speedmaster-ιζει αρκετά , αλλά πολύ ωραιο
Το κομμάτι είναι χωρίς αμφιβολία εξαιρετικό.
Το πρόβλημα είναι όπως το εντόπισες ότι φέρνει στο νου το Speedmaster.
Σε άλλους φέρνει στο νου το Daytona και το αποκαλούν Seiktona.
Η Seiko εμπνεύστηκε από το 6138-8020 για τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία του.
Η σκέψη τους μάλλον δε βγήκε, αφού αν και limited στα 1000 τεμ., είναι ακόμα διαθέσιμο στο Hodinkee, το οποίο κατά τα άλλα ξεπουλάει ρολόγια των 15K σε μερικά λεπτά...
https://shop.hodinkee.com/collections/seiko/products/seiko-prospex-automatic-chronograph-50th-anniversary?variant=30936719818827Αν και λατρεύω το 6138-8020, δεν ξέρω αν θα ήθελα να δώσω 2Κ για ένα τέτοιο vintage κομμάτι. Δεν έχω τις γνώσεις και την εμπειρία για να κάνω την έρευνα για την απόκτηση, αλλά και τη σωστή συντήρηση και διατήρηση ενός τέτοιου κομματιού.
Σε ότι αφορά το SQR029, προσωπικά έχω 2 θέματα μαζί του. Το ένα είναι ότι πρέπει να κοιτάξεις πολύ προσεκτικά για να δεις τις νότες έμπνευσης από το 6138, και αυτό δεν μου αρκεί. Δε μου δίνει αρκετό κίνητρο. Υπάρχει κάπου μέσα του κρυμμένο το 6138... Το άλλο θέμα είναι η τιμή. Η ποιότητα και η δουλειά υπάρχουν, το provenance είναι δεδομένο, αλλά στα $3,600 είναι απλά 1.000 ευρώ μακριά από ένα καινούργιο Speedy, κάτι που θα ήθελα να έχω κάποια στιγμή, αν το φέρουν οι συγκυρίες...