..
Για τον ίδιο λόγο όμως να πούμε, ότι Heuer Bund σε αυτά τα χρήματα δε βρίσκεις με τίποτα - εκτός αν εννοούσες κάτι άλλο και κατάλαβα λάθος.
Η αλήθεια είναι ότι οι τιμές ανεβαίνουν σταθερά τα τελευταία 3-4 έτη για αυτά τα ρολόγια. Οι στρατιωτικοί "δύτες" ανέβηκαν ακόμα πιο έντονα. Πάντα εξαρτάται από την χώρα και την κατάσταση.
Πριν 2 χρόνια σε "ρολογοπαζάρι" στη Γερμανία βρήκα Heuer Bund στα 1.500, Leonidas περίπου στα ίδια, Tutima στα 1.200, Dodane στα 1.300 & το εκπληκτικό Cairelli (Zenith) στα 2.500! Τα γερμανικά Β'ΠΠ πηγαίνανε 2-3k
Έπρεπε να έχω 10.000 Euro να φορτώσω ένα βαλιτσάκι με 5 στρατιωτικά και να επενδύσω τα χρήματά μου...(1 Cairelli, 1 Leonidas, 1 Vixa, 1 Dodane, 1 Airain)
Στο e*ay πριν κανα μήνα βρήκα στρατιωτικό Junghans 88 στα 700 Euro. Σιγά-σιγά ανεβαίνουν οι τιμές (στα Cairelli π.χ. έχουν ξεφύγει) αλλά είναι πια φυσικό επακόλουθο όταν οι συλλέκτες τα κρατούν κλειδωμένα και νεο-εισερχόμενοι στο χώρο τα αναζητούν! Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το SEIKO RAF που πριν 10 χρόνια δεν το έπαιρνε κανένας. Άλλα σπάνια "πουλιά" όπως το RAAF Lemania 5012 έχω να το δω έξω στην αγορά καμιά δεκαριά+ χρόνια. Απλά δεν τα βγάζουν πρως πώληση
σε φυσιολογικές τιμες.