Αποστολέας Θέμα: Grand Seiko vs Swiss made  (Αναγνώστηκε 82592 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
Απ: Grand Seiko vs Swiss made
« Απάντηση #45 στις: Αύγουστος 06, 2011, 14:35:11 μμ »
Να πώ εγω πως το βλεπω,πολυ απλα,και πιστευω οτι θα συμφωνησεις?
Η Seiko δεν μπορει να χτυπησει ευκολα μεριδιο αγορας στην κατηγορια του πολυτελους ρολογιου εξω απο την Ιαπωνια.
Αρα τί πρεπει να κανει για να παρει ενα μικρο μεριδιο απο την πιττα?Πώς μπορει να σταθει απεναντι σε εδραιωμενες ευρωπαικες μαρκες ρολογιων πολυτελειας?Αφου δεν εχει το Πρεστιζ που αρμοζει,ουτε ''μυθο'',ουτε Κουστο,ουτε Τραβολτα,ουτε Paul Newman,ουτε Στιβ Μακ Κουιν,ενα πραγμα εχει και σε αυτο πονταρει:Υψηλη ποιοτητα,τεχνογνωσια,καθετη παραγωγη.
Αν ειχε χειροτερο προιον,τωρα δε θα συζητουσαμε καν,αρα ή εχει καλυτερο,ή στην χειροτερη ισαξιο.Αν εχει ισαξιο,χλωμο το μελλον της στις τιμες που πουλαει.Μηπως εχει καλυτερο?Τροφη για σκεψη...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Αύγουστος 06, 2011, 16:20:08 μμ »
Λες
Μηπως εχει καλυτερο?Τροφη για σκεψη...

και πιο πριν
ενα πραγμα εχει και σε αυτο πονταρει:Υψηλη ποιοτητα,τεχνογνωσια,καθετη παραγωγη.

Τελικα τι ισχυει?

καθετη παραγωγη.

πλεον ολοι..
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 06, 2011, 16:25:57 μμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Αύγουστος 06, 2011, 17:08:58 μμ »
καθετη παραγωγη.

πλεον ολοι..
Αυτο ειναι το μονο σιγουρο,αλλα να γινεται και σωστα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Αύγουστος 06, 2011, 18:42:06 μμ »
Θα έπαιρνα Grand Seiko μόνο αφού είχα ένα αντίστοιχης ποιότητας Swiss Made!!!
Οπότε: Swiss Made!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Αύγουστος 06, 2011, 19:07:09 μμ »

Οι Ελβετοι δεν ειναι στο ιδιο επιπεδο?Γιατι το λες?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Αύγουστος 06, 2011, 19:08:07 μμ »
Η Seiko δεν μπορει να χτυπησει ευκολα μεριδιο αγορας στην κατηγορια του πολυτελους ρολογιου εξω απο την Ιαπωνια.
Αρα τί πρεπει να κανει για να παρει ενα μικρο μεριδιο απο την πιττα?Πώς μπορει να σταθει απεναντι σε εδραιωμενες ευρωπαικες μαρκες ρολογιων πολυτελειας?Αφου δεν εχει το Πρεστιζ που αρμοζει,ουτε ''μυθο'',ουτε Κουστο,ουτε Τραβολτα,ουτε Paul Newman,ουτε Στιβ Μακ Κουιν,ενα πραγμα εχει και σε αυτο πονταρει:Υψηλη ποιοτητα,τεχνογνωσια,καθετη παραγωγη.
Έτσι όπως το γράφεις είναι σαν η μόνη διαφορά των ελβετικών με τα ακριβά Σεϊκο, να είναι οι "μυθοι" και οι επωνυμοι. Δεν νομίζω ότι είναι έτσι γιατί απλά και η Σέϊκο μεγάλη εταιρεία είναι, θα μπορούσε να την διαφημίζουν όποιοι επώνυμοι ήθελε, και ίσως την διαφημίζουν, δεν ξέρω. Εξω από την Ιαπωνία όμως δεν πουλάει, άρα μάλλον δεν είναι εκεί που υπερτερούν οι ελβετικές. Ούτε βέβαια είναι η υψηλή ποιότητα, τεχνογνωσία και κάθετη παραγωγή, που κάνει τη διαφορά, γιατί σ' αυτά τα λεφτά και οι δύο έχουν άριστες επιδόσεις σ'αυτούς τους τομείς. Κάτι άλλο είναι....

Παράθεση
Αν ειχε χειροτερο προιον,τωρα δε θα συζητουσαμε καν,αρα ή εχει καλυτερο,ή στην χειροτερη ισαξιο.Αν εχει ισαξιο,χλωμο το μελλον της στις τιμες που πουλαει.Μηπως εχει καλυτερο?Τροφη για σκεψη...
Αν έχει ισάξιο, και καλείσαι να πληρώσεις 5000+ €, για ένα εξαιρετικής ποιότητας ρολόι, με κλασικό όμως για να μην πω βαρετό σχέδιο, τότε θα είναι πάντα πεμπτη-έκτη επιλογή και αν, στον υποψήφιο αγοραστή....
Αν έχει καλύτερο, αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν κάνουν καλά για να το αναδείξουν. Αλλά δεν το νομίζω, όπως είπα παραπάνω, μεγάλη εταιρεία είναι. Άρα μάλλον δεν μπορούν να αναδείξουν ένα τέτοιο εξαιρετικό προϊόν. Και το ερώτημα είναι γιατί??
Ακόμα περισσότερη τροφή για σκέψη....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Αύγουστος 06, 2011, 19:16:03 μμ »
Οι ιάπωνες στη προβολή/διαφήμιση δε τα πάνε καλά, εδώ σε πάρα πολλές περιπτώσεις ενδιαφέρονται μόνο για τη δική τους αγορά (υπάρχει όρος γιαυτό αλλά δε θυμάμαι πως λέγεται, μην ανοίγω τα τεφτέρια γιατί βαριέμαι  :'(  )
χάνουν σε design ως επι το πλείστον, δηλ η "γιαπωνεζιά" που λέμε εμείς δε λείπει από πολλά μοντέλα..
επίσης έχουν ρολόγια κ σε φθηνές κατηγορίες από 40 ευρώ κ γιαυτό επιδρά στον υποσυνείδητο παράγοντα "πολυτέλεια", όχι όμως κ στο αν είναι καλό ή όχι γιατί όλοι ξέρουν ότι τα 5άκια δε σπάνε κ είναι firm entry. ας σκεπτούμε όλοι ρόλεξ από 50 ευρώ...
σα να έκανες σεξ απ'τη γέννα σου, στα 15 σου μετά ένα κ το αυτό!

υγ. συγγνώμη για τη γραφικότητα, έγγυται στην απλοποίηση κ κατανόηση του γραπτού λόγου
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 06, 2011, 19:27:12 μμ από DragonAce »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Αύγουστος 06, 2011, 19:39:29 μμ »

Δικη μου-και μονο-γνωμη οτι στο ιδιο επιπεδο παραγωγης με τη Seiko ειναι μονο η Ρολεξ.
Αυτες οι δυο εχουν πολλα κοινα αλλα σε αλλες κλιμακες.
Μπορει να κανω και λαθος.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Αύγουστος 06, 2011, 19:46:52 μμ »
Παράθεση
Οι ιάπωνες στο μάρκετινγκ δε τα πάνε καλά, εδώ σε πάρα πολλές περιπτώσεις ενδιαφέρονται μόνο για τη δική τους αγορά (υπάρχει όρος γιαυτό αλλά δε θυμάμαι πως λέγεται, μην ανοίγω τα τεφτέρια γιατί βαριέμαι
Φίλε Σπύρο, δηλαδή δεν θέλουν να πουλήσουν?? Εγώ νομίζω πως "όσα δεν φτάνει η αλεπού...."

Παράθεση
χάνουν σε design ως επι το πλείστον, δηλ η "γιαπωνεζιά" που λέμε εμείς δε λείπει από πολλά μοντέλα..
επίσης έχουν ρολόγια κ σε φθηνές κατηγορίες από 40 ευρώ κ γιαυτό επιδρά στον υποσυνείδητο παράγοντα "πολυτέλεια", όχι όμως κ στο αν είναι καλό ή όχι γιατί όλοι ξέρουν ότι τα 5άκια δε σπάνε κ είναι firm entry.
Συμφωνώ. Τα έχω γράψει με άλλα λόγια κι εγώ παλαιότερα και αλλού....Ένα ρολόι και μάλιστα ακριβό, δεν είναι μόνο μια συσκευή για να μας λέει την ώρα κι ας είναι εξαιρετικά κατασκευασμένη. Είναι κάτι πολύ παραπάνω, κυρίως είναι "κόσμημα" που ο κάτοχός του θέλει να το δείχνει, να λέει ιστορίες για αυτό, να καμαρώνει ή και επιδεικνύεται στους γνωστούς και φίλους γι'αυτό. Μην σας κακοφαίνεται, είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση.
Σκεφθείτε, γιατί παίρνουν Rolex, όσοι το παίρνουν?? Για να τους λέει μόνο την ώρα και να ξέρουν ότι είναι εξαιρετικά κατασκευασμένο?? Θα μπορούσαν να πάρουν κάτι άλλο δέκα φορές φθηνότερο και να κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά, ίσως και καλύτερα.
Όχι, εκτός από αυτά, πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά, για όσα παραπάνω γράφω.
Αν είμαστε ειλικρινείς, θα πρέπει να το παραδεχτούμε.... ;)

Αυτό είναι λοιπόν που δεν έχουν οι γιαπωνέζοι. Το κάτι παραπάνω, το περιττό, που ο κάθε άνθρωπος αναζητά και είναι διατεθειμένος να πληρώσει γι'αυτό.... ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Αύγουστος 06, 2011, 19:47:49 μμ »
Έτσι όπως το γράφεις είναι σαν η μόνη διαφορά των ελβετικών με τα ακριβά Σεϊκο, να είναι οι "μυθοι" και οι επωνυμοι. Δεν νομίζω ότι είναι έτσι γιατί απλά και η Σέϊκο μεγάλη εταιρεία είναι, θα μπορούσε να την διαφημίζουν όποιοι επώνυμοι ήθελε, και ίσως την διαφημίζουν, δεν ξέρω. Εξω από την Ιαπωνία όμως δεν πουλάει, άρα μάλλον δεν είναι εκεί που υπερτερούν οι ελβετικές. Ούτε βέβαια είναι η υψηλή ποιότητα, τεχνογνωσία και κάθετη παραγωγή, που κάνει τη διαφορά, γιατί σ' αυτά τα λεφτά και οι δύο έχουν άριστες επιδόσεις σ'αυτούς τους τομείς. Κάτι άλλο είναι....

Παράθεση
Αν έχει ισάξιο, και καλείσαι να πληρώσεις 5000+ €, για ένα εξαιρετικής ποιότητας ρολόι, με κλασικό όμως για να μην πω βαρετό σχέδιο, τότε θα είναι πάντα πεμπτη-έκτη επιλογή και αν, στον υποψήφιο αγοραστή....
Αν έχει καλύτερο, αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν κάνουν καλά για να το αναδείξουν. Αλλά δεν το νομίζω, όπως είπα παραπάνω, μεγάλη εταιρεία είναι. Άρα μάλλον δεν μπορούν να αναδείξουν ένα τέτοιο εξαιρετικό προϊόν. Και το ερώτημα είναι γιατί??
Ακόμα περισσότερη τροφή για σκέψη....

Ηλια μαλλον δεν εγινα αντιληπτος.
Ας το παρουμε απ την αρχη εχοντας καποια πραγματα υπ'οψην,οπως το οτι η Seiko,ακομη και ολα τα Grand να διαθεσει εξω απο την Ιαπωνια,ειναι και παλι ελαχιστα μπροστα στον ογκο των ελβετικων.Η παραγωγη GS ειναι παραδοσιακα πολυ μικρη,οποτε δεν κινδυνευουν οι ελβετοι προς το παρον σε καμμια περιπτωση.
Προσπαθω να μπω στο σκεπτικο των ιαπωνων,οι οποιοι κανοντας το ανοιγμα σιγα σιγα προς τη Δυση για την Elite των ρολογιων τους,οτι ξερουν τί σκληρο ανταγωνισμο εχουν να αντιμετωπισουν,κι επειδη ως λαος χαρακτηριζονται απο αυτογνωσια,σιγουρα καπου ''πατανε''.Και το πατημα τους ισως ειναι οτι πιστευουν πολυ στο προιον τους...ισως να ειναι πολυ αισιοδοξοι,δεν ξερω...εμενα με πειθουν παντως.Θα δουμε. ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Αύγουστος 06, 2011, 19:50:28 μμ »

Δικη μου-και μονο-γνωμη οτι στο ιδιο επιπεδο παραγωγης με τη Seiko ειναι μονο η Ρολεξ.
Αυτες οι δυο εχουν πολλα κοινα αλλα σε αλλες κλιμακες.
Μπορει να κανω και λαθος.

Πιστευω οτι ολα τα μεγαλα brand-names, εχουν γραμμες παραγωγης υψηλου επιπεδου
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Αύγουστος 06, 2011, 19:56:17 μμ »
....Ένα ρολόι και μάλιστα ακριβό, δεν είναι μόνο μια συσκευή για να μας λέει την ώρα κι ας είναι εξαιρετικά κατασκευασμένη. Είναι κάτι πολύ παραπάνω, κυρίως είναι "κόσμημα" που ο κάτοχός του θέλει να το δείχνει, να λέει ιστορίες για αυτό, να καμαρώνει ή και επιδεικνύεται στους γνωστούς και φίλους γι'αυτό. Μην σας κακοφαίνεται, είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση.
Σκεφθείτε, γιατί παίρνουν Rolex, όσοι το παίρνουν?? Για να τους λέει μόνο την ώρα και να ξέρουν ότι είναι εξαιρετικά κατασκευασμένο?? Θα μπορούσαν να πάρουν κάτι άλλο δέκα φορές φθηνότερο και να κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά, ίσως και καλύτερα.

Ηλια δε μου κακοφαινεται καθολου,αλλα μαλλον εμενα η φυση μου δεν ειναι ανθρωπινη,γιατι αυτα που γραφεις δεν τα εχω κανει ποτε μου. ::)
Τα ρολογια τα αγοραζω μονο για μενα και ποτε δε μιλαω γι αυτα σε φιλους και συγγενεις,ποσο μαλλον να τα επιδεικνυω.
Μονο με ενα συγγενη μου κουβεντιαζω για ρολογια καμμια φορα επειδη ειναι κι αυτος του χωρου.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Αύγουστος 06, 2011, 20:05:39 μμ »
....Ένα ρολόι και μάλιστα ακριβό, δεν είναι μόνο μια συσκευή για να μας λέει την ώρα κι ας είναι εξαιρετικά κατασκευασμένη. Είναι κάτι πολύ παραπάνω, κυρίως είναι "κόσμημα" που ο κάτοχός του θέλει να το δείχνει, να λέει ιστορίες για αυτό, να καμαρώνει ή και επιδεικνύεται στους γνωστούς και φίλους γι'αυτό. Μην σας κακοφαίνεται, είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση.

Ηλια δε μου κακοφαινεται καθολου,αλλα μαλλον εμενα η φυση μου δεν ειναι ανθρωπινη,γιατι αυτα που γραφεις δεν τα εχω κανει ποτε μου. ::)
Τα ρολογια τα αγοραζω μονο για μενα και ποτε δε μιλαω γι αυτα σε φιλους και συγγενεις,ποσο μαλλον να τα επιδεικνυω.
Μονο με ενα συγγενη μου κουβεντιαζω για ρολογια καμμια φορα επειδη ειναι κι αυτος του χωρου.

Θοδωρή μου, με παρεξήγησες, μην το παίρνεις προσωπικά, δεν αναφερόμουν σε κανένα ειδικά, γενικά μιλούσα. Περί της ανθρώπινης φύσης, προσπαθώντας να ανακαλύψω γιατί κάποιος, αν εχει τη δυνατότητα, αγοράζει οτιδήποτε, όχι μόνο ρολόι, ακριβότερο και πολυτερέστερο απ' ό,τι του χρειάζεται για να κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Αύγουστος 06, 2011, 20:13:00 μμ »
Θοδωρή μου, με παρεξήγησες, μην το παίρνεις προσωπικά, δεν αναφερόμουν σε κανένα ειδικά, γενικά μιλούσα. Περί της ανθρώπινης φύσης, προσπαθώντας να ανακαλύψω γιατί κάποιος, αν εχει τη δυνατότητα, αγοράζει οτιδήποτε, όχι μόνο ρολόι, ακριβότερο και πολυτερέστερο απ' ό,τι του χρειάζεται για να κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά....
Νομιζω οτι το θεμα δεν ειναι παντα η δουλεια,αλλα και ο τροπος με τον οποιο γινεται  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Αύγουστος 06, 2011, 20:46:02 μμ »
Νομιζω οτι το θεμα δεν ειναι παντα η δουλεια,αλλα και ο τροπος με τον οποιο γινεται  ;)
Συμφωνώ. Όπως όμως έχουμε πει και οι δύο όσο ανεβαίνουν οι τιμές τόσο λιγότερη διαφορά στην ποιότητα παίρνεις και ο τρόπος κατασκευής από κάποιο σημείο και μετά παύει να έχει ουσιαστική διαφορά....

Εν πάσει περιπτώσει, διά της εις άτοπον απαγωγής και αφού αποκλείσαμε/εξετάσαμε τους παράγοντες ποιότητας, φινιρίσματος, μηχανής κλπ, τείνω να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι οι ακριβές ελβετικές εταιρείες θα έχουν πάντα το προβάδισμα έναντι των ακριβών ιαπωνικών στο ορατό μέλλον, εξαιτίας του περιττού, του γκλάμουρ, του "μύθου" αν θες, που δίνουν στους πελάτες τους. Και αυτό ακόμα κι αν υστερούν, ελάχιστα ή όχι, στους άλλους παράγοντες.
Δεν βρίσκω άλλο λόγο, με το φτωχό μου το μυαλό...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions