Έχω την εντύπωση ότι σαν αλεξιπτωτιστης, ριπτης και συσκευαστης πρέπει να πέρασες την δυσκολότερη εκπαίδευση στις ειδικές δυνάμεις την οποία μπορεί πλέον να περάσει φαντάρος...!!
....έχει και άλλες ειδικότητες, ( μιλάω ΠΑΝΤΑ για εφέδρους θητείας ) που ....τραβάνε κουπί. Και άσχημο.
Ισχύει Γιώργο. Τα ΟΥΚ έχουν πλέον εφέδρους ? Σίγουρα είναι ότι δυσκολότερο σε εκπαίδευση στην Ελλάδα. Συνάντησα αρκετούς ΟΥΚαδες στη σχολή αλεξιπτωτιστών και οι τύποι είναι the real deal που λέμε.(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Οχι, με την μείωση της θητείας, επειδή πρέπει να έχεις συγκεκριμένο υπόλοιπο θητείας μετά την αποφοίτηση ( .........την ποιά ?
), έφεδροι δεν γίνονται δεκτοί.
Δεκτοί γίνονται μόνον μόνιμα στελέχη, Αξκοι / Υπαξκοι από τους τρείς κλάδους, και από σώματα ασφαλείας, πχ Πυροσβεστική, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται τα όρια ηλικίας.
Αφου γίνεις αποδεκτός, περνάς πλέον και μια περίοδο ΣΩΒΕ ( ....
), για να φανούν οι "έχοντας ανάγκην βελτίωσης", γιατί παλαιότερα, έφευγαν χέρια και μέσες στις πρώτες εβδομάδες.
Ναι, μετά την "αποφοίτηση", της σωματικής και θαλάσσιας διαδικασίας, οι επιτυχόντες πήγαιναν και για αλεξιπτωτιστές, και κάνανε και ( ....εννοείται ) θαλάσσιο άλμα, που στους στεριανούς τότε, φάνταζε ( ...και ήταν ), λίγο ........τρομακτικό, και υπήρχαν και περιστατικά παράσυρσης.
Και πολλοί, μετά από αυτό, έκαναν και το "ελευθέρας", μια και κάποιοι, έπεφταν από ...........ψηλάαααααααααααααααα, ακόμα και με χρήση οξυγόνου, και πήγαιναν....................μακρυάααααααααααααααααα.
Υπήρχε και το αντίθετο, στραταίοι - έφεδροι, δήλωναν εθελοντές, , και πήγαιναν μετα από το "καταδρομικό - αλεξίπτωτα" και στην ΜΥΚ, και αρκετοί, αποφοιτούσαν.
Εκπαιδεύσεις με βαλλίστρες κλπ, κλασικές προσεγγίσεις.
Μετά, έγινε και το σχολείο του στρατού ξηράς, και πλέον, δεν ξέρω ποιός πάει που.
Και να ήξερα, δεν θα έλεγα σε δημόσιο βήμα.
Και ότι λέω, είναι ήδη ευρέως γνωστό