Αποστολέας Θέμα: Seiko  (Αναγνώστηκε 1765400 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kloze

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Seiko
« Απάντηση #17310 στις: Ιανουάριος 30, 2022, 15:26:09 μμ »
Συζητάμε και εδώ και στο άλλο;
Με μπερδεύετε  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Νίκος   ‘ Η έπαρση είναι αμαρτία `

Αποσυνδεδεμένος pumba

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #17311 στις: Ιανουάριος 30, 2022, 15:35:53 μμ »
Υποκειμενικό είναι όπως καταλαβαίνεις, από την μια έχουμε ΜΙΑ εταιρεία με μια δική της μηχανή και από την άλλη έχουμε μια ντουζίνα με ΕΤΑ, powermatic κλπ
Δεν βγάζω off τα ρολόγια αυτά, πως θα μπορούσα άλλωστε αλλά έχω ένσταση πως επειδη η S πήγε κοντά στο χιλιάρικο με την 6r σε κάποια ρολόγια της της αξίζει περιφρόνηση λες και οι ευρωπαίοι έχουν να παρουσιάσουν τίποτα vfm σε χαμηλότερες τιμές !
Η S έχει Alpinist, Presage, SBDC161 series, Divers κλπ που παίζουν κοντά στο 1000
Οι άλλοι στα λεφτά αυτά αντιπαρατίθενται με Tissot, Squale και τα αποδεχόμαστε ως ανώτερα κιόλας επειδή είναι από την χώρα με τα τυριά ε οκ εντάξει περί ορέξεως…

Sent from my iPhone using Tapatalk

H seiko ανεβασε απαραδεκτα πολυ τις τιμες χωρις λογο. Χελωνες στα 1000+, γελιοτητες οπως με το discontinue του alpinist μονο και μονο για να το ξανακανει release στα διπλα λεφτα κλπ κλπ. Τα μπεζελ εν τω μεταξυ παραμενουν στραβα, ενω οι μηχανες ουσιαστικα μια απο τα ιδια σε πολλες περιπτωσεις. Δυστυχως οι καταναλωτες πρεπει να αντιληφθουν την εκμεταλλευση του fanbase και να γυρισουν την πλατη μεχρι οι εταιρειες (οχι μονο η σεικο λροφανως) να στρωσουν χαρακτηρα. Το οτι το εκανε η ρολεξ πριν μισο αιωνα δεν λεει και πολλα, οι περισσοτεροι απο εμας ουτε εχουμε ρολεξ ουτε ενδιαφερομαστε να αποκτησουμε.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17312 στις: Ιανουάριος 30, 2022, 16:06:36 μμ »
Όχι πως έχει μεγάλη σημασία, αλλά θα το πω.

Η Rolex δεν γίνεται ούτε πρέπει να αναφέρεται ως κάτι συγκρίσιμο. Είναι μόνη της και κάνει μόνη της παιχνίδι. Και το λέω υπέρ της αυτό. Μιας και συμβαίνει αυτό που συμβαίνει με τα ρολόγια της, και προσωπικά δεν βλέπω αυτό να αλλάζει*, έχει όποιο δικαίωμα θέλει να κάνει ό,τι θέλει με τα ρολόγια και τις τιμές της.

* Αλλαγή που να οφείλεται σε επαναστάσεις ή πυρηνικές καταστροφές, δεν νομίζω ότι προβλέπεται.
Αλλαγή θα έφερνε μόνο εάν η Rolex άνοιγε δικές της boutique. Όχι δηλαδή Rolex Greece ή Rolex Italy. Rolex Geneve σκέτο. Μόνο έτσι θα μπορούσε εάν ήθελε να αλλάξει όλο αυτό το σκηνικό. Όμως αυτό, όπως είχε πει ο speedster, θα έπρεπε να φέρει αλλαγές στη μορφή του ιδρύματος. Με απλά λόγια... Ξεχάστε το!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #17313 στις: Ιανουάριος 30, 2022, 18:57:19 μμ »
Ήθελα, εδώ και αρκετό καιρό, να καταθέσω κάποιες σκέψεις μου σχετικά με την τωρινή θέση της Seiko στο ωρολογιακό στερέωμα. Η ανακοίνωση της σειράς KS πρίν λίγες μέρες μου έδωσε απλά την αφορμή.
Ως "fan" της εταιρείας, αποφάσισα εδώ και αρκετό καιρό να συγκεντρώσω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες απο την μεγάλη της ιστορία, πληροφορίες και "γνώση" ίσως και άγνωστες στο ευρύ κοινό. "Σκαλίζοντας" λοιπόν το παρελθόν, αναπόφευκτα ήρθε και η στιγμή της σύγκρισης με το παρόν, και εδώ είναι που τα πράγματα "χαλάνε"........
Ας ξεκινήσω όμως απο τα νέα KS : Έγραψα νωρίτερα στο νήμα την άποψη μου για αυτά. Συμπληρώνοντας, να πώ πως αδυνατώ να κατανοήσω γιατί η Seiko "ξεπουλάει" την ιστορία της έτσι !  Τα King Seiko της κλασικής εποχής ήταν ρολόγια ισάξια (και κάποιες φορές ανώτερα) με τα Grand Seiko, και το στίγμα που άφησαν στην ιστορία της εταιρείας αλλά και στην συνείδηση του κόσμου ήταν εντονότατο και βαθύ.
Στην σημερινή εποχή, στο μυαλό των μανατζαραίων, προφανώς και αυτό δεν λέει τίποτα , για να τολμούν να τα λανσάρουν σε ένα segment "λίγο πάνω απο Presage" ! Δεν νοείται κύριοι εκεί στο Τόκυο, King Seiko με μηχανή απο το μεσαίο ράφι !
Θα πει βέβαια κάποιος, "ασε ρε φίλε, πόσοι απο αυτούς που θα τους γυαλίσει το ρολόι, θα δώσουν σημασία στο τί μηχανή φοράει", και θα έχει απόλυτο δίκιο.... Το μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού δεν είναι τα μέλη των φόρουμ, ούτε κάποιοι "ρομαντικοί" ! Αυτό όμως δεν πρέπει να είναι το ελαφρυντικό για να ξεπουληθεί η ιστορία και το πρεστίζ. (Φανταστείτε την Φεράρι να εφοδιάζει μοντέλο της με κινητήρα 1400cc... Ναι, θα κυκλοφορούσε μια χαρά στον δρόμο και ίσως ο μέσος οδηγός της να ήταν και ικανοποιημένος απο τις επιδόσεις της, αλλά όμως............)

Πάμε παρακάτω:
Γκρινιάζει πολύς κόσμος στα φόρουμ για την αύξηση στις τιμές και στην μή ανάλογη αύξηση της ποιότητας ή του QC. Δεν θα πώ αδικαιολόγητα ή δικαιολογημένα, η κρίση και η άποψη καθενός είναι σεβαστή. Ούτως ή άλλως, οι αυξήσεις τιμών είναι της μόδας πλέον σε όλους....
Εμένα προσωπικά, αυτό που με χαλάει και με κάνει να γκρινιάζω πλέον είναι το γεγονός πως το τμήμα R&D αλλά και σχεδιασμού της αγαπημένης μου εταιρείας βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό σε διακοπές διαρκείας!
Απο την δεκαετία του 90 και μετά λές και παράτησαν τα εργαστήρια και τους πάγκους τους όλοι εκεί πέρα. Και αυτό είναι απαράδεκτο για την εταιρεία που ιδρύθηκε και βάδισε επί δεκαετίες ολόκληρες ακολουθώντας το μότο "always one step ahead of the rest" .....
Δεν δέχομαι απο την εταιρεία που η καινοτομία ήταν στο dna της, να έχει μόνο re-issues να επιδείξει, και μάλιστα στα ίδια και στα ίδια μοντέλα!

Έχω καταφέρει το τελευταίο διάστημα να μαζέψω στην συλλογή αρκετά κομμάτια που αποτελούν ορόσημα ή έχουν να επιδείξουν κάτι ξεχωριστό...
Κοιτώντας τον σημερινό κατάλογο της εταιρείας, δεν μπορώ παρά θλίψη να νιώσω... Δεν την θέλω την Seiko έτσι, στο μυαλό και στην καρδιά μου την έχω για πολλά περισσότερα!

Συγγνώμη για το "σεντόνι" που προέκυψε, και μάλλον θα πώ "Συνεχίζεται"..... ;)
friendly
0
funny
0
like
11
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
micraSport,Beastaras,hill,SAn,Μανώλης,Spyoly,pumba,oikonikos,
Dante80,sub50,zikos,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #17314 στις: Ιανουάριος 30, 2022, 19:10:09 μμ »
Αγοράζεις ρολόγια ψαγμένα, που δεν είναι πλέον στην παραγωγή,άρα δεν έχουν τα προβλήματα του τωρα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #17315 στις: Ιανουάριος 30, 2022, 19:18:47 μμ »
Αγοράζεις ρολόγια ψαγμένα, που δεν είναι πλέον στην παραγωγή,άρα δεν έχουν τα προβλήματα του τωρα

Θέλω απλά να μαζέψω ρολόγια αντιπροσωπευτικά της ιστορίας της εταιρείας.... ;)
Μετά απο αυτά, δύσκολα μπορώ να κοιτάξω τις σύγχρονες προτάσεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος SAn

• Full Member
  • **
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #17316 στις: Ιανουάριος 30, 2022, 19:37:20 μμ »
Ήθελα, εδώ και αρκετό καιρό, να καταθέσω κάποιες σκέψεις μου σχετικά με την τωρινή θέση της Seiko στο ωρολογιακό στερέωμα. Η ανακοίνωση της σειράς KS πρίν λίγες μέρες μου έδωσε απλά την αφορμή.
Ως "fan" της εταιρείας, αποφάσισα εδώ και αρκετό καιρό να συγκεντρώσω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες απο την μεγάλη της ιστορία, πληροφορίες και "γνώση" ίσως και άγνωστες στο ευρύ κοινό. "Σκαλίζοντας" λοιπόν το παρελθόν, αναπόφευκτα ήρθε και η στιγμή της σύγκρισης με το παρόν, και εδώ είναι που τα πράγματα "χαλάνε"........
Ας ξεκινήσω όμως απο τα νέα KS : Έγραψα νωρίτερα στο νήμα την άποψη μου για αυτά. Συμπληρώνοντας, να πώ πως αδυνατώ να κατανοήσω γιατί η Seiko "ξεπουλάει" την ιστορία της έτσι !  Τα King Seiko της κλασικής εποχής ήταν ρολόγια ισάξια (και κάποιες φορές ανώτερα) με τα Grand Seiko, και το στίγμα που άφησαν στην ιστορία της εταιρείας αλλά και στην συνείδηση του κόσμου ήταν εντονότατο και βαθύ.
Στην σημερινή εποχή, στο μυαλό των μανατζαραίων, προφανώς και αυτό δεν λέει τίποτα , για να τολμούν να τα λανσάρουν σε ένα segment "λίγο πάνω απο Presage" ! Δεν νοείται κύριοι εκεί στο Τόκυο, King Seiko με μηχανή απο το μεσαίο ράφι !
Θα πει βέβαια κάποιος, "ασε ρε φίλε, πόσοι απο αυτούς που θα τους γυαλίσει το ρολόι, θα δώσουν σημασία στο τί μηχανή φοράει", και θα έχει απόλυτο δίκιο.... Το μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού δεν είναι τα μέλη των φόρουμ, ούτε κάποιοι "ρομαντικοί" ! Αυτό όμως δεν πρέπει να είναι το ελαφρυντικό για να ξεπουληθεί η ιστορία και το πρεστίζ. (Φανταστείτε την Φεράρι να εφοδιάζει μοντέλο της με κινητήρα 1400cc... Ναι, θα κυκλοφορούσε μια χαρά στον δρόμο και ίσως ο μέσος οδηγός της να ήταν και ικανοποιημένος απο τις επιδόσεις της, αλλά όμως............)

Πάμε παρακάτω:
Γκρινιάζει πολύς κόσμος στα φόρουμ για την αύξηση στις τιμές και στην μή ανάλογη αύξηση της ποιότητας ή του QC. Δεν θα πώ αδικαιολόγητα ή δικαιολογημένα, η κρίση και η άποψη καθενός είναι σεβαστή. Ούτως ή άλλως, οι αυξήσεις τιμών είναι της μόδας πλέον σε όλους....
Εμένα προσωπικά, αυτό που με χαλάει και με κάνει να γκρινιάζω πλέον είναι το γεγονός πως το τμήμα R&D αλλά και σχεδιασμού της αγαπημένης μου εταιρείας βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό σε διακοπές διαρκείας!
Απο την δεκαετία του 90 και μετά λές και παράτησαν τα εργαστήρια και τους πάγκους τους όλοι εκεί πέρα. Και αυτό είναι απαράδεκτο για την εταιρεία που ιδρύθηκε και βάδισε επί δεκαετίες ολόκληρες ακολουθώντας το μότο "always one step ahead of the rest" .....
Δεν δέχομαι απο την εταιρεία που η καινοτομία ήταν στο dna της, να έχει μόνο re-issues να επιδείξει, και μάλιστα στα ίδια και στα ίδια μοντέλα!

Έχω καταφέρει το τελευταίο διάστημα να μαζέψω στην συλλογή αρκετά κομμάτια που αποτελούν ορόσημα ή έχουν να επιδείξουν κάτι ξεχωριστό...
Κοιτώντας τον σημερινό κατάλογο της εταιρείας, δεν μπορώ παρά θλίψη να νιώσω... Δεν την θέλω την Seiko έτσι, στο μυαλό και στην καρδιά μου την έχω για πολλά περισσότερα!

Ή με μια γραμμή: Κάθε πέρυσι και καλύτερα  :D :D.
Τέσπα, ακριβώς έτσι αισθάνομαι και εγώ για την εταιρία. Και εδώ δεν ισχύει το όσο με πληγώνεις, τόσο με πορώνεις.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
pumba,
No reactions
Seiko, κάθε πέρυσι και καλύτερα.

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #17317 στις: Ιανουάριος 30, 2022, 19:40:51 μμ »
Θέλω απλά να μαζέψω ρολόγια αντιπροσωπευτικά της ιστορίας της εταιρείας.... ;)
Μετά απο αυτά, δύσκολα μπορώ να κοιτάξω τις σύγχρονες προτάσεις.
Όσο ποιο πίσω πας τόσο ποιο απίστευτα κομμάτια ανακαλύπτεις,έχω την εντύπωση ότι στέρεψε η ευρηματικότητα στην  Seiko την τελευταία δεκαετία .
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #17318 στις: Ιανουάριος 30, 2022, 19:41:44 μμ »
Όσο ποιο πίσω πας τόσο ποιο απίστευτα κομμάτια ανακαλύπτεις,έχω την εντύπωση ότι στέρεψε η ευρηματικότητα στην  Seiko την τελευταία δεκαετία .

Αυτό συνειδητοποιώ και εγώ Σπύρο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #17319 στις: Ιανουάριος 30, 2022, 19:45:16 μμ »
Αυτό συνειδητοποιώ και εγώ Σπύρο.
Ευτυχώς φίλε που υπάρχουν ακόμα διαμαντάκια σε προσιτές τιμές.Μάζευε όσα μπορείς 😎😆😆😆
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #17320 στις: Ιανουάριος 30, 2022, 20:12:24 μμ »
Ευτυχώς φίλε που υπάρχουν ακόμα διαμαντάκια σε προσιτές τιμές.Μάζευε όσα μπορείς 😎😆😆😆

Τί να μαζέψω φίλε.....? Αφού τα έχεις σαρώσει όλα!
🤣🤣🤣🤣🤣

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος pumba

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #17321 στις: Ιανουάριος 31, 2022, 12:26:48 μμ »

Πάμε παρακάτω:

Οι εταιρειες απο την αλλη εχουν αντιληφθει πως ο κοσμος πλεον εχει αλλαξει καταναλωτικες συνηθειες, κοιταει smartwatch και κινητα, και τα ρολογια πλεον ειναι αδιαφορα για τους περισσοτερους. Οποτε το να ριξουν rnd σε κατι που σε καμμια περιπτωση δεν θα εχει ακριβεια κοντα σε αυτη ενος κινητου, βγαζει νοημα. Αυτο απο την αλλη που πουλαει σιγουρα, ειναι η νοσταλγια, το ρετρο και το οποιο heritage. Οι εταιρειες ρολογιων πιστευω εχουν αντιληφθει οτι ειναι στο τελευταιο πικ πριν την ολικη καταρρευση της βιομηχανιας οποτε προσπαθουν να ξεζουμησουν οσο μπορουν.

Αυτο δεν ειναι μονο για τα ρολογια βεβαια, το βλεπουμε σχεδον παντου σημερα, το τρενο εχει ξεκινησει και οποιος δεν ειναι καβαλα θα εχει μεγαλο προβλημα στο μελλον
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος paschos76

• Sr. Member
  • Η τύχη ευνοεί τους προετοιμασμένους
    • Προφίλ
« Απάντηση #17322 στις: Φεβρουάριος 01, 2022, 19:02:43 μμ »
Ανοίγω σακούλα ποπ-κορν.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Citizen Promaster NY0098-84E
Citizen Promaster CB0240-88L
Casio G-Shock GMW-B5000D-1JF
MWC G10 Titanium T/G10/QZ/L/D
Seiko Prospex SNE547P1
Victorinox INOX 241719.1
Seiko Prospex SBDY109
Vostok Amphibia 16089A

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17323 στις: Φεβρουάριος 01, 2022, 19:04:42 μμ »
Προσωπικά θεωρώ γελοία τη σύγκριση, τέτοια βιντεακια είναι φτιαγμένα για likes και να κονομανε οι αγράμματοι ωρολογιακα που φτιάχνουν τέτοια βίντεο.

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17324 στις: Φεβρουάριος 01, 2022, 19:19:40 μμ »
Η όταν είχε αρχίσει και γινόταν γνωστό το mm300 και όλοι οι ....γνωστές του ίντερνετ με τα βιντεακια τούς το ονομαζαν...the Rolex killer...
Και τους έκαναν και χιλιάδες like...

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions