Αποστολέας Θέμα: Ποιός είναι ο ασφαλεστερος τρόπος να πουλήσει κανείς ρολόι στο εξωτερικό;  (Αναγνώστηκε 7673 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gsb

• Sr. Member
  • ..no date times!!
    • Προφίλ
    • http://www.polite.gr/
μπραβο χαρη!!
πολυ καλο το θεμα!!
προσωπικα δεν εχω πουλησει ουτε μπαρετα στην ελλαδα..
αλλα πρεπει να γνωριζουμε.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
το 'πε και το 'κανε!!

charisps

• Επισκέπτης
Καλημέρα! Επομένως έχες εμπειρία....για πες κι εσύ τις εμπειρίες-συμβουλές σου!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος gsb

• Sr. Member
  • ..no date times!!
    • Προφίλ
    • http://www.polite.gr/
Καλημέρα! Επομένως έχες εμπειρία....για πες κι εσύ τις εμπειρίες-συμβουλές σου!

χμμ
μαλλον εγινε παρεξηγηση..  :D

εννοω δεν εχω πουλησει ουτε καν στην ελλαδα!

ποσο μαλλον στο εξωτερικο..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
το 'πε και το 'κανε!!

charisps

• Επισκέπτης
 :D :D :D
είδες τί κάνει μια τόσο δα λεξούλα;;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος omitzi

• Member
  • **
    • Προφίλ
Εχω αγοράσει αρκετές φορές , μια την πατησα για $200 στο TRF.
Επειδη το PP ηταν friends and family οποτε μεγαλη ιστορία το dispute
έριξα αρνητική σε άτομο με feedback 100%. Δεν έχει ξαναπουλησει 1χρονο τωρα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
WUS το δημοφιλεστερο και το πιο αποτελεσματικο ,απαραιτητα τα references ,απαραιτητα και για τον αγοραστη για τους λογους που αναφερατε πιο πανω .
Φωτογραφιες απο το δεμα ,το ζυγισμα κτλ δεν κανουν κακο ,ισα ισα δειχνουν ενα ενδιαφερον απο τον πωλητη προς τον αγοραστη αλλα εαν πεσεις σε μπαγλαμα δεν βοηθαν σχεδον καθολου .
Paypal παντα ,καθησυχαζει τον αγοραστη ,αποφυγεται συναλλαγες friens and family πληρωμη εκτος και εαν θελετε να ρισκαρετε αγορα εκτος EU και να αποφυγετε τελωνεια .
Το κακο με το wus ειναι οτι σχεδον ολα τα ενδιαφεροντα ρολογια ειναι εκτος ΕU ,οποτε ή ρισκαρεις τελωνεια ή παρανομεις με χαμηλοτερες τιμες αγορας και αναγκαστικα δειχνεις εμπιστοσυνη στον πωλητη (το ιδιο και αυτος για να δεχτει να παρανομησει ) ,τα ιδια ισχυουν και για πωλησεις απο EU προς USA .
Γενικα εαν κανεις συχνα πωλησεις και αγορες απο WUS πρεπει σιγα σιγα και με διαδοχικες αγοραπωλησιες να χτισεις ενα καλο προφιλ με references ,για μια πωληση μονο δεν αξιζει τον κόπο .
Επισης μπορει το παζαρι να θεωρειτε σπορ της ανατολης αλλα και στο wus οχι μονο συνηθιζεται αλλα επιβαλεται κιολας .
Μια φορα ενας υποψηφιος αγοραστης σχεδον απαιτησε μια εστω και γελοια εκπτωση μονο και μονο γιατι ετσι ειναι ο σωστος τροπος συναλλαγης οπως ειπε.
Στην Ελλάδα τελευταια ειναι σχεδον αδυνατο να πουλησεις ρολοι  ,η κριση βλεπεις εχει εξαφανισει πιθανους αγοραστες και εχει αποθρασυνει αυτους που μπορουν ακομα να αγορασουν ,το εξωτερικο στο 90% των πωλησεων ειναι μονοδρομος .
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ελλάς

• Sr. Member
  • Μέτρον Άριστον
    • Προφίλ
Κάπου διάβασα ότι το 100% είναι μεγάλη μπαρούφα κι ότι αγοράζονται αυτές οι θετικές ψήφοι...το καλύτερο έχω διαβάσει είναι ένα σκορ ανάμεσα στο 99% και στο 100%...τώρα αν ισχύει δεν ξέρω! :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
''Κατοικούμε σ’ αυτήν τη χώρα χωρίς να έχουμε εκδιώξει άλλους...ούτε είμαστε μιγάδες ανακατεμένοι από διάφορα έθνη ανθρώπων...διότι κατέχουμε την χώρα στην οποία γεννηθήκαμε και ζούμε καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορίας μας...είμαστε αυτόχθονες''
Ισοκράτους Πανηγυρικός

charisps

• Επισκέπτης
Κάπου διάβασα ότι το 100% είναι μεγάλη μπαρούφα κι ότι αγοράζονται αυτές οι θετικές ψήφοι..

δε νομίζω να ισχύει Σταύρο.
Έχω αγοράσει άπειρα πράγματα μέσω ebay και κανένας δεν προσπάθησε να..εξαγοράσει την ψήφο μου.
Έχω δώσει και πολύ θετικές και πολύ αρνητικές ψήφους χωρίς κανένα θέμα ποτέ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ελλάς

• Sr. Member
  • Μέτρον Άριστον
    • Προφίλ
Κάπου διάβασα ότι το 100% είναι μεγάλη μπαρούφα κι ότι αγοράζονται αυτές οι θετικές ψήφοι..

δε νομίζω να ισχύει Σταύρο.
Έχω αγοράσει άπειρα πράγματα μέσω ebay και κανένας δεν προσπάθησε να..εξαγοράσει την ψήφο μου.
Έχω δώσει και πολύ θετικές και πολύ αρνητικές ψήφους χωρίς κανένα θέμα ποτέ.
Υπάρχει όντως σοβαρή πιθανότητα αυτός που το έγραψε απλά να έβγαλε χολή...δυστυχώς επειδή το διάβασα πριν πολύ καιρό, δεν μπορώ να παραθέσω πηγή!

Το θυμάμαι όμως χαρακτηριστικά γιατί για αρκετό καιρό μετά δεν αγόραζα από αγοραστές με σκορ 100%! Επίσης, ειδικά σε πωλητές....της σειράς που λέμε με χιλιάδες πωλήσεις, ειλικρινά το θεωρώ απαραίτητο να έχουν κάποιες λίγες αρνητικές ψήφους γιατί πολύ απλά...άνθρωποι είμαστε και κάνουμε και λάθη..!!
Θυμάμαι παρήγγειλα ένα λουράκι από έναν με 95% (αρκετά χαμηλό για μένα) μόνο κ μόνο επειδή μετά τα λάθη που έκανε και έπαιρνε τις αρνητικές ψήφους έγραφε πχ honest mistake, gave refund though κλπ! Δηλαδή μου ενέπνευσε μία αίσθηση ιντερνετικής εμπιστοσύνης ;D
Τώρα τελευταία η βάση μου για αγορές είναι το 99% και πάντα βλέπω τις αρνητικές ψήφους!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
''Κατοικούμε σ’ αυτήν τη χώρα χωρίς να έχουμε εκδιώξει άλλους...ούτε είμαστε μιγάδες ανακατεμένοι από διάφορα έθνη ανθρώπων...διότι κατέχουμε την χώρα στην οποία γεννηθήκαμε και ζούμε καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορίας μας...είμαστε αυτόχθονες''
Ισοκράτους Πανηγυρικός

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
Θεωρητικά δεν ξέρω πόσο μπορούν να σε εξασφαλίσουν οι φωτογραφίες που λένε οι φίλοι παραπάνω. Πάντα μπορεί κάποιος να φωτογραφήσει ένα δέμα και να στείλει στο τέλος άλλο, νομίζω θα είναι καλύτερο να τραβάς βίντεο στο ταχυδρομείο το να κλείνεις εκείνη την ώρα το δέμα και να το παραδίνεις. End of story.
Υπάρχει και η πιθανότητα βέβαια κάποιος να σου βάλει αρνητική κριτική ότι π.χ το ρολόι ήταν χαλασμένο, ή ότι δεν δούλευε όταν το πήρε, και κάποιοι θα εκβιάσουν με τη πιθανότητα αρνητικής κριτικής, αν μιλάμε για ebay. Τα φόρουμ είναι πιο ασφαλή και επειδή διαλέγεις πελάτες, στο ebay όποιος το χτυπάει το παίρνει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ελλάς

• Sr. Member
  • Μέτρον Άριστον
    • Προφίλ
Θεωρητικά δεν ξέρω πόσο μπορούν να σε εξασφαλίσουν οι φωτογραφίες που λένε οι φίλοι παραπάνω. Πάντα μπορεί κάποιος να φωτογραφήσει ένα δέμα και να στείλει στο τέλος άλλο, νομίζω θα είναι καλύτερο να τραβάς βίντεο στο ταχυδρομείο το να κλείνεις εκείνη την ώρα το δέμα και να το παραδίνεις. End of story.
Υπάρχει και η πιθανότητα βέβαια κάποιος να σου βάλει αρνητική κριτική ότι π.χ το ρολόι ήταν χαλασμένο, ή ότι δεν δούλευε όταν το πήρε, και κάποιοι θα εκβιάσουν με τη πιθανότητα αρνητικής κριτικής, αν μιλάμε για ebay. Τα φόρουμ είναι πιο ασφαλή και επειδή διαλέγεις πελάτες, στο ebay όποιος το χτυπάει το παίρνει.
Φίλε μου άμα φτάσουμε και σε αυτό το σημείο να τραβάμε βίντεο, τότε το χάσαμε το κορμί πατριώτη.  :) 
Γιατί με αυτήν την λογική, μπορεί εμένα ένας φίλος μου να δουλεύει στα ΕΛΤΑ, να τραβήξουμε το βίντεο όλα καλά κι όλα ωραία....και μετά να γίνει η απατεωνιά...
Κάποιος άλλος θα μπορούσε να συνεχίσει ότι περνώντας το δέμα από τον υπάλληλο, αφού τραβηχτούν βίντεο κλπ, θα έχει ένα γνωστό εργάτη που δουλεύει στη διαλογή...και στο τέλος θα το κάνουμε reality show...
Γνώμη μου είναι ότι άμα ο άλλος είναι γραικύλος ή βάρβαρος (ανάλογα με την καταγωγή του ;D) θα στην κάνει την λαδιά, όσες προφυλάξεις και να πάρεις...επομένως, ακριβά ρολόγια μέσω πωλήσεως δία ζώσης και μόνο...αλλιώς να είσαι προετοιμασμένος και για τα χειρότερα... :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ισοκράτους Πανηγυρικός

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
Δεν διαφωνώ. Απλά παρατήρησα τα παραπάνω για το θέμα των φωτογραφιών
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nicholas.d

• Sr. Member
    • Προφίλ
Κάπου διάβασα ότι το 100% είναι μεγάλη μπαρούφα κι ότι αγοράζονται αυτές οι θετικές ψήφοι...το καλύτερο έχω διαβάσει είναι ένα σκορ ανάμεσα στο 99% και στο 100%...τώρα αν ισχύει δεν ξέρω! :)
Το " σκορ " ειναι σχετικό...
Όταν κάποιος έχει  πχ 600.000 πωλήσεις και έχει 96-97%
Μη σου πω και 95%...
Αγοράζεις άφοβα...

Οι ψήφοι δεν αγοράζονται
Όμως κάποιες αρνητικές μπορούν να σβηστούν μετά από αξιολόγηση.....ή αναθεωρηθούν...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
ανθρωπος χωρις παρελθον μια δεν αξιζει...
η ρίζα κάμει το δεντρό και το δεντρό καρπίζει.

Αποσυνδεδεμένος nicholas.d

• Sr. Member
    • Προφίλ
Όταν πληρωνω εκτός eBay ή κάποιου καταστήματος ,
Πάντα προσπαθώ. Με pp
Ποτέ friends and family...
Ας κοστίσει λίγο παραπάνω δεν πειράζει..
Επίσης υπάρχει τρόπος νόμιμος να γλυτώσεις την παραπάνω χρέωση του pp για την μετατροπή του νομίσματος ..
Κατά την πληρωμή επιλέγεις την τράπεζα να κάνει την μετατροπή και όχι το pp.
Τα χρήματα που γλυτώνεις από εκεί ειναι τα παραπάνω χρήματα που χρειάζονται για προϊόντα ,πληρωμή στο pp

....

Δεν έχω κάνει ποτέ μεταφορά χρημάτων .
Αν το έκανα ποτέ, θα ζηταγα συστάσεις επικοινωνία επιπλέον με τφ κλπ.

Επίσης αφού σαν αγοραστές σχεδόν όλοι (?) έχουμε pp

Άρα ειναι το μόνο εύκολο να πουλήσουμε κατι με pp. Αφού ειναι όλα έτοιμα...

Επίσης με pp αυξάνεται κατακόρυφα η εμπιστοσύνη των αγοραστών και των πωλητών...
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 07, 2015, 10:50:14 πμ από nicholas.d »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
ανθρωπος χωρις παρελθον μια δεν αξιζει...
η ρίζα κάμει το δεντρό και το δεντρό καρπίζει.

Αποσυνδεδεμένος Watch-a-holic

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Το Ebay είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να κάνεις την πώληση.
Οι ανησυχίες θα πρέπει να αφορούν τον αγοραστή και όχι τον πωλητή. Ως πωλητής, θα στείλεις το ρολόι μόνο αφού λάβεις τα χρήματα. Ποτέ πριν.
Αν πληρωθείς μέσω Paypal, θα πρέπει να ξέρεις ότι αν το ρολόι είναι απομίμηση, ο αγοραστής δικαιούται να κάνει επίσημη διαμαρτυρία στο Ebay και να ζητήσει επιστροφή του ρολογιού σε σένα και αντίστοιχη επιστροφή των χρημάτων. Ακόμα κι αν αρνηθείς τους ισχυρισμούς του κα ιτο ρολόι είναι ότως αυθεντικό, θα μπλέξεις με το Ebay και το Paypal.

Εγώ είχα αγοράσει κάτι παπούτσια και είχα την υποψία ότι δεν ήταν γνήσια και τα επέστρεψα. Μου επέστρεψαν όλα τα χρήματα και τα μεταφορικά.
το Ebay κάνει τα πάντα για να προστατέψει το όνομά του από μαϊμούδες προϊόντα. Θα επιστρέψει σίγουρα τα χρήματα στον αγοραστή και μετά θα δει τι θα κάνει με τον πωλητή και πως θα του πάρει πίσω τα χρήματα.

Ένα ρολόι που πούλησα, το Paypal έκανε 20 μέρες να μου στείλει τα χρήματα, μέχρι να βεβαιωθεί ότι ο αγοραστής δε θα κάνει κάποιο παράπονο για την αυθεντικότητα του ρολογιού.

Επίσης να κοιτάξεις πρώτα τις τιμές που συνήθως χτυπάει αυτό που θέλεις να πουλήσεις σε όλα Ebay. Δεν υπάρχει μόνο το αμερικάνικο. Υπάρχει το Αγγλικό και το Γερμανικό. Τα υπόλοιπα δεν έχουν μεγάλο όγκο συναλλαγών και δεν αξίζει να ασχοληθείς. Θα δεις ότι κάποια προϊόντα χτυπάνε υψηλότερες τιμές στο Αγγλικό από ότι στα υπόλοιπα.

Αν προσπαθήσεις να πουλήσεις κάτι ακριβό για πρώτη φορά, δύσκολα θα σε εμπιστευτούν για να χτυπήσουν πολλοί ενδιαφερόμενοι. Έτσι η τιμή θα μείνει χαμηλά. Καλύτερα να βρεις κάποιο φίλο σου (αν υπάρχει) που να έχει κάνει κάποιες πωλήσεις και να έχει κάποιο κύρος στο Ebay. Θα πιάσεις μεγαλύτερη τιμή πώλησης.

Ξεκίνα και βλέπεις. Δε χρειάζεται να το αφήσεις να πουληθεί σε ότι τιμή κάτσει. Βάλε ένα ελάχιστο πλαφόν.
Εγώ ακολουθώ την τακτική να ζητάω υψηλή τιμή και παράλληλα δίνω τη δυνατότητα σε κάποιον να μου κάνει και προσφορές τις οποίες αξιολογώ σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες που έχω για την πώληση.

Ελπίζω να σε βοήθησα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions