Αποστολέας Θέμα: Ποια μπυρα σας αρεσει?  (Αναγνώστηκε 77060 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

  • Administrator
  • GWF
  • *****
  • Μηνύματα: 147573
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Ποια μπυρα σας αρεσει?
« Απάντηση #345 στις: Ιούλιος 10, 2016, 17:43:49 μμ »
Δεν κατάλαβες μάλλον, το κείμενο είναι δικό σου?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

gkblues

  • Επισκέπτης
Απ: Ποια μπυρα σας αρεσει?
« Απάντηση #346 στις: Ιούλιος 10, 2016, 17:45:41 μμ »
Δεν κατάλαβες μάλλον, το κείμενο είναι δικό σου?
Ειναι μεσα απο φορουμ Μπύρας και απο ειδικά βιβλία γι αυτήν ...
Ήμουν ψαγμένος πολυ


GK......
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος neuromind

  • Full Member
  • **
  • Μηνύματα: 643
  • when the light hits your brain
    • Προφίλ
Απ: Ποια μπυρα σας αρεσει?
« Απάντηση #347 στις: Ιούλιος 10, 2016, 22:11:30 μμ »
Απο που το πηρες?
Ειχα μπυραρία ρε φιλε 3 χρονια


GK......(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
εχεις ξανανεβασει φωτο απο τη μπυραρια νομιζω....απο τα ωραιοτερα μαγαζια του ειδους που εχω δει!!!!!!!!!!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

gkblues

  • Επισκέπτης
Απ: Ποια μπυρα σας αρεσει?
« Απάντηση #348 στις: Ιούλιος 10, 2016, 23:07:25 μμ »
Απο που το πηρες?
Ειχα μπυραρία ρε φιλε 3 χρονια


GK......(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
εχεις ξανανεβασει φωτο απο τη μπυραρια νομιζω....απο τα ωραιοτερα μαγαζια του ειδους που εχω δει!!!!!!!!!!!!
Σε ευχαριστω πολυ


GK......
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

  • Legend
  • *****
  • Μηνύματα: 38784
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Ποια μπυρα σας αρεσει?
« Απάντηση #349 στις: Ιούλιος 10, 2016, 23:19:55 μμ »

1. Η ομορφιά της μπύρας είναι ο αφρός της, πιείτε τον.


 Ο αφρός είναι εκεί για να προστατεύει την μπύρα απο την επαφή με τον αέρα ( οξυγόνο ), και να μην οξειδώνεται. Η οξείδωση καταστρέφει την γεύση.

Το λεγόμενο κολάρο, είναι και ένδειξη ποιότητος, φρεσκάδας, και όσο πιο πολύ διαρκεί, τόσο καλλίτερο είναι το προϊόν.

Ο ιδανικός αφρός είναι το 1/3 του ποτηριού, αλλά αγορανομικά, μαρκάρεται το ποτήρι στον όγκο πώλησης.

Στην Αγγλία ΔΕΝ βάζουν αφρό, στην Γερμανία-Αυστρία-Ολλανδία, χωρίς αφρό, την επιστρέφεις.


2. Το ποτήρι της μπύρας δεν πρέπει να είναι ποτέ παγωμένο. Το παγωμένο γυαλί παγώνει τα γευστικά κύτταρα της γλώσσας. Αποτέλεσμα, δεν γευόμαστε τίποτε.

Το αυτό ισχύει και για την πολύ παγωμένη μπύρα. Πρέπει να απελευθερώνονται τα αρώματα και να τα αισθάνεσαι. Πόσοι όμως ΜΠΟΡΟΥΝ ??

Με ένα τσιγάρο, χάνεις την ικανότητα γεύσης και διάκρισης για 5 ημέρες. Οι γευστικές δοκιμές γίνονται από ειδικούς, που έχουν ανεπτυγμένα αισθητήρια, και ειδικη εκπαίδευση. Δεν έιναι για τον πάσα ένα.

Από την άλλη, στατιστικά, η παγωμένη ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. Εχεις δει τα ψυγεία με ένδειξη θερμοκρασίας -2, -3 Κελσίου ?

Εχεις δεί κάνουλες ICE που έχουν ψυκτικό και είναι καλυμένες από πάγο ?

Για ποια γεύση λέμε λοιπόν ?  :D


3. Δώσετε έμφαση στην καθαριότητα του ποτηριού, νερό, λίπη, κραγιόν, πάγος καταστρέφουν τον αφρό.

Το παγωμένο, δημιουργεί μικροκρυστάλλους, ή "τάλληρο" πάγου στον πάτο, που ξαφνικά αναδύεται.

ΠΟΤΕ δεν σερβίρουμε σε πλαστικό, δημιουργεί υπερβολική άφριση.

Κανονικά, σερβίρουμε σε μικρά ποτήρια, για να καταναλώνεται γρήγορα. Αλλά μερικοί σερβίρουν καράφα. ΑΣΧΕΤΟΙ.



4. Πίνετε πάντα σε κολονάτο ποτήρι, ανάλογα με τη γεύση της και σερβίρετε με προσοχή, ιδιαιτέρως αν έχει τη μαγιά της. Η μπύρα σερβίρεται από χαμηλά, πλαγιάζοντας αρχικά το ποτήρι και κατόπιν σηκώνοντας το όρθιο ταυτόχρονα με τη φιάλη. Λεπτομέρειες. Μια weisse απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή, μιά hefe και όσες έχουν μαγιά πρέπει να σερβιριστούν με μιας στο ποτήρι και όχι σταδιακά, για να ξυπνήσει η μαγιά.

Οχι απαραίτητα, το κάθε ποτήρι κάνει, εξαρτάται από την μπύρα και την ποσότητα.

Για τις Weiss αδειάζουμε τα 2/3 και αναδεύουμε για να πάρουμε την μαγιά από τον πάτο του μπουκαλιού που καθιζίζει.

Με την ανάδευση, αναδίδει τα αρώματα.

Το σερβίρισμα, στο πρώτο μέρος πρέπει να δημιουργήσει πρώτα αφρό, και η υπόλοιπη να πάει από κάτω για να προστατευθεί.


5. Πίνεται πάντα φρέσκια. Η ημερομηνία παραγωγής αναγράφεται στη φιάλη, κουτάκι κτλ. Επιλέξτε την μπύρα με τη νεότερη ημερομηνία παραγωγής. Η διάρκεια ζωής της μπύρας είναι περίπου ένας χρόνος. Οσο νεότερη, τόσο καλύτερη.


Αναγράφεται η ημερομηνία "κατα προτίμηση ανάλωση" . Η μπύρα δεν έχει λήξη. Φυσικά αν πιείς από το Bright tank, πρίν την παστερίωση, δεν θα ξαναπιείς αλλού  :D, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο.

Οπότε , και αναλόγως συνθηκών, αναγράφεται η  "κατα προτίμηση ανάλωση", χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι. Εχω πιεί μπύρες 3-4 ετών, που διατηρούσαν τα στοιχεία τους, και 2 ημερών, που δεν κάνανε ούτε για τον νεροχύτη.

ΣΗΜ. Αν η μπύρα ΔΕΝ ΑΦΡΙΣΕΙ, αφήστε τη. Εχει πάρει αέρα και είναι οξειδωμένη.



6. Θερμοκρασία; Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες παγώνουν τη γεύση και το άρωμά της. Οι μπύρες πίνονται κανονικά στους 7-9 βαθμούς και η θερμοκρασία αυξάνεται καθώς επιλέγουμε από τις ξανθές τις κόκκινες και φτάνουν στους 10-12 . Εδώ, στην Ελλάδα, λόγω ζέστης, οι εταιρείες μας ανέχονται να τις πίνουμε παγωμένες, μπούζι.

Τα είπαμε ήδη. Οι ξανθές είναι μπύρες, οι κόκκινες - μαύρες ΠΟΤΟ

7. Βαρέλι, μπουκάλι ή κουτί; Χωρίς κανένα ενδοιασμό ψηφίστε βαρέλι. Η μπύρα λίγο πριν τη συσκευασία της είναι πάντα η ίδια. Πριν ακολουθήσει τον προορισμό της παστεριώνεται για να προστατευτεί από βλαβερούς μικροοργανισμούς, βακτηρίδια κτλ που αναπτύσσονται μέσα της. Η παστεριοποίηση, που διαρκεί ανάλογα από ένα έως είκοσι λεπτά, την αναγκάζει να χάσει ένα μέρος του χαρακτήρα της. Οσο πιο πολύ διαρκέσει, τόσο πιο πολύ θα χάσει γευστικά. Στο βαρέλι ο χρόνος είναι αστραπιαίος και ταυτόχρονα το βαρέλι έχει και το πλεονέκτημα του όγκου. Το φως, η θερμοκρασία, ο ήλιος επιδρούν καταστροφικά στην μπύρα. Στο βαρέλι ο εχθρός αυτός επιδρά σε πιο αργούς ρυθμούς, σε αντίθεση με τη φιάλη και το κουτάκι που με μιας τα αγκαλιάζουν.

Αν το βαρέλι δεν αναλωθεί σε 3 ημέρες, αναπτύσσει αποικίες και γι αυτόν τον λόγο, θέλει αποστείρωση.

Για την παστερίωση, δεν θα αναφερθώ τώρα, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα.

Η πιο ασφαλής επιλογή είναι το κουτί, που δεν περνάει φώς, αλλά αν είναι στον ήλιο, έχει κάνει 3000000000000 παστεριώσεις. Η παστερίωση γίνεται συνήθως στους 72 βαθμούς και για 1 ώρα.


8. Οι συνθήκες συντήρησης της μπύρας επιδρούν σημαντικά στην ποιότητά της. Το τρίπτυχο χρόνος, ήλιος, οξυγόνο είναι ο εχθρός της μπύρας και κάθε μέρα που περνά αφήνει άσχημα σημάδια πάνω της. Η μπύρα, σε αντίθεση με το κρασί, δεν παλαιώνει. Πίνεται φρέσκια, νέα και ωραία. Μην αγοράσετε ποτέ μπύρες όταν δείτε, κυρίως σε ταβέρνες στα νησιά,, τα κιβώτια αφημένα κάτω από τον ήλιο ή τη λαμαρίνα, και ελέγξετε την ημερομηνία παραγωγής.

Σωστό


9. Νερό, λυκίσκος και βύνη (κριθάρι ή καλαμπόκι) είναι τα τρία συστατικά από τα οποία παράγεται η μπύρα. Καθένα από αυτά δίνει ξεχωριστά χαρακτηριστικά στη γεύση της.

Οταν λέμε ΒΥΝΗ, εννοούμε ΠΑΝΤΑ κριθάρι. Δεν έχει βύνη καλαμποκιού.

Το κριθάρι διαβρέχεται, και μόλις "φυτρώσει", νεκρώνεται με ζεστό αέρα.

Οσο πιο πολύ ζεσταίνεται, καβουρδίζεται, και σκουραίνει. Και έτσι έχουμε από σχεδόν λευκή, μέχρι σχεδόν μαύρη. Με χαρμάνια, επιτυγχάνεται το χρώμα και η καραμελένια γεύση που επιθυμείται.

10. Στο τραπέζι. Καλωσορίστε τους φίλους σας με μια ξηρή, ξινούτσικη, φρουτένια μπύρα. Συντροφεύστε το δείπνο σας με μια απαλή και προχωρήστε σε μια πολύ δυνατή, ρωμαλέα μπύρα. Η μπύρα σερβίρεται όπως και το κρασί. Το χρώμα της ξεκινά από τις λευκές, τις ξανθές και προχωρά στις κόκκινες και κεχριμπαρένιες, για να καταλήξει στις εβέβινες. Η γεύση της το ίδιο, από απαλές, ξηρές, σπιρτόζικες στις δυνατές. Ταιριάζει με αλλαντικά, τυριά, κρέατα και αποφεύγει τα ψάρια, όχι όμως και τα θαλασσινά..

Εδώ, όπως την θέλει ο καθένας.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.


gkblues

  • Επισκέπτης
Ποια μπυρα σας αρεσει?
« Απάντηση #350 στις: Ιούλιος 10, 2016, 23:57:21 μμ »


ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΜΠΥΡΑΣ
Με αφορμή την πληθώρα διαφορετικών ειδών που μπορεί κανείς να γευτεί στον κόσμο της μπύρας, το ερώτημα της κατάλληλης θερμοκρασίας σερβιρίσματος τίθεται όλο και πιο συχνά. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες θεμελιώδεις αλήθειες σχετικά με το θέμα της θερμοκρασίας σερβιρίσματος της μπύρας. Ο κάθε δοκιμαστής έχει τις δικές του προτιμήσεις και αυτές κάποιες φορές αποκλίνουν σημαντικά από τις ευρέως αποδεκτές τιμές. Έτσι, ο οδηγός που θα διαβάσετε παρακάτω εστιάζει στις ευρέως αποδεκτές τιμές θερμοκρασίας, κι εσείς ως δοκιμαστής μπορείτε να τις ακολουθήσετε ή να αποκλίνετε όσο θέλετε.

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω ωστόσο θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο από δύο πολύ διαδεδομένους μύθους. Ο πρώτος είναι ότι η μπύρα θα πρέπει πάντα να σερβίρεται παγωμένη. Οι macrobrewers (όρος που υποδηλώνει μεγάλες ζυθοποιίες, συνήθως πολυεθνικές, ως αντίθετος του "microbrewers") θέλουν να το πιστεύετε αυτό για έναν απλό λόγο: η εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία αναισθητοποιεί τις γευστικές απολήξεις της γλώσσας. Από τότε που οι πολυεθνικές ζυθοποιίες ξεκίνησαν να σχεδιάζουν τα προϊόντα τους με βάση όποιο στοιχείο εντυπωσιασμού μπορούσαν να φανταστούν και όχι με βάση τη γεύση, η ανάγκη ουδετεροποίησης της γεύσης απέκτησε ζωτική σημασία. Η γεύση δεν είναι απαραίτητο συστατικό ενός αναψυκτικού με αλκοόλ. Στην πραγματικότητα, η γεύση στη μπύρα μαζικής παραγωγής αποτελεί συνήθως πρόβλημα. Πληθώρα παγωμένων αναψυκτικών όπως τα ισοτονικά ποτά, το παγωμένο τσάι ή το νερό έχουν λιγότερο επιθετική γεύση από μια μπύρα μαζικής παραγωγής. Έτσι, η αναισθητοποίηση των γευστικών απολήξεων της γλώσσας τώρα είναι ακόμα πιο σημαντική. Όσο για το τι εννοούν τα διαφημιστικά μηνύματα των εταιρειών λέγοντας ότι μια μπύρα πίνεται καλύτερα παγωμένη, αφήνουμε να το κρίνει η κοινή λογική. Έτσι λοιπόν, όχι, μια μπύρα δεν είναι απαραίτητο να πίνεται παγωμένη. Για την ακρίβεια, οι ποιοτικές μπύρες δεν πρέπει να πίνονται παγωμένες.

Ο δεύτερος μύθος είναι ότι οι Αγγλικές μπύρες σερβίρονται σε θερμοκρασία δωματίου, ή "ζεστές". Λάθος. Σερβίρονται σε θερμοκρασία κελαριού, η οποία είναι μεταξύ 12 και 14°C. Η θερμοκρασία δωματίου είναι 21°C. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι σημαντική.

Η ποιοτική μπύρα δεν σερβίρεται -ιδανικά- ούτε παγωμένη ούτε σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά κάπου ενδιάμεσα. Υπάρχουν πολλές γενικολογίες σχετικά με τις μπύρες διαφορετικών χρωμάτων και οι περισσότερες είναι εσφαλμένες. Παρόλα αυτά, το χρώμα μιας μπύρας φαίνεται να σχετίζεται με τη θερμοκρασία στην οποία αυτή σερβίρεται. Οι ανοιχτόχρωμες μπύρες σερβίρονται κατά κανόνα κρύες. Στην άλλη άκρη του θερμόμετρου βρίσκονται οι βαρειές, σκουρόχρωμες μπύρες όπως οι Quadrupels (τετραπλής ζύμωσης), οι Imperial Stouts και τα Barley Wines. Σε θερμοκρασία κελαριού σερβίρονται οι μπύρες Αγγλικού τύπου και στις ενδιάμεσες θερμοκρασίες σχεδόν όλες οι υπόλοιπες.

Παγωμένες (0-4°C):
Όλες οι μπύρες που ουσιαστικά δεν θέλετε να γευτείτε. Ξανθιές Lager, Malt Liquor, Καναδικού τύπου Golden Ale και Cream Ale, χαμηλού αλκοόλ, μηλίτης Καναδικού, Αμερικανικού ή Σκανδιναβικού τύπου.

Κρύες (4-7°C):
Hefeweizen, Kristalweizen, Kölsch, Premium Lager, Pilsner, Classic German Pilsner, φρουτόμπυρες, Golden Ales τύπου brewpub, Ευρωπαϊκές δυνατές Lager, Berliner Weisse, Belgian White, Αμερικανικές Dark Lager, γλυκιές Lambic και Gueuze φρούτων, και μπύρες τύπου Duvel

Δροσερές (8-12°C):
Αμερικανικές Pale Ale, Amber Ale, California Common, Dunkelweizen, Sweet Stout, Stout, Dry Stout, Porter, Αγγλικού τύπου Golden Ale, άγλυκες Lambic και Gueuze φρούτων, Faro, Βελγικές Ale, Τσέχικες Pilsner, Dunkel, Dortmunder/Helles, Vienna, Schwarzbier, καπνιστές, Altbier, Tripel, Ιρλανδικές Ale, μηλίτης Γαλλικού ή Ισπανικού τύπου

Θερμοκρασία κελαριού (12-14°C):
Bitter, Premium Bitter, Brown Ale, India Pale Ale, English Pale Ale, English Strong Ale, Old Ale, Saison, Unblended Lambic, Flemish Sour Ale, Bière de Garde, Baltic Porter, μοναστηριακές Dubbel, Belgian Strong Ale, Weizen Bock, Bock, Foreign Stout, Zwickel/Keller/Landbier, Scottish Ale, Scotch Ale, American Strong Ale, Mild, μηλίτης Αγγλικού τύπου

Ζεστές (14-16°C):
Barley Wine, Abt/Quadrupel, Imperial Stout, Imperial/Double IPA, Doppelbock, Eisbock, Mead

Καυτές (70°C):
Quelque Chose, Liefmans Glühkriek, σκούρες, πικάντικες χειμωνιάτικες ales όπως η Daleside Morocco


GK......
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 10, 2016, 23:58:56 μμ από gkblues »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

gkblues

  • Επισκέπτης
Απ: Ποια μπυρα σας αρεσει?
« Απάντηση #351 στις: Ιούλιος 11, 2016, 00:01:18 πμ »

Οδηγός αγοράς για νέους homebrewers
Συχνά μας ρωτούν τι χρειάζεται να αγοράσει κανείς για να παρασκευάσει την δική του μπύρα στο σπίτι. Την ερώτηση αυτή ακούμε προφανώς συχνότερα από εκείνους που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με το ευγενές αυτό άθλημα, οπότε συντάξαμε έναν σύντομο οδηγό αγοράς για τον απολύτως αρχάριο. Κάποια στοιχεία του ίσως φανούν χρήσιμα και στους πιο έμπειρους οπότε μην βιαστείτε να τον προσπεράσετε οι υπόλοιποι!
Με δυο λόγια και πολύ επιγραμματικά, η πλήρης πορεία που ακολουθεί η μπύρα από κριθάρι στον αγρό ως το ποτήρι μας είναι:
Το κριθάρι βυνοποιείται ώστε να διασπαστεί το άμυλό του σε σάκχαρα
Πραγματοποιείται η εκχύλιση του βυνοποιημένου κριθαριού ώστε να δημιουργηθεί ένας ζωμός πλούσιος στα σάκχαρα αυτά
Ο ζωμός αυτός (που λέγεται ζυθογλεύκος, ή γλεύκος) βράζεται για 60-90 λεπτά μαζί με λυκίσκο
Το γλεύκος ψύχεται σε θερμοκρασία δωματίου
Προστίθεται η μαγιά που ζυμώνει τα σάκχαρα σε αλκοόλη και διοξείδιο του άνθρακα
Αφού ολοκληρωθεί η πρώτη ζύμωση, προστίθενται κι άλλα σάκχαρα για να δημιουργηθεί νέα ζύμωση και το γλεύκος αμέσως εμφιαλώνεται
Το διοξείδιο που παράγεται από τη δεύτερη ζύμωση εγκλωβίζεται στο κλειστό μπουκάλι και δημιουργείται το ανθρακικό της μπύρας
Η μπύρα μας είναι πια έτοιμη!
Αντίθετα με ό,τι θα πίστευε κανείς, ο αρχάριος ξεκινά από τα τελευταία βήματα της διαδικασίας και σταδιακά πάει ένα βήμα πιο πίσω στη διαδικασία κάθε φορά, μέχρι την εκχύλιση. Σπάνια κανείς προχωρά στο στάδιο της βυνοποίησης.
Στα έτοιμα beerkits που υπάρχουν διαθέσιμα, το εκχύλισμα βύνης έχει βραστεί με λυκίσκο, έχει συμπυκνωθεί και διατίθεται σε μορφή κονσέρβας, οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι ουσιαστικά να αραιώσουμε με νερό και να προσθέσουμε την παρεχόμενη μαγιά. Στο beer shop θα βρείτε πληθώρα απόbeerkits της Munton's (Αγγλία) και της Brewferm (Βέλγιο). Θα χρειαστείτε ένα από αυτά, η επιλογή είναι δική σας. Να θυμάστε ότι τα κιτ που παρασκευάζουν βυθοζύμωτες μπύρες (lagers, pilseners, bocks κτλ) απαιτούν ζύμωση σε χαμηλότερη θερμοκρασία απ' ό,τι οι αφροζύμωτες (ales, wheat, stouts, κτλ)
Στα beerkits κάτω των 3 κιλών της Munton's θα πρέπει να συμπληρώσουμε σάκχαρα για να επιτύχουμε την απαραίτητη πυκνότητα στην πρώτη ζύμωση. Τα σάκχαρα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι, με σειρά από το καλύτερο προς το οικονομικότερο: spraymalt (φυσικό εκχύλισμα βύνης σε σκόνη), beerkit enhancer (μείγμα spraymalt/δεξτρόζης), δεξτρόζη, καστανή ζάχαρη, λευκή ζάχαρη. Τα διαφορετικά χρώματα των spraymalts δημιουργούνται από τον βαθμό καβουρδίσματος της βύνης και είναι απολύτως φυσικά. Θα χρειαστούμε ένα κιλό σάκχαρα για την πρώτη ζύμωση και 150-250 γραμμάρια για τη δεύτερη. Εξαίρεση αποτελούν τα beerkits της Brewferm που θέλουν συνήθως 500 γραμμάρια στην πρώτη και 90 στη δεύτερη.
Φυσικά, για να αξιοποιήσουμε τα παραπάνω θα χρειαστούμε και το βασικό σετ εξοπλισμού Deluxe που περιέχει ό,τι χρειαζόμαστε για την ενασχόλησή μας, εκτός από μπουκάλια (αυτά μπορείτε να τα βρείτε στο τοπικό εμπόριο).
Αν και δεν είναι απολύτως απαραίτητο, συνιστούμε την αγορά και ενός στραγγιστήρα για μπουκάλια - θα μας δώσει εύκολη και οικονομική λύση για το στέγνωμα των μπουκαλιών μας.
Οδηγίες για την παρασκευή μπύρας από beerkits μπορείτε να βρείτε εκτυπωμένες στο Deluxe, αλλά και online, στο άρθρο Οδηγίες Παρασκευής Μπύρας και στο forum υποστήριξης. Γραφτείτε και στο forum για υποστήριξη από την διαδικτυακή κοινότητα των Ελλήνων Homebrewers.
Καλή αρχή και καλές μπύρες!!



GK......
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

  • Legend
  • *****
  • Μηνύματα: 38784
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Ποια μπυρα σας αρεσει?
« Απάντηση #352 στις: Ιούλιος 11, 2016, 20:51:53 μμ »
This is a very important life lesson that a philosophy teacher taught his students.

The teacher cleared off his desk and placed on top a mason jar. He proceeded to fill up the jar with golf balls until he could fit no more. He looked at the classroom and asked his students if they agree that the jar is full. Every student agreed that the jar was indeed full.

The teacher then picked up a box of small pebbles and poured them into the jar with the golf balls. The pebbles filled all of the openings in between the golf balls. He asked the students if the jar was full. Once again, they agreed.

Now the teacher picked up a bag of sand and poured it into the mason jar. The sand filled in all of the empty space left between the golf balls and pebbles. He asked the class again if the jar was full. The students agreed it was technically full.

Finally, the teacher pulled out two beers from under his desk and poured both of them into the jar filling the empty space between the sand. Now the students began to laugh wondering how far this was going.

The teacher waited until the laughter stopped. "I want you to recognize that this jar represents your life," he started. "The golf balls represent the important things. Your family, children, health, friends, and passions. If everything else was lost and only they remained, your life would still be full.

The pebbles represent the other things in life that matter, such as your job, house and car. The sand---that is everything else. The small stuff. If you put the sand in first, there is no room for the pebbles or golf balls.

The same goes for life. If you spend all of your time and energy on the small stuff, you will never have room for the things that are most important. Pay attention to the important things in your life.

Enjoy time with family. Go to dinner with your spouse. Play games with your kids. There will ALWAYS be time to clean the house or take yourself shopping.

Take care of the golf balls first---the things that really matter. The rest is just sand. You are dismissed."

Before the students left, one shouted out. "You never mentioned what the beer represents!"

The professor smiled and said, "Well I'm glad you asked. The beer just shows you that no matter how full your life may seem, there's always room to have a beer with a friend."


Βασικές αρχές ζωής. Πόσοι τις ακολουθούμε ?

Συγνώμη για την Αγγλικούρα. Θα την μεταφράσει ο Πέτρος απο Αγγλικά σε ...........................Αγγλικά. :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.


Petros1

  • Επισκέπτης
Απ: Ποια μπυρα σας αρεσει?
« Απάντηση #353 στις: Ιούλιος 11, 2016, 20:58:02 μμ »
Πολύ καλό,μάθημα ζωής πράγματι...
Ειδικά το τελευταίο με τη μπύρα μου άρεσε,γιατί το έδειξε κυριολεκτικά και μεταφορικά...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

gkblues

  • Επισκέπτης
Απ: Ποια μπυρα σας αρεσει?
« Απάντηση #354 στις: Ιούλιος 12, 2016, 13:24:05 μμ »


Best of the Best


GK......
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jim teo

  • Sr. Member
  • ***
  • Μηνύματα: 2293
    • Προφίλ
Απ: Ποια μπυρα σας αρεσει?
« Απάντηση #355 στις: Ιούλιος 12, 2016, 13:38:55 μμ »
Τις δοκιμασες προχθες.
Πολυ ωραιες και οι δυο.





Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

gkblues

  • Επισκέπτης
Απ: Ποια μπυρα σας αρεσει?
« Απάντηση #356 στις: Ιούλιος 12, 2016, 15:40:32 μμ »



G...                                                                                      ...iPhone 5s
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος xrhstosaa

  • Full Member
  • **
  • Μηνύματα: 865
    • Προφίλ
Απ: Ποια μπυρα σας αρεσει?
« Απάντηση #357 στις: Ιούλιος 21, 2016, 21:56:12 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

gkblues

  • Επισκέπτης
Απ: Ποια μπυρα σας αρεσει?
« Απάντηση #358 στις: Αύγουστος 02, 2016, 10:05:52 πμ »



GK......
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

  • Administrator
  • GWF
  • *****
  • Μηνύματα: 147573
  • kk
    • Προφίλ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions