Αποστολέας Θέμα: GRAND SEIKO  (Αναγνώστηκε 353304 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Alexandros00

• Master
    • Προφίλ
Απ: GRAND SEIKO
« Απάντηση #2760 στις: Ιανουάριος 14, 2023, 14:02:36 μμ »
Grand Seiko Caliber 9S 25th Anniversary Limited Edition Celebrates Japanese Watchmaking

Grand Seiko's new Caliber S 25th Anniversary Edition celebrates the 1998 launch of one of the company's most important movements, the high-frequency 9S. It is significant in many ways, not least of which is its function as a reminder to people that Seiko did more than introduce quartz technology to the world in the 1960s. It is also evidence, in case we needed it, that Grand Seiko's separation into a standalone brand in 2017 was more than just a corporate reorganization or a new logo. The substance behind the brand includes elite movements, high-watchmaking finishes and substantial archives from which to draw inspiration for new models. Grand Seiko had been a luxury collection within the Seiko umbrella since 1960.

The Anniversary Caliber 9S celebrates the movement - high frequency movements are a special accomplishment because they oscillate faster than standard movements - 36,000 vibrations per hour compared to the standard 28,000 - and that results in greater accuracy. Because the high frequency can induce extra wear on the components, it must be built to more precise tolerances (key components are manufactured to tolerances of one-thousandth of a millimeter), with more durable materials, so it's a caliber that is highly optimized for performance. The 9S has an accuracy rating of +5 to -3 seconds per day.

The watch also celebrates its "made in Japan" roots, which imply every bit as much cachet as a "Swiss made" label. In that context, the Caliber 9S 25th Anniversary pays tribute to the landscape near the workshop where Grand Seiko movements are made. The dials are inspired by the sky over Mt. Iwate, visible through the windows of the workshop. There are two references, one with a silver dial etched with textures that evoke the clouds over Mt. Iwate at daybreak, and another with an azure blue dial inspired by the view from the top of the mountain. The 37mm cases are stainless steel. Both are limited editions of 1,200 pieces, available only at Grand Seiko boutiques, beginning in April.

Στάλθηκε από το SM-S908B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #2761 στις: Ιανουάριος 14, 2023, 14:48:39 μμ »
Ατυχείς υλοποιήσεις.....
Που πας ρε GS με 13,5 πάχος σε 37αρα κάσα ? Θα σε πάρουν με τις πέτρες......
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2762 στις: Ιανουάριος 14, 2023, 14:50:53 μμ »
Την ολική ποιότητα κάποιων Ελβετών,  δεν θα μπορέσουν να την ξεπεράσουν ποτέ αν δεν πουλάνε στα 5 και στα 10 χιλιάρικα .

Από τα υλικά μέχρι το φινίρισμα, οι διαφορές είναι εμφανείς.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2763 στις: Ιανουάριος 14, 2023, 17:38:18 μμ »
Θα ηταν πολυ βοηθητικο καποιος να μου αναλυσει τα κοστη ενος ρολογιου των 10.000 .

Ενα κομματι ατσαλιου , μια μηχανη και φινιρισμα .

ΜΙΛΑΩ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΟΝΟΜΑ - ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ .

Πως αυτες οι παραμετροι ( ατσαλι - μηχανη - φινιρισμα )καθοριζουν τα 5000 - 10.000 ως ανωτατη ποιοτητα κατασκευης ;

Με σαφως μικροτερες τιμες λιανικης δεν μπορει μια εταιρια ( αν θελει ) να πιασει τα ανωτατα στανταρ κατασκευης ;

Στάλθηκε από το RMX2170 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #2764 στις: Ιανουάριος 14, 2023, 17:54:47 μμ »
Θα ηταν πολυ βοηθητικο καποιος να μου αναλυσει τα κοστη ενος ρολογιου των 10.000 .

Πως αυτες οι παραμετροι ( ατσαλι - μηχανη - φινιρισμα )καθοριζουν τα 5000 - 10.000 ως ανωτατη ποιοτητα κατασκευης ;

Με σαφως μικροτερες τιμες λιανικης δεν μπορει μια εταιρια ( αν θελει ) να πιασει τα ανωτατα στανταρ κατασκευης ;

Το 1ο που πρέπει να σκεφτείς βαιε είναι η έρευνα και ανάπτυξη R&D.
Το ποσό δηλαδή δαπάνησε μια εταιρία αλλά και το χρονικό διάστημα που πέρασε.
Μετα, ποσο στοίχισε η υλοποίηση και οι πρωιμοι πειραματισμοι.
Απο κει και πέρα τα κόστη διαμορφωνονται, για το τελικό προϊόν που θα περάσει στη κυκλοφορία.
Τα κόστη για τις εταιρίες είναι τεράστια, όχι για τη κατασκευή του ρολογιού, αλλά για τη πώληση του.
Μπουτικ, υπάλληλοι, promotion stars,  και διάφορα άλλα ξεπερνούν το 60 % της αξίας του ρολογιού.
Σε γενικές γραμμές όλα αυτά.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2765 στις: Ιανουάριος 14, 2023, 17:59:12 μμ »
Το 1ο που πρέπει να σκεφτείς βαιε είναι η έρευνα και ανάπτυξη R&D.
Το ποσό δηλαδή δαπάνησε μια εταιρία αλλά και το χρονικό διάστημα που πέρασε.
Μετα, ποσο στοίχισε η υλοποίηση και οι πρωιμοι πειραματισμοι.
Απο κει και πέρα τα κόστη διαμορφωνονται, για το τελικό προϊόν που θα περάσει στη κυκλοφορία.
Τα κόστη για τις εταιρίες είναι τεράστια, όχι για τη κατασκευή του ρολογιού, αλλά για τη πώληση του.
Μπουτικ, υπάλληλοι, promotion stars,  και διάφορα άλλα ξεπερνούν το 60 % της αξίας του ρολογιού.
Σε γενικές γραμμές όλα αυτά.

Αλεξ , ολα αυτα τα ξερω .

Κοστη υλικων και κατασκευης θα ηθελα να ξερω .

Για να καταλαβω γιατι τα 10.000 ειναι η αφετηρια της ανωτατης κατασκευης , διοτι πρακτικα δεν την καταλαβαινω .

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #2766 στις: Ιανουάριος 14, 2023, 18:04:11 μμ »
Αλεξ , ολα αυτα τα ξερω .

Κοστη υλικων και κατασκευης θα ηθελα να ξερω .

Για να καταλαβω γιατι τα 10.000 ειναι η αφετηρια της ανωτατης κατασκευης , διοτι πρακτικα δεν την καταλαβαινω .

Μα..αν τα ξέρεις ήδη τότε καταλαβαίνεις πως τα κόστη υλικών και κατασκευής έχουν πραγματικά μικρή ή/και μηδαμινή σχέση με την αφετηρία της "ανώτατης" κατασκευής. Η δεν πιάνω κάτι;

Είναι σαν να έχεις ένα μαντίλι Hermes και ένα Bershka, και να αναρωτιέσαι πόσο παραπάνω κοστίζει το πρώτο σε υλικά και κατασκευή για να πωλείται τόσο ακριβά! Τουλ..έτσι το καταλαβαίνω.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Argo982001,
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #2767 στις: Ιανουάριος 14, 2023, 18:09:28 μμ »
Βαιε...Η αγορά τα καθορίζει αυτά, οι εταιρίες το αντιλαμβάνονται πρώτες, δουλειά τους είναι,και αρχίζει το ξεζούμισμα.
Μην σου κάνουν εντύπωση τα νούμερα. Εμεις τα καθορίζουμε στην ουσία, το αγοραστικό κοινό.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2768 στις: Ιανουάριος 14, 2023, 18:13:04 μμ »

Μα..αν τα ξέρεις ήδη τότε καταλαβαίνεις πως τα κόστη υλικών και κατασκευής έχουν πραγματικά μικρή ή/και μηδαμινή σχέση με την αφετηρία της "ανώτατης" κατασκευής. Η δεν πιάνω κάτι;

Είναι σαν να έχεις ένα μαντίλι Hermes και ένα Bershka, και να αναρωτιέσαι πόσο παραπάνω κοστίζει το πρώτο σε υλικά και κατασκευή για να πωλείται τόσο ακριβά! Τουλ..έτσι το καταλαβαίνω.

Εγραψα πολυ ξεκαθαρα .
Δεν λαμβανω υποψιν ιστορια , ονομα κτλ .
Καθαρα κοστος υλικων .

Διοτι διαβαζω οτι αν τα ρολογια δεν κοστιζουν 5-10 χιλιαρικα δεν μπορουν να ειναι στο ανωτατο επιπεδο ποιοτητας .

Απο το ιδιο μεταξι φτιαχνει η Hermes και η κυρα Φωτεινη , μαντηλι .
Ποιοτικα διαφερουν ;
Ειναι στην ανωτατη βαθμιδα ποιοτητας και τα 2 ;

Αυτο λεω .

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Dante80,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2769 στις: Ιανουάριος 14, 2023, 18:14:23 μμ »
Βαιε...Η αγορά τα καθορίζει αυτά, οι εταιρίες το αντιλαμβάνονται πρώτες, δουλειά τους είναι,και αρχίζει το ξεζούμισμα.
Μην σου κάνουν εντύπωση τα νούμερα. Εμεις τα καθορίζουμε στην ουσία, το αγοραστικό κοινό.

Αλεξ , φευγει η κουβεντα .
Ειναι πολυ απλο αυτο που ζηταω .

Γιατι πρεπει ενα ρολοι να κοστιζει 5-10 χιλιαρικα για να ειναι στα ιδια με ενα Ελβετικο , απο θεμα υλικων - ποιοτητας

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #2770 στις: Ιανουάριος 14, 2023, 18:27:43 μμ »
Αλεξ , φευγει η κουβεντα .
Ειναι πολυ απλο αυτο που ζηταω .

Γιατι πρεπει ενα ρολοι να κοστιζει 5-10 χιλιαρικα για να ειναι στα ιδια με ενα Ελβετικο , απο θεμα υλικων - ποιοτητας

Γιατι την ποιότητα δεν μπορείς μόνο να την έχεις,αλλά να δείχνεις και,στους άλλους ότι την έχεις.
Και ο μόνος τρόπος να τη δείξεις στη κοινωνία μας ,είναι τα προ αναφερθεντα

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2771 στις: Ιανουάριος 14, 2023, 18:29:38 μμ »
Γιατι την ποιότητα δεν μπορείς μόνο να την έχεις,αλλά να δείχνεις και,στους άλλους ότι την έχεις.
Και ο μόνος τρόπος να τη δείξεις στη κοινωνία μας ,είναι τα προ αναφερθεντα

Τώρα μιλας ορθα

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #2772 στις: Ιανουάριος 14, 2023, 18:57:31 μμ »
Βαιε θεωρητικά έχεις δίκιο φίλε αλλά όταν τα πιάνεις στα χέρια σου όλα αυτά τα ρολόγια των 3.. 4.. 6... κτλπ..  συνήθως καταλαβαίνεις γιατί κοστίζουν τόσο...! Οχι πάντα αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων...
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Ευρυάναξ,
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2773 στις: Ιανουάριος 14, 2023, 21:47:47 μμ »
Την ολική ποιότητα κάποιων Ελβετών,  δεν θα μπορέσουν να την ξεπεράσουν ποτέ αν δεν πουλάνε στα 5 και στα 10 χιλιάρικα .

Από τα υλικά μέχρι το φινίρισμα, οι διαφορές είναι εμφανείς.

Ντου γιου καταλαβαίνεις, γουατ ιζ ΟΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ?

Φυσικά και τρολάρεις, αλλά, θα Σε απαντήσω.  :P :P :P

Ολική ποιότητα είναι οι ΕπΕρΕσίΕς που απολαμβάνει ένας πελάτης, από την στιγμή της αγοράς - απόκτησης, μέχρι το τέλος των υπηρεσιών του αντικειμένου, στην λήξη της ζωής του / πώληση / κλοπή / αντικατάσταση κοκ.

Η ολική ποιότητα ξεκινά από την σύλληψη και εκτέλεση της ιδέας, τον τρόπο που αυτή εφαρμόζεται, με τι χαρακτηριστικά - υλικά, σε τι επίπεδο λεπτομερειών / ανοχών / φινιρίσματος, υλικά σε χρήση, διαστήματα σέρβις / προδιαγραφές, after sales service, διάρκεια ζωής, εναπομείνουσα αξία μετά την χρήση, κλπ, κλπ.

Οπότε, μην σφυράμε αδιάφορα και λέμε

" Ενα κομματι ατσαλιου , μια μηχανη και φινιρισμα . ΜΙΛΑΩ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΟΝΟΜΑ - ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ . Πως αυτες οι παραμετροι ( ατσαλι - μηχανη - φινιρισμα )καθοριζουν τα 5000 - 10.000 ως ανωτατη ποιοτητα κατασκευης ;"

Κάποιοι , έχουν δικά τους χυτήρια, φτιάχνουν εξαρτήματα σε κάθετη παραγωγή, δεν αγοράζουν από τρίτους, κάνουν 1000 ποιοτικούς ελέγχους και παράγουν και με την χρήση τεχνιτών, και όχι μόνον με αυτόματους τόρνους / εργαλειομηχανές.

Και κάθε κομμάτι είναι ελεγμένο ένα πρός ένα.

Και μετά από χρόνια χρήσης, εξακολουθούν να διακρίνονται και να έχουν υπολειπόμενη αξία, που άλλα δεν έχουν ούτε καινουργή στην βιτρίνα.

Και ο ιδιοκτήτης, απολαμβάνει την ποιότητα, την ολική ποιότητα , με αναγνώριση, σέρβις, ανταλλακτικά, και χρήμα στην τσέπη ανα πάσα στιγμή αν αποφασίσει την πώληση.

Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι 5 γρανάζια και δυο ελατήρια, και από χρυσό να ήταν, κοστίζουν 5.000-10.000 ?

Το όλο πακέτο είναι που χρεώνεται τόσο. Οι επενδύσεις σε μηχανήματα, οι εγκαταστάσεις, οι μισθοί, η τελειότητα της κατασκευής. Και οι υπηρεσίες μέχρι το τέλος της κτήσης.  ;)

friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Badass Gentleman,Charilaos,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος PK73

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2774 στις: Ιανουάριος 14, 2023, 21:58:41 μμ »
Σχεδόν όλα τα προαναφερόμενα αφορούν στην GS πιστεύω
friendly
0
funny
0
like
1