Mετά από σκέψεις που διήρκησαν μήνες
, αποφάσισα ποιο θα είναι το νέο μου ρολόι.
Έψαχνα για ένα ρολόι το οποίο να είναι περίπου στο στυλ του rolex explorer
ήθελα όμως να είναι seiko και να φορά την 6R15.
Eίχα ανοίξει και
σχετικό θέμα τον Σεπτέμβρη.
Αφού είδα άπειρες φωτό και βιντεάκια και διάβασα όσα review μπορούσα, κατέληξα ότι το ρολόι που θέλω είναι το sarb021!
Δυστυχώς είναι πλέον discontinued. Δεν είχα την υπομονή να περιμένω πότε θα εμφανιστεί κάποιο σε αγγελία, ούτε και είχα
τη διάθεση να πληρώσω το καπέλο της αισχροκέρδιας.....έτσι αποφάσισα να κινηθώ γρήγορα προς το sarb033 πριν μας πει κάποιο πρωινό η seiko ότι πάει και αυτό
Για ένα μη εκαπιδευμένο μάτι τα 2 ρολόγια είναι ίδια, όμως για κάποιους σαν κι εμάς οι διαφορές υπάρχουν και είναι αρκετές.
Πριν παραγγείλω το ρολόι,και κρίνοντας από αυτά που διάβαζα και έβλεπα στις φωτό,
αποδέχτηκα κάποια μειονεκτήματα που φαινόταν να έχει το ρολόι.
Ωστόσο το ρολόι ήταν ακριβώς στο στυλ που ήθελα , ενώ μου άρεσε ότι ακολουθεί τη σχεδιαστική γραμμή των GS
θυμίζοντας κάποια μοντέλα από τα ακριβότερα seiko!
Έτσι προχώρησα στην παραγγελία από το watchhubs και σε 3 βδομάδες ακριβώς, το ρολόι βρισκόταν στα χέρια μου!
Να αναφέρω ότι η συσκευασία του ρολογιού ήταν πάρα πολύ προσεγμένη και είναι η καλύτερη απ'όσες
έχει τύχει να βρεθούν στα χέρια μου.
Ο ΧονγκΚονγκονέζος φίλος μας, τον οποίο τον έμαθα από τον jim teo, δε λυπάται καθόλου τα υλικά συσκευασίας
και έτσι το ρολόι ήρθε απόλυτα προστατευμένο!
Ξετύλιγα και ξετύλιγα και ακόμα το ρολόι ήταν θαμμένο μέσα στα σακουλάκια του!
Τα δευτερόλεπτα που μεσολαβούν από το σχίσιμο του τελευταίου ναυλον της συσκευασίας μέχρι το άνοιγμα του κουτιού
και την πρώτη οπτική επαφή με το ρολόι,
η αδρεναλίνη βρίσκεται στο ζενίθ της ενώ προλαβαίνεις να αναρωτηθείς εάν έκανες καλά που το παρήγγειλες ή
αν θα αποδειχτεί πατάτα η επιλογή σου!
Η πρώτη επαφή λοιπόν μου σχημάτισε χαμόγελο στο πρόσωπο!
Η απορία που τόλμησα να έχω, αν το ρολόι θα έχει διαφορά από το 5άρι μου,λύθηκε αμέσως!
Με έναν οπτικό έλεγχο κάνει μπαμ η διαφορά ποιότητας και φινιρίσματος!
Παρόλο που το 5άρι είναι ένα ρολόι πολύ όμορφο, φαίνεται ότι η seiko έχει προσφέρει μαγαλύτερη φροντίδα στο sarb.
Eξάλλου οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά στο χόμπι μας!
Ειδικά σε ένα τέτοιο, "απλό" ρολόι, η γοητεία κρύβεται στις λεπτομέρειες!
Καταρχάς να αναφέρω ότι δεν μου αρέσουν τα ρολόγια που είναι όλο γυαλισμένα.
Προτιμώ είτε τα βουρτσισμένα είτε εκείνα όπου υπάρχει εναλλαγή βουρτσίσματος και γυαλίσματος στην κάσα.
Στην περίπτωση μας το ρολόι έχει και βουρτσισμένα και γυαλισμένα τμήματα.
Το πανω μέρος της κάσας όπως κοιτάς το ρολόι, είναι βουρτσισμένο και αυτό έρχεται σε αρμονία με την προέκταση
που σχηματίζει ο μπρασελές.
Το περίβλημα του κρυστάλλου όμως είναι γυαλισμένο και εκει δημιουργείται ωραία αντίθεση.
Τα πλαϊνά της κάσας είναι επίσης γυαλισμένα ενώ μου άρεσε το σημείο της κάσας που αφήνει ο μπρασελές να φανεί
και είναι και αυτό γυαλισμένο.Σου δίνει την εντύπωση μιας προσεγμένης λεπτομέρειας
Για τον μπρασελέ είχα διαβάσει κυρίως αρνητικά σχόλια.
Ποιοτικά δεν είναι κάτι σπουδαίο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στερείται αντοχής ή ότι δίνει αίσθηση τσίγκινου.
Μάλλον ένας μπρασελές που κάνει απροβληματιστα τη δουλεια θα έλεγα και ταιριάζει στην όψη του ρολογιού.
Αυτό που δεν μου αρέσει όμως είναι το γεγονός ότι ο μπρασελές δεν εφάπτεται ακριβώς με την κάσα και δεν έχει το ίδιο μήκος με τα lugs
(κάτι που πάντως συμβαίνει ελάχιστες φορές, ούτε καν σε rolex ή omega πχ)
Επίσης το κενό που υπάρχει ανάμεσα στο 1ο κομμάτι και στο 2ο είναι ανεξήγητο και παράδειγμα αποφυγής για τους
σχεδιαστές μπρασελέδων.
Στα θετικά του το ότι έχει solid end links.
Στα αρνητικά του το ότι έχει μόνο 2 θέσεις μικρορύθμισης!
Ευτυχώς αφαιρώντας ένα κομμάτι, μου έκατσε ιδανικά!
Να αναφέρω επίσης ότι το κούμπωμα έχει σχήμα πιο τετραγωνισμένο από το συνήθες παραλληλόγραμμο που
εχουν τα seiko, κάτι που μου άρεσε.
Το dial περιέχει chapter ring με ενδείξεις λεπτών, τα οποία προσεγγίζει ιδανικά ο μακρύς λεπτοδείκτης!
Οι dauphine δείκτες του ρολογιού είναι πολύ όμορφοι,ενώ περιέχουν και ποσότητα lume στο μισό τους κομμάτι.
Επίσης μικρή ποσότητα lume υπάρχει κάτω από τα marks των ωρών, τα οποία είναι ανάγλυφα όπως και το λογότυπο της seiko.
Moυ άρεσε το παράθυρο της ημερομηνίας,το οποίο περιβάλλεται και αυτό από νικελ, και η επιλογή του μαύρου φόντου
με άσπρη γραμματοσειρά.
Ωραία επίσης θεωρώ την γραμματοσειρά του
Automatic.
Η κορώνα του ρολογιού είναι signed (βρίσκω απαράδεκτο να μην είναι signed οι κορώνες) με ωραίο βολικό και αρμονικό μέγεθος.
Με εντυπωσίασε το γεγονός ότι είναι αρκετά smοoth στην περιστροφή της , με ωραία αίσθηση.
Το αναφέρω γιατί κάποτε σε ένα άλλο seiko με 6R15 που είχα περιεργαστεί η κορώνα ήταν πολύ τραχειά.
Το γεγονός ότι είναι κουμπωτή και όχι βιδωτή το βρίσκω τρομερά βολικό για την καθημερινή χρήση.
Έτσι κι αλλιώς, όταν λέει η seiko 100m, είναι σίγουρο ότι το ρολόι δεν πρόκειται να πάθει τίποτα.
Έννοείται ότι το συγκεκριμένο δεν πρόκειται ποτέ του να πάει για κολύμπι
Όσο αφορά την κίνηση του δευτερολεπτοδείκτη δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε ομαλή κίνηση.
Θυμίζει τα λαγουδάκια που κάνει μαθητευόμενος οδηγός
Υπερβάλλω λίγο, ωστόσο έχω την εντύπωση ότι η κίνησή του είναι λίγο πιο διακριτή απ'ότι σε μια ΕΤΑ2824.
Στα συν του ρολογιού το open back display (εφόσον δεν είναι καταδυτικό).
Γύρω από το κάλυμμα της μηχανής αναγράφονται :
Made in Japan Diashock 23 Jewels SEIKO Automatic Water Resistant 10 BAR St.Steel και το serial number
To φινίρισμα της μηχανής είναι βασικό και υποτυπώδες, ενα κλικ πάνω από το ακατέργαστο
Ο ρότορας και ένα μωβ jewel σώζουν την κατάσταση
Στο χέρι τώρα , η 38άρα κάσα είναι κατά τη γνώμη μου τέλεια, με επίγνωση του τι λέω!
Με τίποτα δεν δείχνει για ένα μικρό ρολόι, ενώ το κυρτό σχήμα της κάσας έρχεται και αγκαλιάζει το χέρι ιδανικά!
Το πάχος είναι τόσο ώστε να δίνει έναν ωραίο όγκο στο ρολόι, όχι λεπτό-όχι παχύ, απλά με παρουσία που δεν περνά απαρατήρητη.
Σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό του πλαϊνου της κάσας αναδεικνύει ένα δυναμικό μυώδες σχήμα.
Ναι μεν είπαμε ότι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, ωστόσο το σύνολο είναι αυτό που στο τέλος δίνει τον απολογισμό.
Προσωπικά έχω ενθουσιαστεί με το ρολόι , κατά την πρώτη μέρα που βρίσκεται στην κατοχή μου!
Το αν η τόση φαιά ουσία που κατανάλωσα μέχρι να το διαλέξω και η εξέταση λεπτομερειών σε σημείο ψυχαναγκασμού
σημαίνουν ότι το ρολόι θα καθιερωθεί στον καρπό μου και στη συλλογή μου,
είναι κάτι που θα το δείξει ο χρόνος.
Το στυλ του ρολογιού δεν είναι dress , δεν είναι diver....βγάζει μια αλητοκυρίλλα που μ'αρέσει.....
Τελευταίο να αναφέρω ότι η τιμή του ρολογιού είναι ασύλληπτη για το προϊόν που παίρνεις,
σίγουρα αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω!
Υ.γ. : Σορρυ για τις άθλιες φωτογραφίες