Καλησπέρα σας.
Κοίταζα λοιπόν την μικρή μου συλλογή, δυο seiko ένα SNZH53 κι ένα SNK807, δυο casio ένα 5610 κι ένα protrek 5000 και ένα CITIZEN BJ-7000 και με έπιασε τρόμος!
Δεν έχω αναλογικό χρονογράφο!
Έψαξα, διάβασα, μελέτησα, αλλά ακόμα δεν κατέληξα και είπα να προσφύγω στην ευγενική σας κρίση και βοήθεια.
Από το πολύ χρήσιμο post του συν-φορουμίτη STF παραθέτω τα παρακάτω για να τεθεί όσο πιο αναλυτικά μπορεί το ερώτημά μου:
"Ποιές είναι λοιπόν οι πληροφορίες που πρέπει να έχουν στη διάθεση τους αυτοί που θα θελήσουν να μας βοηθήσουν;"α) Διαθέσιμα χρήματα: Από 100 μέχρι 300 ευρώ, με μια απόκλιση συν/πλην 20% στο "ταβάνι"
β) Μηχανικός τύπος ρολογιού: Solar, Eco-Drive ή κάτι παρόμοιο.
γ) Σχεδιαστικός τύπος ρολογιού: Χρονογράφος με διάταξη "3-6-9"
δ) Δέσιμο: Δεν με πειράζει αν θα έχει μπρασελέ ή λουράκι. Όμως πρέπει να έχει οπωσδήποτε τη δυνατότητα για ΝΑΤΟ straps τουλάχιστον 22άρι
ε) Χρώμα στο dial: Μαύρο ή Μπλε χωρίς σχεδιαστικές ακρότητες.
στ) Μέγεθος Καρπού-Παλάμης: Κανονικό. Η προτίμησή μου είναι στα 42 χιλ και πάνω χωρίς την κορώνα.
ζ) Προσανατολισμό Προέλευσης: Japan! Τι άλλο? (Πως? υπάρχουν και ελβετικά? Για πείτε, για πείτε!)
η) Κάθε πιθανή ιδιαιτερότητα που μας ενδιαφέρει: Θα ήταν χρήσιμο να έχει δυνατότητα χρονομέτρησης μέχρι και 1/20 του δευτερολέπτου με εκείνο το ωραίο δεικτάκι που γυρίζει τρελά(!)
δευτερεύον χαρακτηριστικό που θα ολοκλήρωνε την απόλυτη πρόταση το GMT. Αντίθετα, ενδείξεις ΑΜ/PM 24h σε δεικτάκι δεν είναι ανεπιθύμητες αλλά καλύτερα να λείπουν...
Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων!