Αποστολέας Θέμα: Seiko Shogun vs Steinhart Ocean Titanium 500  (Αναγνώστηκε 13985 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
Seiko Shogun vs Steinhart Ocean Titanium 500
« στις: Οκτώβριος 17, 2015, 12:04:44 μμ »
Δύο καταδυτικά ρολόγια από τιτάνιο στην ίδια κατηγορία τιμής. Το κλασικό πλέον Shogun, με την ειδική bullet proof diashield επεξεργασία, στα 200μ, με την 6R15 μηχανή (21,6kbph)

και το νέο δημιούργημα της Steinhart, 500m, grade 5 titanium alloy, exhibition case back με την Soprod A10-2 elabore (28,8kbph)

Technical Details

Type: Seiko SBDC007 is a 42mm titanium case with a 120 click, 60 minute graduated bezel.50mm long case titanium screw-in style caseback
Seiko’s 6R15-01D0 movement, Japanese made, 23 jewels, 21,600 bph, manual winding in the first crown position, quick setting date in the second position and hacking for time setting in the third position, 50-hour power reserve (+25/-15 per day).
The bezel has a steel insert featuring longer markings on the 5’s and for the first 15 minutes; but there are dots for each of the minutes from 16-59 and an inverted triangle with a luminous dot at 60 minutes.
Drilled lugs, all-solid bracelet. The tops and bottoms of each link are brushed and the sides are brilliantly polished. The end-piece is 22mm wide and features a long center link. From the end-piece down the links are offset so that the but end of the following link secures to the previous center link via pins. The links tapper down to 20mm at the clasp.

Type: OCEAN Titanium 500 Premium
Case: Titanium, grade 5 alloy
Back: Stainless steel screwed (see through window)
Diameter: 42 mm (1.65 inches), without crown
height: 13 mm
Weight: 140 g
Dial: black
Crystal: Sapphire domed, with double anti-reflecting coatings on the interior side ..
Bezel: Ceramic, black with Superluminova Bgw9
Indices: Superluminova Bgw9
Lug width: 22 mm
WaterRes: 500 metres/1640 feet 50 ATM acc. to DIN
Strap: Titanium 22 mm, screwed
Buckle: Titanium, safety clasp
Movement: Soprod A10-2 Top Swiss Made, Automatic, Hacking second, 25 jewels, decorated movement, blue screws and golden STEINHART rotor, stop second. 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
Απ: Seiko Shogun vs Steinhart Ocean Titanium 500
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 17, 2015, 12:42:43 μμ »
Αρκετά δύσκολο το Vs αυτό... ::)

Κάτι όμως το τιτάνιο,κάτι τα 500m,τα 28,8kbph,και οι δείκτες -που μ αρέσουν οι συγκεκριμένοι επειδή δίνουν μια "καθαρότητα" στο καντράν-,θα πάω τελικά στο steihnhart...Η ημερομηνία στο 6 δεν μου χαλάει το γενικό σύνολο...Κι επειδή έχω άλλο ρολόι της εταιρίας,γνωρίζω την ποιότητα που προσφέρει σ αυτή την κατηγορία τιμής.
Steinhart λοιπόν εδώ...  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 17, 2015, 13:46:45 μμ »
Αρκετά δύσκολο το Vs αυτό... ::)

Κάτι όμως το τιτάνιο,κάτι τα 500m,τα 28,8kbph,και οι δείκτες -που μ αρέσουν οι συγκεκριμένοι επειδή δίνουν μια "καθαρότητα" στο καντράν-,θα πάω τελικά στο steihnhart...Η ημερομηνία στο 6 δεν μου χαλάει το γενικό σύνολο...Κι επειδή έχω άλλο ρολόι της εταιρίας,γνωρίζω την ποιότητα που προσφέρει σ αυτή την κατηγορία τιμής.
Steinhart λοιπόν εδώ...  :)

To Shogun είναι τιτάνιο με ειδική αντί-scratch επίστρωση... για τα υπόλοιπα ΟΚ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 17, 2015, 14:12:42 μμ »
Ναι οκ ....μου διέφυγε.
Αλλά έτσι κι αλλιώς τη θεωρώ δυνατή κόντρα,στα σημεία κρίνεται για μένα... :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 17, 2015, 14:29:18 μμ »
To Shogun το εχει δει ο Νικολας,δεν του αρεσε και ξερεις οτι ειναι κολλημενος με τα seiko
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 17, 2015, 15:09:02 μμ »
To Shogun το εχει δει ο Νικολας,δεν του αρεσε και ξερεις οτι ειναι κολλημενος με τα seiko
Δεν είναι το "κλασικό" ιδιαίτερο Seiko diver. Είναι πιο mainstream νομίζω σαν σχεδίαση. Ή το φοράς σαν μοναδικό ρολόϊ κάθε μέρα ή δεν το φοράς.

Sent from Crapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 17, 2015, 15:11:29 μμ »
Εσύ πιο λες Γιώργο...?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 17, 2015, 15:12:04 μμ »
μαλλον το Steinhart
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 17, 2015, 15:15:30 μμ »
Δεν είναι το "κλασικό" ιδιαίτερο Seiko diver. Είναι πιο mainstream νομίζω σαν σχεδίαση. Ή το φοράς σαν μοναδικό ρολόϊ κάθε μέρα ή δεν το φοράς.

Sent from Crapatalk
να το πω πιο απλα,"τσιγκος"
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 17, 2015, 15:17:24 μμ »
Το Steinhart ειναι σαν ρεπλικα Ρολεξ,προτιμω το Shogun κι ας μην ειναι απο τα αγαπημενα μου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WhiteLionR

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 17, 2015, 18:26:08 μμ »

Πολύ δυνατό Vs...! Μερικές πληροφορίες και σχόλια ακόμα, μιας και τα 2 ρολόγια είναι και για μένα (πραγματικό) δίλημμα:

Το Shogun είναι υπό κατάργηση. Το νέο μοντέλο, SBDC029, διαφοροποιείται μόνο στο Prospex logo στο καντράν και στην κορώνα (πάει το "S"...) και στην καινούργια, δυνατότερη LumiBrite. Σίγουρα όμως και το SBDC007 βρίσκεται ακόμα, εύκολα. Το Τ-500 έχει το γνωστό μείον της Steinhart: Εξαντλείται αμέσως και μετά είσαι στην αναμονή...

H κάσα του Steinhart είναι γνωστή και πολυχρησιμοποιημένη. Και με το σωστό μέγεθος. Πάντως, απ' όλα τα όμοιά του, αυτό είναι που διαφοροποιείται περισσότερο από το homage-Rolex λουκ. Επίσης, δεν είναι όλη Τιτάνιο. Στεφάνη και πίσω καπάκι είναι ατσάλι κι ελπίζω να μην φαίνεται έντονα η διχρωμία. Αυτό αντικαταπτρίζεται και στο βάρος του (140g), σε σχέση με το υπερελαφρό Shogun (στα 110g). Υπερέχει στην "νυχτερινή" εμφάνιση, με μπλε Superluminova Bgw9, και στη στεφάνη!

Θα αγόραζα το Seiko και μόνο για την κάσα του. Το φινίρισμα, αυτό το φάλτσο στα lugs, τα βουρτσισμένα πλαϊνά, η πολύπλοκη αλλά "καθαρή" γεωμετρία, είναι αριστούργημα. Στα συν, οι οπές στα lugs (όπως πρέπει να έχει ένα σοβαρό tool ρολόι) και η DiaShield επίστρωση. Και μόνο από την κάσα του, το Seiko ανεβαίνει κατηγορία...

Η Soprod Α10 έχει dna... Seiko, οπότε όλα καλά! :D Είναι όμως ωραία διακοσμημένη και... φαίνεται. Από την άλλη, και ο Ιάπωνας Πολεμιστής έχει ένα από τα πιο όμορφα case-backs που έχει βγάλει ποτέ η Seiko. Έξυπνη η επιλογή της ημερομηνίας στο "6" του Τ-500. Όμως οι μπλε λεπτομέρειες σε συνδυασμό με τους χοντροκομμένους δείκτες μου βγάζουν κάτι παιδικό νεανικό, περισσότερο ίσως απ' όσο πρέπει. To Shogun είναι κλασσικό, με ιδιαίτερους δείκτες που του δίνουν και χαρακτήρα.

Δύσκολη επιλογή.
Αν δεν μπορείτε να συνηθίσετε τη σοκαριστική ελαφρότητα ενός ρολογιού από Τιτάνιο (και είστε και του vfm), επιλέξτε Steinhart. Είναι ισορροπημένο και ποιοτικό, και το λιγότερο R-homage από τα άλλα της σειράς του. Θα γινει κι αυτό best-seller.
Από την άλλη, έλλειψη βάρους δε σημαίνει και έλλειψη ποιότητας. Και το Shogun είναι ακριβότερο, ποιοτικότερο και το δείχνει. Είναι σε άλλη κατηγορία ή, όπως λέμε, "πιο ρολόι".
Δικαίως έχει χαρακτηριστεί στα fora ως Φονέας Συλλογών... -Θ.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

gkblues

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 17, 2015, 18:46:11 μμ »
Shogun

G.K
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος g_squared

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 17, 2015, 19:19:44 μμ »
Δεν μπορώ να τα συγκρίνω δυςτυχως . Νομίζω το seiko είναι πολυ πιο μπροστά .θα διάλεγα shogun δαγκωτό που λένε.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 17, 2015, 19:26:38 μμ »
Το Steinhart ειναι σαν ρεπλικα Ρολεξ,προτιμω το Shogun κι ας μην ειναι απο τα αγαπημενα μου.
+10000000

Δεν μπορώ να τα συγκρίνω δυςτυχως . Νομίζω το seiko είναι πολυ πιο μπροστά .θα διάλεγα shogun δαγκωτό που λένε.
+10000000
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος IronHawk

• Sr. Member
  • Vangelis (aka IronHawk)
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 17, 2015, 19:27:36 μμ »
Για να είμαι ειλικρινής στο Steinhart δεν μου αρέσουν καθόλου οι δείκτες! Στο Seiko δεν εντοπίζω κάτι που να μην μου αρέσει!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions