seiko χρονογράφο 1200 ευρώ spring drive, πριν κανα χρόνο που άρχισα να ψάχνομαι με τα ρολόγια, του κάνω: "καλά μακάκας είσαι; έδωσες 1200 για seiko κ γιαπωνέζικο;"
"τί ήθελες να πάρω με αυτά τα λεφτά" με ρωτάει
"κανα doxa του απαντάω, longines"
και μου απαντάει:
"τί doxa; όχι δόξα δράμα! τί longines; καλά πλάκα μου κάνεις; εσύ είσαι ο μακάκας"

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Αύγουστος 06, 2011, 03:18:16 πμ »
Μιλαμε σε ενα φορουμ ρολογιων....με αυτη τη λογικη Rolex και αντε γεια!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Αύγουστος 06, 2011, 03:31:13 πμ »
Μιλαμε σε ενα φορουμ ρολογιων....με αυτη τη λογικη Rolex και αντε γεια!

συμφωνώ, αλλά καλό είναι να υπάρχει σφαιρικότητα απόψεων κ που ξέρεις, ίσως αυτού του στυλ "ρόλεξ κ άντε γεια" να μη βγαίνει τυχαία στο κόσμο..
άλλωστε οι λαικές ρήσεις είναι σοφές δε λένε;

το παράδειγμα πάντος το είπα για να θίξω το θέμα ότι οι ελβετικές δεν έχουν μόνο αυτές το όνομα, ή έστω δεν είναι πλέον τόσο πιασάρικο κ όταν "εσύ" σαν ωρολογόφιλος πας να πουλήσεις σε "απλό" πελάτη ένα ελβετικό σου ρολόι να σου πει "τί μακακία είναι αυτό; δεν παίζει κανα σέικο;" εκεί λοιπόν μένουμε απλά στο γέμιζε γραμμές στα φόρουμς...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Αύγουστος 06, 2011, 03:40:28 πμ »
Δεν μιλαμε για ενα Seiko,αλλα για ενα  Grand Seiko και δεν νομιζω οτι ειναι το ιδιο....δεν πιστευω οτι εχει αγοραστικο κοινο στην Ελλαδα....εδω δεν εχουν αλλες μαρκες ,που ειναι και Ελβετικες....για μενα ειναι μια κουβεντα σε ενα φορουμ ρολογιων,για να καταλαβουμε τι θα ψηφιζαμε εμεις...απλα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions