Αποστολέας Θέμα: Grand Seiko vs Swiss made  (Αναγνώστηκε 82652 φορές)

0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• VIP Member
    • Προφίλ
Απ: Grand Seiko vs Swiss made
« Απάντηση #90 στις: Αύγουστος 08, 2011, 09:53:36 πμ »
Κάτι γενικό και επειδή πρέπει να είμαστε δίκαιοι ειδικά όταν πρόκειται για συγκρίσεις:

πέρα από τα φιλοσοφικά-θεωρητικά-τεχνολογικά-ιδεολογικά-οικονομικά κριτήρια υπάρχει και το πρακτικό κριτήριο χρήσης από τους ιδιοκτήτες των προς σύγκριση ρολογιών οπότε νομίζω ότι καλό θα ήταν να ληφθεί υπόψιν!

Με λίγα λόγια και σταράτα που λένε, δε σας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι η πλειοψηφία των κατόχων που μπορούν να έχουν "ζωντανή" σύγκριση των ρολογιών τείνουν να συμφωνήσουν στην επικράτηση των Seiko?

Φιλικά
Νίκος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
OMegasNik Ο ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΩΝ!
είμαι ακόμη εδώ!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Αύγουστος 08, 2011, 14:12:24 μμ »
Με λίγα λόγια και σταράτα που λένε, δε σας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι η πλειοψηφία των κατόχων που μπορούν να έχουν "ζωντανή" σύγκριση των ρολογιών τείνουν να συμφωνήσουν στην επικράτηση των Seiko?

Ναι αλλα ποση ειναι αυτη η διαφορα,που θα τους εκανε να αγορασουν ενα  Grand Seiko?Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο μεγαλη
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Αύγουστος 08, 2011, 14:55:37 μμ »
Παράθεση

Όσοι τα έχουν δει ζωντανά και λένε ότι θα αγόραζαν ένα GS, την ίδια στιγμή είναι κάτοχοι ενός ή περισσότέρων ακριβών ελβετικών. Είσαι σίγουρος ότι θα έλεγαν το ίδιο αν επρόκειτο να είναι το GS το πρώτο και ίσως το μοναδικό τους ακριβό....?? Θα έδιναν λες εύκολα 5,6, ή και παραπάνω χιλιάρικα για να πάρουν πρώτο το GS??  ??? ;D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Αύγουστος 08, 2011, 14:56:58 μμ »
Όσοι τα έχουν δει ζωντανά και λένε ότι θα αγόραζαν ένα GS, την ίδια στιγμή είναι κάτοχοι ενός ή περισσότέρων ακριβών ελβετικών. Είσαι σίγουρος ότι θα έλεγαν το ίδιο αν επρόκειτο να είναι το GS το πρώτο και ίσως το μοναδικό τους ακριβό....?? Θα έδιναν λες εύκολα 5,6, ή και παραπάνω χιλιάρικα για να πάρουν πρώτο το GS??

+1

Αλλα γιατι?Μονο οικονομικοι λογοι?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #94 στις: Αύγουστος 08, 2011, 15:01:38 μμ »
Το GS για κάποιους που θα μας ενδιέφερε η αγορά του είναι μια από τις επιλογές μας. Κανείς δεν είπε ότι μετά την Seiko υπάρχει το χάος. Πιστεύω μάλιστα ότι αν πάρουμε μια-μια και τις ελβετικές εταιρείες θα υπάρχουν ανάλογες αρνητικές απόψεις (το τι έχει ακούσει η rolex δε λέγεται) και μάλιστα από ανθρώπους που έχουν δει και πέντε ρολόγια τους.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Αύγουστος 08, 2011, 15:06:41 μμ »
Κωστα,θα αγοραζες Grand Seiko Η Rolex,αν μπορουσες να παρεις μονο ενα?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #96 στις: Αύγουστος 08, 2011, 15:13:00 μμ »
Γιώργο θα αγόραζα rolex (όχι όλα τα μοντέλα της). Το ξέρεις ήδη. Ξέρεις όμως και τις ελβετικές που δεν θέλω ρολόι τους ούτε σαν δώρο. Με το να είναι το GS η δεύτερη ή η τρίτη επιλογή μου δεν πιστεύω ότι παίρνει από εμένα αρνητική ψήφο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Αύγουστος 08, 2011, 15:35:30 μμ »
Όσοι τα έχουν δει ζωντανά και λένε ότι θα αγόραζαν ένα GS, την ίδια στιγμή είναι κάτοχοι ενός ή περισσότέρων ακριβών ελβετικών. Είσαι σίγουρος ότι θα έλεγαν το ίδιο αν επρόκειτο να είναι το GS το πρώτο και ίσως το μοναδικό τους ακριβό....?? Θα έδιναν λες εύκολα 5,6, ή και παραπάνω χιλιάρικα για να πάρουν πρώτο το GS??

+1

Αλλα γιατι?Μονο οικονομικοι λογοι?

Eμ, έλα ντε. Για μένα όχι, κάτι άλλο είναι.... Αυτό προσπαθώ να ξεκαθαρίσω εφτά σελίδες τώρα!

Γιώργο θα αγόραζα rolex (όχι όλα τα μοντέλα της). Το ξέρεις ήδη. Ξέρεις όμως και τις ελβετικές που δεν θέλω ρολόι τους ούτε σαν δώρο. Με το να είναι το GS η δεύτερη ή η τρίτη επιλογή μου δεν πιστεύω ότι παίρνει από εμένα αρνητική ψήφο.
Όχι βέβαια, αλλά αν φτάσεις να επιλέξεις GS αφού πρώτα επιλέξεις 3-4 ή και 5 ακριβά ελβετικά, εννοείται εξαιρετικά κατασκευασμένα και σου αρέσουν όλα, παρόλο που οι περισσότεροι εδώ δέχονται ότι τα GS υπερτερούν, ελάχιστα ή όχι, τότε κάτι λειτουργεί εις βάρος των GS.....
Και μη μου πείτε ότι είναι το κόμπλεξ των δυτικών. Δεν μπορεί να είμαστε όλοι κομπλεξικοί και να μην αγοράζουμε το φαινομενικά καλύτερο, το οποίο παρεμπιπτόντως ίσως να είναι και φθηνότερο!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #98 στις: Αύγουστος 08, 2011, 15:41:47 μμ »

Ωραια ερωτηση για να βγαλεις συμπερασμα...να ρωτας το αυτονοητο.

Η ουσια ειναι οτι στα ιδια λεφτα η Seiko εχει καλυτερα ρολογια και οτι αξιζει σε μια συλλογη και το Grand Seiko.Αν θα ειναι το δευτερο,το τριτο ή το δεκατο λιγη σημασια εχει.
Τί νοημα εχει να ρωταμε τί θα αγοραζαμε πρωτο,τα ''ωρολογιακα βιωματα μας'' ειναι ευρωπαικα και οχι ιαπωνικα και τα Grand Seiko σπανια εκτος Ιαπωνιας.
Οι 9 στους 10 ελβετικο θα παρουμε.Αυτο δεν απαξιωνει την αξια και την ειλικρινη δουλεια των ιαπωνων.
Τα Grand Seiko ακομη και για μας που ασχολουμαστε χρονια με το ρολοι και κουβαλαμε μεγαλη τρελλα ειναι δυσπροσιτα,ποσοι απο μας τα εχουμε δει και τα εχουμε δοκιμασει?Αρα ειναι λιγο ''σικε'' το ερωτημα Grand Seiko ή Swiss Made για πρωτο ρολοι.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Αύγουστος 08, 2011, 16:35:48 μμ »
Παράθεση

Όσοι τα έχουν δει ζωντανά και λένε ότι θα αγόραζαν ένα GS, την ίδια στιγμή είναι κάτοχοι ενός ή περισσότέρων ακριβών ελβετικών. Είσαι σίγουρος ότι θα έλεγαν το ίδιο αν επρόκειτο να είναι το GS το πρώτο και ίσως το μοναδικό τους ακριβό....?? Θα έδιναν λες εύκολα 5,6, ή και παραπάνω χιλιάρικα για να πάρουν πρώτο το GS??  ??? ;D

Αγαπητέ Ηλία,

επειδή βέβαια ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του και φυσιολογικά δεν είμαστε όλοι ίδιοι (ευτυχώς) σου λέω ότι η απόφαση για 1 και μοναδικό ακριβό ρολόι έχει να κάνει με πολλές παραμέτρους και μια από αυτές (σημαντικότατη κατά τη γνώμη μου) είναι η "αναγνωρισιμότητα"-προσβασιμότητα των προϊόντων από τα οποία καλούμαστε να επιλέξουμε!
Εγώ λοιπόν προσωπικά λόγω ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς μου σου λέω ότι μαλλον αν πρόκειται να μείνω με 1 ακριβό ρολόι (εύχομαι να μη χρειαστεί) θα διαλέξω ΣΙΓΟΥΡΑ Seiko!

Επίσης για να δώσω περισσότερη τροφή για σκέψη δε σας κάνει εντύπωση ότι πριν μερικά χρόνια κανείς δεν μπορούσε να αποδεχτεί ούτε "για πλάκα" που λένε σύγκριση ελβετικού με ακριβό Seiko ενώ τώρα το συζητάμε θεωρώντας φυσιολογική μια τέτοια σύγκριση, ανεξαρτήτως συμπερασμάτων!

Μήπως αυτό έχει αλλάξει λόγω "προσβασιμότητας" και παγκοσμιοποίησης των αγορών γιατί βέβαια η Seiko με τη σειρά GS δεν ξεκίνησε φέτος ούτε την τελευταία πενταετία αλλά εδώ και αρκετά χρόνια!

Φιλικά
Νίκος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
είμαι ακόμη εδώ!

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Αύγουστος 08, 2011, 16:42:12 μμ »

Ναι αλλα ποση ειναι αυτη η διαφορα,που θα τους εκανε να αγορασουν ενα  Grand Seiko?Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο μεγαλη

Γιώργο και μόνο το γεγονός ότι όλοι (σχεδόν) μιλάνε για ανωτερότητα είναι ενδεικτικό και βέβαια κανείς (και σίγουρα όχι εγώ) δεν μιλά για χαοτική διαφορά!

Κάτι ακόμη, πόση είναι η "απαιτούμενη" διαφορά για να επιλέξει κανείς ένα καλύτερο-ποιοτικότερο προϊόν? Εγώ νομίζω ότι δύσκολα πείθεται κάποιος να αγοράσει στα ίδια χρήματα το λιγότερο ποιοτικό προϊόν! Αρκει βέβαια να το γνωρίζει και να έχει πρόσβαση στην αγορά του!

Φιλικά
Νίκος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
είμαι ακόμη εδώ!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Αύγουστος 08, 2011, 17:40:43 μμ »
Τα Grand Seiko ακομη και για μας που ασχολουμαστε χρονια με το ρολοι και κουβαλαμε μεγαλη τρελλα ειναι δυσπροσιτα,ποσοι απο μας τα εχουμε δει και τα εχουμε δοκιμασει?Αρα ειναι λιγο ''σικε'' το ερωτημα Grand Seiko ή Swiss Made για πρωτο ρολοι.

Αν εχεις την δυνατοτητα να αγορασεις ενα καλο ρολοι και εχεις δει απο κοντα και τα δυο,Seiko και Rolex,ποιο θα αγοραζες..?

σικε?

αμα το βλεπεις ετσι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Αύγουστος 08, 2011, 17:53:02 μμ »

Αν εχεις την δυνατοτητα να αγορασεις ενα καλο ρολοι και εχεις δει απο κοντα και τα δυο,Seiko και Rolex,ποιο θα αγοραζες..?

Ενα καλο ρολοι?Ενα μονο?Μακρυα απο μενα αυτη η στιγμη....τοτε δε θα μ'ενοιαζε τιποτα,θα μαραζωνα σαν το κλαρακι απο την καταθλιψη....ενα=κανενα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Αύγουστος 08, 2011, 18:06:44 μμ »
Ενα καλο ρολοι?Ενα μονο?Μακρυα απο μενα αυτη η στιγμη....τοτε δε θα μ'ενοιαζε τιποτα,θα μαραζωνα σαν το κλαρακι απο την καταθλιψη....ενα=κανενα

Σε καταλαβα!Ρολεξακι θα αγοραζες! ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Αύγουστος 08, 2011, 18:14:41 μμ »

Σε καταλαβα!Ρολεξακι θα αγοραζες! ;D

Πιθανον,μπορει και οχι...αλλα οχι το Sub ND.Ενα ρολοι αν ειναι το μοναδικο,καλο ειναι να χει και ημερομηνια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions