Αποστολέας Θέμα: Orient Star Pro Saturation Diver 300m  (Αναγνώστηκε 5311 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• Co-Founder
  • Sr. Member
    • Προφίλ
Orient Star Pro Saturation Diver 300m
« στις: Αύγουστος 20, 2011, 11:46:40 πμ »
O ηγετης της σειρας των diver της οριεντ εγινε ακομα καλυτερος συμφωνα με τα σχολια της εταιριας.
Νεος μηχανισμος με hacking και κουρδισμα απο την κορωνα προστεθηκε και εκανε ακομα καλυτερο ενα εκπληκτικο ρολοι.
Αναμενω απαντηση απο την εταιρια για τα στοιχεια του μηχανισμου.
Η τιμη στα 1880$ αλλα ευκολα μπορει να πεσει στα μισα με τις αντιστοιχες προσφορες της εταιριας στην Αμερικη.
Αρα με σχεδον 650€ αποτελει σιγουρα ενα κινητρο για να αρχισω να αποχωριζομαι καποια υπαρχοντα μου ;D

In classic black, this diver blends style and utility in one of the best saturation diving watches on the market. A distinct, quality watch, the EL02001B, formerly known as CFD0C001B, features an in-house movement, solid stainless steel bracelet and 1-Year Manufacturer's Warranty. EL02001B has been improved! It's now wind-able by the crown and hackable.

Watch Details:
stainless steel case | solid bracelet | screwed-down crown | water resistant 300m | screw caseback | 40-hour power reserve indicator | sapphire crystal

Clasp:Fold-over Buckle with Safety
Crown:Screwed-down
Water Resistance:300m
Case Material:Stainless Steel
Case Diameter:45.7mm
Case Thickness:16.6mm
Dial Color:Black
Bezel Material:Stainless Steel
Bezel Function:Unidirectional
Calendar:Date
Band Material:Stainless Steel
Band Length:22mm [LUGS]

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Marine Master

• Jr. Member
  • *
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
Απ: Orient Star Pro Saturation Diver 300m
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 21, 2011, 00:18:51 πμ »
Προς το παρόν το orient USA δεν πωλεί εκτός ΗΠΑ. 'Αρα τα 650 δολάρια που λες δεν παίζουν.
Υπολόγισε κανα 900 ευρώ από Ιαπωνία + την απόχη στο τελωνείο που πλέον δεν τη γλιτώνει κανένας...
Αξίζει όμως.

Αν δεν κάνω λάθος η ιαπωνική έκδοση έχει και 2 χρόνια εγγύηση.
Εγώ περιμένω πως και πως να βρω ευκαιρία να στείλω το δικό μου για αναβάθμιση ;D ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• Co-Founder
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 21, 2011, 11:21:16 πμ »
Προς το παρόν το orient USA δεν πωλεί εκτός ΗΠΑ. 'Αρα τα 650 δολάρια που λες δεν παίζουν.
Υπολόγισε κανα 900 ευρώ από Ιαπωνία + την απόχη στο τελωνείο που πλέον δεν τη γλιτώνει κανένας...
Αξίζει όμως.

Αν δεν κάνω λάθος η ιαπωνική έκδοση έχει και 2 χρόνια εγγύηση.
Εγώ περιμένω πως και πως να βρω ευκαιρία να στείλω το δικό μου για αναβάθμιση ;D ;D

Εχω τον τροπο μου φιλε...Δεν ειναι εκει το προβλημα ομως.. ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• Jr. Member
  • *
  • Zenith forever
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 22, 2011, 13:26:21 μμ »
Μήτσο όμορφο ρολόι. 650 από orientusa?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• Co-Founder
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 22, 2011, 16:28:33 μμ »
Μήτσο όμορφο ρολόι. 650 από orientusa?

Οριεντουσα παιζει με εκπτωσεις ακομα...πολυ καλες εκπτωσεις...και με απιστευτη εξυπηρετηση απο τον joe
Ρολογαρα οχι #$@%@#%

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ennea

• Sr. Member
  • Κράτησα τη ζωή μου... κατά το πλάγιασμα της βροχής
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 23, 2011, 02:04:26 πμ »
Πόσο είναι, 45-46 mm διάμετρο; Δυσκολοφόρετο ρε συ mits.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• Co-Founder
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 23, 2011, 02:23:38 πμ »
Πόσο είναι, 45-46 mm διάμετρο; Δυσκολοφόρετο ρε συ mits.

Παράθεση
Case Diameter:45.7mm
Case Thickness:16.6mm

Συνηθεια ειναι ολα Χαρη..Ακομα και το 47αρι Ορις του αδερφου μου με 250γρ βαρος συνηθιζεται....
Αυτο το ρολοι μου φαινεται τοσο ποιοτικο και στιβαρο που μου τρεχουν τα σαλια...Αν κρινω απο το 200αρι που εχω παιζει ναι ειναι κλοπη η τιμη που πωλειται...Αλλα σιγουρα μια μερα με αυτο στο πληκτρολογιο δε θα ειναι οτι πιο ξεκουραστο. ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sol Invictus

• Sr. Member
  • ...to the Unconquered Sun
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 23, 2011, 09:04:09 πμ »
Δεν ήθελα να γράψω στο νήμα αλλά δεν κρατιέμαι άλλο..  :-\
Όμορφο ρολόι, το κοιτάω από την εποχή που ήταν μη saturation  :D  Εκείνο το ρολόι είχε επίσης "πικάντικη" τιμή με ένα μηχανισμό που τον φοράνε ρολόγια της Orient που έχουν 100-150 ευρώ. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως δικαιολογεί τα λεφτά που ζητάει ακόμη και με τον βελτιωμένο (πιθανώς SEIKO μηχανισμό). Αν είχε μέχρι 300 ευρώ πραγματικά θα άξιζε κάθε σεντ που ζητάει, αλλά με τα λεφτά που θέλει αγοράζεις κάτι καλύτερο (δεν θα έχει ένδειξη power reserve αλλά θα είναι καλύτερο diver) είτε ακόμη και Orient Star. Αν και η Orient μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής εδώ μάλλον έχει κάνει φάουλ  :-[

ΥΓ. βαλβίδα διαφυγής ηλίου έχει? (Αν δεν απατώμαι saturation diver ονομάζονται τα ρολόγια που έχουν αυτή τη δυνατότητα -ή μήπως όχι?)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Empty-handed I entered
the world
Barefoot I leave it.
My coming, my going --
Two simple happenings
That got entangled.
Like dew drops
on a lotus leaf
I vanish."

Kozan Ichikyo

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• Co-Founder
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 23, 2011, 11:36:01 πμ »
Όμορφο ρολόι, το κοιτάω από την εποχή που ήταν μη saturation  :D  Εκείνο το ρολόι είχε επίσης "πικάντικη" τιμή με ένα μηχανισμό που τον φοράνε ρολόγια της Orient που έχουν 100-150 ευρώ. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως δικαιολογεί τα λεφτά που ζητάει ακόμη και με τον βελτιωμένο (πιθανώς SEIKO μηχανισμό). Αν είχε μέχρι 300 ευρώ πραγματικά θα άξιζε κάθε σεντ που ζητάει, αλλά με τα λεφτά που θέλει αγοράζεις κάτι καλύτερο (δεν θα έχει ένδειξη power reserve αλλά θα είναι καλύτερο diver) είτε ακόμη και Orient Star. Αν και η Orient μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής εδώ μάλλον έχει κάνει φάουλ  :-[

ΥΓ. βαλβίδα διαφυγής ηλίου έχει? (Αν δεν απατώμαι saturation diver ονομάζονται τα ρολόγια που έχουν αυτή τη δυνατότητα -ή μήπως όχι?)

Γιατι να μην γραψεις? καθε αποψη βοηθα στο διαλογο...

Η απαντηση για τη βαλβιδα ηλιου στο δευτερο λεπτο του παρακατω βιντεο

Οσο για την αξια του ρολογιου, κρινω απο το δικο μου οριεντ σταρ και ακομα και τα 750$ που εχει ειναι επιοικως λιγα για το ρολοι αυτο και δεν εχει καμμια σχεση με τα πολυ καλα μακο και μακο XL. Η ποιοτητα των υλικων και του φινιρισματων οπως και η συνολικη εικονα του μηχανισμου ειναι απιστευτη για το τι εχεις πληρωσει. Σε reviews εχω διαβασει ανθρωπους να μιλαμε για στιβαροτητα και φινιρισμα sea-dweller και πιστευω οτι δεν ειναι απλα γραφικοι. Ρολοι με τα specs αυτου και με inhouse μηχανισμο και με power reserve και με hack/wind πλεον θεωρω οτι ειναι σε καλη τιμη ακομα και στα 1800$ αρχικη. Αν καταφερεις να το παρεις και με 30% απο Αμερικα εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι κλοπη. Γιατι εχω δει και εχω φορεσει πολλα ρολογια του χιλιαρικου και το οριεντ σταρ που εχω ειναι μακραν καλυτερο. ;)

Γνωμη μου παντα...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sol Invictus

• Sr. Member
  • ...to the Unconquered Sun
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 23, 2011, 15:54:59 μμ »

Αυτό το έγραψα αστειευόμενος και κυρίως γιατί δεν ήθελα να γράψω αρνητικά για την ORIENT.  ;)

Τώρα στο θέμα της ποιότητας. ORIENT STAR δεν είχα τη χαρά να δω ποτέ από κοντά οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Το όνομα ORIENT STAR (και τα αντίστοιχα προϊόντα) είναι όμως τουλάχιστον ένα σκαλί πάνω από τα ORIENT και εν πάση περίπτωση νομίζω ότι το πρώτο όνομα έχει άλλο ειδικό βάρος από αυτό που κοσμεί τα "απλά" προϊόντα της εταιρίας. Αν κρίνω πάντως από τα 2 ORIENT που έχω, η ποιότητα (φινίρισμα) είναι εκπληκτική για ρολόγια 100-150 ευρώ. Δεν μπορούν να σταθούν όμως εύκολα απέναντι σε ρολόγια όταν τα λεφτά ξεπερνούν τα 400-500 ευρώ. Βασιζόμενος λοιπόν σε αυτό, και μη όντας OS δεν ξέρω κατά πόσο η ποιότητα αντικατοπτρίζει τα λεφτά που ζητά  :-\
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Empty-handed I entered
the world
Barefoot I leave it.
My coming, my going --
Two simple happenings
That got entangled.
Like dew drops
on a lotus leaf
I vanish."

Kozan Ichikyo

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 23, 2011, 16:16:23 μμ »
Νομίζω ότι απλά κρατάει την παλιά ονομασία orient 300m saturation diver. Το προηγούμενο μοντέλο ήταν το ίδιο με το Orient Star 300m Saturation Diver και απλά σε κάποιες αγορές είχε άλλο όνομα, πράγμα που μάλλον έχει να κάνει με την πολιτική των ιαπώνων για ρολόγια αποκλειστικά για την ιαπωνική αγορά.
Για την ποιότητά του δεν θέλω να μιλήσω αφού δεν το έχω δει από κοντά, όπως και το Star 300m. Ξέρω όμως το "μικρό" Star 200m. Ήμουν αυτός που πίεσε τον μιτσ να το αγοράσει ("πάρτο και αν δε σου αρέσει το αγοράζω άμεσα. ας έχω και δεύτερο ίδιο") και νιώθω μεγάλη χαρά που έμεινε τόσο ευχαριστημένος. Τότε του έλεγα ότι η αίσθηση ποιότητας και στιβαρότητας που μου αφήνει συγκρίνεται μόνο με το Fortis B-42 Diver Day-Date. Προσπαθούσα να μείνω συγκρατημένος για να μην τον "πάρω στον λαιμό μου".
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• Co-Founder
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Αύγουστος 23, 2011, 19:32:24 μμ »
Νομίζω ότι απλά κρατάει την παλιά ονομασία orient 300m saturation diver. Το προηγούμενο μοντέλο ήταν το ίδιο με το Orient Star 300m Saturation Diver και απλά σε κάποιες αγορές είχε άλλο όνομα, πράγμα που μάλλον έχει να κάνει με την πολιτική των ιαπώνων για ρολόγια αποκλειστικά για την ιαπωνική αγορά.
Για την ποιότητά του δεν θέλω να μιλήσω αφού δεν το έχω δει από κοντά, όπως και το Star 300m. Ξέρω όμως το "μικρό" Star 200m. Ήμουν αυτός που πίεσε τον μιτσ να το αγοράσει ("πάρτο και αν δε σου αρέσει το αγοράζω άμεσα. ας έχω και δεύτερο ίδιο") και νιώθω μεγάλη χαρά που έμεινε τόσο ευχαριστημένος. Τότε του έλεγα ότι η αίσθηση ποιότητας και στιβαρότητας που μου αφήνει συγκρίνεται μόνο με το Fortis B-42 Diver Day-Date. Προσπαθούσα να μείνω συγκρατημένος για να μην τον "πάρω στον λαιμό μου".

Για την προτροπη σου σε ευχαριστω απο μεσα μου καθε φορα που το φοραω, οπως και τους αλλους 2 υποστηρικτες που με επεισαν να το παρω.. ;D

Απλως πιστευω οτι το 300αρι αξιζει να το εχεις σαν ρολοι ειδικα αν το παρεις με τις απιστευτες προσφορες που δινουν οι Αμερικανοι ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions