Αποστολέας Θέμα: Grand Seiko vs Swiss made  (Αναγνώστηκε 82692 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Grand Seiko vs Swiss made
« Απάντηση #120 στις: Αύγουστος 11, 2011, 14:31:22 μμ »
Υβριδικο και εχει επενδυσει πολλα...Σκεψου μονο,οτι το εστειλε σε διαστημικη αποστολη!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #121 στις: Αύγουστος 11, 2011, 14:36:50 μμ »
Δηλαδή, Θοδωρή και Γιώργο, μου λέτε, ότι δεν έχετε δει (τόσα χρόνια που γνωριζόμαστε στα φόρα) γραμμένη, την άποψη που περιέγραψα (και δεν υιοθέτησα);
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Αύγουστος 11, 2011, 14:38:39 μμ »
Δηλαδή, Θοδωρή και Γιώργο, μου λέτε, ότι δεν έχετε δει (τόσα χρόνια που γνωριζόμαστε στα φόρα) γραμμένη, την άποψη που περιέγραψα (και δεν υιοθέτησα);

Ειχα μια αντιπαραθεση για το θεμα,σε αλλο φορουμ και νομιζω ηταν με τον ΒΒ(ποιον αλλο! :D),αλλα για αλλο λογο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος TheseusGR

• Member
  • **
  • The more you own, the more you know you don't own.
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Αύγουστος 11, 2011, 14:42:48 μμ »
Ψηφισατε ?

Δεν ψήφισα γιατί δεν είναι απάντηση ΝΑΙ ή ΌΧΙ, υπάρχουν πολλές γκρίζες ζώνες.

Αν έπρεπε να πάρω ένα και μόνο ρολόι μάλλον θα έπερνα ενα GS και μάλλον το HiBeat μαύρο dial. Καθότι δεν θα ενδιέφερε σε αυτή την περίπτωση η μεταπώληση και είναι διαχρονικό design και dress και casual και πολύ φτηνότερο απο το επίσης διαχρονικό Rolex.

Από την στιγμή που δεν με επηρεαζει ιδαίτερα η εντύπωση που δίνει το ρολόι μου στους αλλους θα προσπερνούσα το Rolex για λόγους κοστους. Ασε που η στροφή που κάνει η Rolex στα bling-bling ρολόγια αρχίζει και με ενοχλεί.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #124 στις: Αύγουστος 11, 2011, 14:45:01 μμ »
θα έπερνα ενα GS και μάλλον το HiBeat μαύρο dial

και εγώ αυτό λιγουρεύομαι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Αύγουστος 11, 2011, 14:52:18 μμ »
θα έπερνα ενα GS και μάλλον το HiBeat μαύρο dial

και εγώ αυτό λιγουρεύομαι.

Εχεις ψάξει καθόλου το θέμα της αγοράς του, πως και απο που;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #126 στις: Αύγουστος 11, 2011, 14:55:06 μμ »
Μόνο στο jura watches έχω δει πουλούν grand seiko (μιλώντας για ευρωπαϊκή αγορά και A.D). Το κακό είναι πως δεν θα ήθελα αγορά από άλλη χώρα σε αυτή την κατηγορία τιμής.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Αύγουστος 11, 2011, 15:02:06 μμ »
Την εχω δει,αλλα θεωρω αυτους που την εκφραζουν οτι δεν εχουν ιδεα τί τους γινεται απο ρολογια ή απλα ειναι τοσο προκατελειμενοι που δεν μπορουν να δουν με αντικειμενικοτητα καποια ξεκαθαρα πραγματα. ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 11, 2011, 15:05:15 μμ από eisenberg »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Αύγουστος 12, 2011, 09:48:53 πμ »
Αγαπητοί φίλοι,

με χαρά βλέπω ότι το συγκεκριμένο νήμα βρίθει απόψεων και μάλιστα τεκμηριωμένων και σοβαρών! Έχω να προσθέσω τον εξής απλό συλλογισμό! Γιατί μέχρι σήμερα οι φίλοι μας στη SEIKO δεν προωθούσαν ένα διαφορετικό image? Μήπως με αυτήν την πολιτική τους είχαν και περισσότερα κέρδη και το πλεονέκτημα της έκπληξης για κάποιους όταν βλέπουν ένα φτωχό SEIKO να στέκεται ισάξιο των swiss made?
Επίσης μια απλή ερώτηση:
Τι ποσοστό ωρολογόφιλων έχει αγοράσει (και άρα της έχει δώσει κέρδη) SEIKO? Μήπως τελικά αυτό ήθελαν και απλά εμείς τους ... "ανακαλύψαμε"? ;)

Φιλικά
Νίκος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
OMegasNik Ο ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΩΝ!
είμαι ακόμη εδώ!

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Αύγουστος 12, 2011, 14:23:42 μμ »
Αγαπητοί φίλοι,

με χαρά βλέπω ότι το συγκεκριμένο νήμα βρίθει απόψεων και μάλιστα τεκμηριωμένων και σοβαρών! Έχω να προσθέσω τον εξής απλό συλλογισμό! Γιατί μέχρι σήμερα οι φίλοι μας στη SEIKO δεν προωθούσαν ένα διαφορετικό image? Μήπως με αυτήν την πολιτική τους είχαν και περισσότερα κέρδη και το πλεονέκτημα της έκπληξης για κάποιους όταν βλέπουν ένα φτωχό SEIKO να στέκεται ισάξιο των swiss made?
Επίσης μια απλή ερώτηση:
Τι ποσοστό ωρολογόφιλων έχει αγοράσει (και άρα της έχει δώσει κέρδη) SEIKO? Μήπως τελικά αυτό ήθελαν και απλά εμείς τους ... "ανακαλύψαμε"? ;)

Φιλικά
Νίκος

Δεν υπάρχει καμία συνωμοσία εδώ, και αποδεικνύεται με απλή λογική.

Το βασικό που πρέπει να καταλάβει κάποιος είναι ότι το Grand Seiko ΔΕΝ έχει καμία σχέση με τα απλά SEIKO. Σκέψου το σαν άλλη εταιρεία, πχ Matana Japan. H Matana Japan έχει άλλους τεχνίτες, άλλα υλικά, άλλες μεθόδους παραγωγής απο την SEIKO. Έχει μόνο κοινό management.

H GS παράγει μόνο 30.000 ρολόγια σε αντίθεση με τα σχεδόν 1εκ της Ρολεξ, 150.000 της Omega, 250.000 breitling. Η παραγωγή τους μοίάζει περιισσότερο με boutique Υ.Ω. παρά με μαζική παραγωγή. Αν δεις φώτο απο τα εργαστήρια τους είναι οργανωμένα με βάση την χειροποίητη κατασκευή, ένας μάστορας σε ένα ρολόι. Απλά έχουν πάρα πολλούς μαστόρους.

Αν προσπαθήσεις να βρείς στοιχεία για τους αριθμούς παραγωγής των Ελβετών θα δυσκολευτείς, γιατί προωθούν το μυθο της αποκλειστικότητας, του συλλεκτικού, του εκλεκτού. Όλα αυτά υπονοούν περιορισμένα κομμάτια, δύσκολη προσβαση των λίγων και τυχερών αγοραστών κτλ. Εξαιρετικό marketing προφανώς απο την στιγμή που μιλάμε για βιομηχανικές γραμμές παραγωγής και εκατοντάδες χιλιάδες κομμάτια. Δεν υπάρχει τπτ συλλεκτικο εδώ με την κλασσική έννοια.

Προσωπικά δεν βλέπω κάτι αρνητικο σε αυτό, εφόσον η ποιότητα παραμένει υψηλή και εφοσον δεν αγοράζεις αποκλειστικά τον μύθο του συλλεκτικού και ειδικού.

Η GS για να μπει στα χωράφια των Ελβετών δυνατά, πρεπει να διεξάγει έναν παγκόσμιο πόλεμο διαφήμισης τεραστίων μεγεθών. Μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια. Για να χτυπήσει ROLEX θα έλεγα minimum 20 εκ ευρώ παγκοσμίως ετησίως, χωρίς να υπολογίζω χορηγίες και ambasaddors. Για 30.000 κομμάτια προκύπτει επιβάρυνση 650ευρώ ανα τεμάχιο. Άρα πρέπει να αυξηθεί η παραγωγή, αρα τα χειροποίητα και οι πρωτομάστορες τέλος. Νέα γραμμή και μεθοδοι παραγωγής, νέες επενδύσεις ,νέα ρίσκα.

Οι Ιάπωνες τα μέτρησαν τα κουκιά και αποφάσισαν την πορεία που θέλουν να ακολουθούν:
-Κατασκευάζουν ότι καλύτερο μπορούν, δηλ. κορυφαίο παγκοσμίως προιόν.
-Επενδύσεις μόνο σε τεχνολογία και ποιότητα
-Συντηρητικές κινήσεις επέκτασης, κερδίζοντας τον καταναλωτή με την τιμή-ποίοτητα-τεχνολογία.
-Συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το όνομα Seiko και όχι κάτι νέο ώστε να διαγραψουν την σχέση με το φτηνό κομμάτι της αγοράς γιατί σκέφτονται "ανάποδα" από αυτό που σκεφτόμαστε εμείς. Εμείς λέμε γιατι να γράφει Seiko και το ρολόι των 3000,00 ευρω. Αυτοί θέλουν να υπάρχει το Grand Seiko για να δίνει κύρος και να αποδεικνύει και στον ταπεινό αγοραστή των 150,00 ευρώ ότι αγόρασε μία εταιρεία που φτιάχνει και υπεροπλά και έχει την τεχνολογία.

« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 12, 2011, 14:30:07 μμ από TheseusGR »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Αύγουστος 12, 2011, 14:37:29 μμ »

Οι Ιάπωνες τα μέτρησαν τα κουκιά και αποφάσισαν την πορεία που θέλουν να ακολουθούν:
-Συντηρητικές κινήσεις επέκτασης, κερδίζοντας τον καταναλωτή με την τιμή-ποίοτητα-τεχνολογία.
-Συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το όνομα Seiko και όχι κάτι νέο ώστε να διαγραψουν την σχέση με το φτηνό κομμάτι της αγοράς γιατί σκέφτονται "ανάποδα" από αυτό που σκεφτόμαστε εμείς. Εμείς λέμε γιατι να γράφει Seiko και το ρολόι των 3000,00 ευρω. Αυτοί θέλουν να υπάρχει το Grand Seiko για να δίνει κύρος και να αποδεικνύει και στον ταπεινό αγοραστή των 150,00 ευρώ ότι αγόρασε μία εταιρεία που φτιάχνει και υπεροπλά και έχει την τεχνολογία.

;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
  • The sky is the limit...
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Αύγουστος 12, 2011, 14:55:56 μμ »
Νομίζω ότι η γενική απάντηση είναι μάλλον υπέρ των ελβετικών διότι:

1) Ένας ωρολογόφιλος που προσπαθεί να αποκτήσει σιγά σιγά έναν ικανό αριθμό ρολογιών με ευρεία γκάμα χαρακτηριστικών (χρονογράφους, καταδυτικά, dress, sport...), λογικά κάποια στιγμή θα αγοράσει ακριβό ελβετικό και αργότερα κάποιο καλό-σπάνιο-ιδιαίτερο-κλπ-κλπ ιαπωνικό (ή και ρώσικο κλπ). Άρα, αυτός πολύ πιθανό να αγοράσει και τα 2, πρώτα όμως νομίζω ελβετικό.

2) Ο μέσος καταναλωτής που δεν έχει ιδέα τί πραγματικά αγοράζει από κάθε εταιρία και στη ζωή του θα αγοράσει 2-3 ρολόγια, εκ των οποίων max το 1 θα είναι "καλό", μάλλον θα κινηθεί κατευθείαν σε ελβετικό γιατί στο μυαλό του υπάρχει η ισοδυναμία "ελβετικό <=> καλό <=> ακριβό" (προφανώς και δεν ισχύει πάντα, αλλά αυτό ξέρει, αυτό εμπιστεύεται και δεν έχει χρόνο ή και διάθεση να το ψάξει τόσο πολύ, οπότε πάει στα "σίγουρα").

Άρα, ελβετικό κι εγώ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return" Leonardo da Vinci

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Αύγουστος 12, 2011, 15:38:51 μμ »
Νομίζω ότι η γενική απάντηση είναι μάλλον υπέρ των ελβετικών διότι:

1) Ένας ωρολογόφιλος που προσπαθεί να αποκτήσει σιγά σιγά έναν ικανό αριθμό ρολογιών με ευρεία γκάμα χαρακτηριστικών (χρονογράφους, καταδυτικά, dress, sport...), λογικά κάποια στιγμή θα αγοράσει ακριβό ελβετικό και αργότερα κάποιο καλό-σπάνιο-ιδιαίτερο-κλπ-κλπ ιαπωνικό (ή και ρώσικο κλπ). Άρα, αυτός πολύ πιθανό να αγοράσει και τα 2, πρώτα όμως νομίζω ελβετικό.

2) Ο μέσος καταναλωτής που δεν έχει ιδέα τί πραγματικά αγοράζει από κάθε εταιρία και στη ζωή του θα αγοράσει 2-3 ρολόγια, εκ των οποίων max το 1 θα είναι "καλό", μάλλον θα κινηθεί κατευθείαν σε ελβετικό γιατί στο μυαλό του υπάρχει η ισοδυναμία "ελβετικό <=> καλό <=> ακριβό" (προφανώς και δεν ισχύει πάντα, αλλά αυτό ξέρει, αυτό εμπιστεύεται και δεν έχει χρόνο ή και διάθεση να το ψάξει τόσο πολύ, οπότε πάει στα "σίγουρα").

Άρα, ελβετικό κι εγώ.

Όπως τα λες ακριβώς είναι. Θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε πόσοι αγοραστές ρολογιών διαθέτουν πάνω απο ένα ρολόι το οποίο χρησιμοποιούνε σε εβδομαδιαία βάση. Αμφιβάλλω αν έιναι 1%. Για τους δε συλλέκτες που συνειδητά αγοράζουν βαση σχεδιασμού και έρευνας αμφιβάλλω αν το ποστοστό τους είναι 1/10.000 .

Και στην ίδια την Ιαπωνία η Rolex πουλά πολύ περισσότερα απο την Grand Seiko, και είμαι σίγουρος ότι οι Ιάπωνες κάτοχοι GS έχουν ήδη και ενα Rolex.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Αύγουστος 12, 2011, 16:32:34 μμ »
Αγαπητοί φίλοι,

Επίσης μια απλή ερώτηση:

Φιλικά
Νίκος

Δεν υπάρχει καμία συνωμοσία εδώ, και αποδεικνύεται με απλή λογική.

Το βασικό που πρέπει να καταλάβει κάποιος είναι ότι το Grand Seiko ΔΕΝ έχει καμία σχέση με τα απλά SEIKO. Σκέψου το σαν άλλη εταιρεία, πχ Matana Japan. H Matana Japan έχει άλλους τεχνίτες, άλλα υλικά, άλλες μεθόδους παραγωγής απο την SEIKO. Έχει μόνο κοινό management.

H GS παράγει μόνο 30.000 ρολόγια σε αντίθεση με τα σχεδόν 1εκ της Ρολεξ, 150.000 της Omega, 250.000 breitling. Η παραγωγή τους μοίάζει περιισσότερο με boutique Υ.Ω. παρά με μαζική παραγωγή. Αν δεις φώτο απο τα εργαστήρια τους είναι οργανωμένα με βάση την χειροποίητη κατασκευή, ένας μάστορας σε ένα ρολόι. Απλά έχουν πάρα πολλούς μαστόρους.

Αν προσπαθήσεις να βρείς στοιχεία για τους αριθμούς παραγωγής των Ελβετών θα δυσκολευτείς, γιατί προωθούν το μυθο της αποκλειστικότητας, του συλλεκτικού, του εκλεκτού. Όλα αυτά υπονοούν περιορισμένα κομμάτια, δύσκολη προσβαση των λίγων και τυχερών αγοραστών κτλ. Εξαιρετικό marketing προφανώς απο την στιγμή που μιλάμε για βιομηχανικές γραμμές παραγωγής και εκατοντάδες χιλιάδες κομμάτια. Δεν υπάρχει τπτ συλλεκτικο εδώ με την κλασσική έννοια.

Προσωπικά δεν βλέπω κάτι αρνητικο σε αυτό, εφόσον η ποιότητα παραμένει υψηλή και εφοσον δεν αγοράζεις αποκλειστικά τον μύθο του συλλεκτικού και ειδικού.

Η GS για να μπει στα χωράφια των Ελβετών δυνατά, πρεπει να διεξάγει έναν παγκόσμιο πόλεμο διαφήμισης τεραστίων μεγεθών. Μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια. Για να χτυπήσει ROLEX θα έλεγα minimum 20 εκ ευρώ παγκοσμίως ετησίως, χωρίς να υπολογίζω χορηγίες και ambasaddors. Για 30.000 κομμάτια προκύπτει επιβάρυνση 650ευρώ ανα τεμάχιο. Άρα πρέπει να αυξηθεί η παραγωγή, αρα τα χειροποίητα και οι πρωτομάστορες τέλος. Νέα γραμμή και μεθοδοι παραγωγής, νέες επενδύσεις ,νέα ρίσκα.

Αγαπητέ μου,

δε μίλησε κανείς για συνομωσία απλά μια σκέψη εξέφρασα και βέβαια ως κάτοχος ακριβών seiko αλλά και swiss made! Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος να ανιχνευτεί με ασφάλεια η σκέψη των ιθυνόντων της Seiko!

Φιλικά
Νίκος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
OMegasNik Ο ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΩΝ!
είμαι ακόμη εδώ!

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Αύγουστος 12, 2011, 16:41:24 μμ »
Κάτι που ίσως δεν φαίνεται σήμερα είναι ότι οποιαδήποτε απόφαση για αλλαγή πολιτικής της SEIKO θα "φανεί" σε εμάς τους κοινούς θνητούς λίγο αργότερα!

Φιλικά
Νίκος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions