Αποστολέας Θέμα: Πόσο επηρεάζει το brand name το γούστο μας??(με το χέρι στην καρδιά)  (Αναγνώστηκε 8316 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Petros1

• Επισκέπτης
Με αφορμή μία ατάκα του eisenberg,ανοίγω νέο θέμα,γιατί κρίνω ότι χρήζει συζήτηση:
αν δεν είχαν τα συγκεκριμένα πολυτελή λογότυπα και έγραφαν πχ tissot δε θα συγκινούσαν-σχεδόν- κανένα.

Πόσο επηρεαζόμαστε λοιπόν..?
Σύμφωνα με την ανθρώπινη φύση,όσο πιο άπιαστο κάνεις κάτι προς το κοινό,τόσο αυτό το επιθυμεί περισσότερο και τόσο πιο αξιόλογο το θεωρεί.
Είναι όμως έτσι πάντα,ή πρόκειται για απλή διαχείριση ψυχολογίας του όχλου από το marketing?
Νομίζω ότι θέλει πολύ προσωπική δουλειά και τριβή στο χόμπυ μας για να φτάσεις να αξιολογείς πράγματα χωρίς να σε επηρεάζει καθόλου η χρηματική αξία είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

Με το χέρι στην καρδιά,και με ΄όση αυτογνωσία διαθέτετε,τι λέτε...?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
Προσωπικά πάρα πολύ...
Ό,τι γράφει Rolex  δε θέλω ούτε να το βλέπω... :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος giorgosr32

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Συμφωνω με τον eisenberg,ποσοι θα αγοραζανε το submariner αν ηταν ακριβως το ιδιο ρολοι (κατασκευαστικα,ποιοτικα κτλπ)αλλα με το λογοτυπο π.χ της Casio???

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Συμφωνω με τον eisenberg,ποσοι θα αγοραζανε το submariner αν ηταν ακριβως το ιδιο ρολοι (κατασκευαστικα,ποιοτικα κτλπ)αλλα με το λογοτυπο π.χ της Casio???

το ονομα το χτιζεις
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης

το ονομα το χτιζεις
Εδώ είναι όλο το ζουμί Γιώργο όμως....
ΠΩΣ το χτίζεις.
Με τεχνογνωσία επενδύσεις και ανάπτυξη πάνω στις μηχανές κτλ...
Ή με μαρκετίστικα κόλπα...?

Η panerai πως το έχτισε?(τυχαίο παράδειγμα)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ

το ονομα το χτιζεις
Συμφωνω,η ερωτηση του Πετρου ομως ηταν αν κοιταμε την μαρκα σε ενα ρολοι ακομα και αν ξερουμε οτι ειναι ποιοτικο.πχ δεν θα εδινα 200.000 για ενα Nissan και ας ειναι καλυτερο απο ενα Ferrari της κατηγοριας του,θα προτιμουσα το Ferrari

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ

το ονομα το χτιζεις
Εδώ είναι όλο το ζουμί Γιώργο όμως....
ΠΩΣ το χτίζεις.
Με τεχνογνωσία επενδύσεις και ανάπτυξη πάνω στις μηχανές κτλ...
Ή με μαρκετίστικα κόλπα...?

Η panerai πως το έχτισε?(τυχαίο παράδειγμα)
η πανεραι,εχει πολυ μικρη παραγωγη και ανηκει σε μεγαλο γκρουπ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
Ήθελα να ξερα πόσο θα είχε αυτό το ρολόι αν έγραφε κάτι άλλο αντί για seiko ,έστω κι αν είναι quartz.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος IronHawk

• Sr. Member
  • Vangelis (aka IronHawk)
    • Προφίλ
Προσωπικά επιλέγω με βάση ένα και μόνο βασικό κριτήριο: Να μου αρέσει και να μου πηγαίνει/ταιριάζει.

Άλλωστε προκύπτει από τις επιλογές μου:

ADIDAS
ARAMAR
CASIO
CITIZEN
Deep Blue
Festina
Invicta
JUNKERS
Laco
Luminox
MARATHON
MARINA MILITARE
ORIENT
ORSA
PRECISTA
Pulsar
Sector
SEIKO
Sekonda
Tauchmeister
Timex
TISSOT
VOSTOK
ZENO
ZEPPELIN
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Vangelis (aka IronHawk)

Petros1

• Επισκέπτης
Προσωπικά επιλέγω με βάση ένα και μόνο βασικό κριτήριο: Να μου αρέσει και να μου πηγαίνει/ταιριάζει.
Ωρολογιακή ευτυχία λέγεται αυτό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Harry_Green

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Ειναι οντως τεραστιο το θεμα. Προσωπικα το ερευνησα με το master thesis στο mba που εκανα. Το πηγα γενικοτερα στο luxury και οχι μονο στα ρολογια. Η συντριπτικη πλειοψηφια δινει την μεγαλυτερη σημασια στο brand name γι'αυτο και τοσα rolex tag κτλ. Βασικα ειναι συναρτηση και του ποσα χρηματα εχεις. Αυτοι που ειναι οντως στην ανωτερη κοινωνικα ταξη δινουν αρκετα λιγοτερη σημασια στο γνωστο brand name. Ισα ισα που προτιμα κατι που δεν φορα ο απλος κοσμος, ουτε καν οι ευκαταστατοι. Γιαυτο και ρολογια που εχουν και πιο προσιτες σειρες δεν αποτελουν επιλογη αυτων που παντα ειχαν πολλα χρηματα. Σιγουρα στα ρολογια υπαρχει και η κατηγορια αυτων που δεν ενδιαφερονται και αν εχουν τα χρηματα θα πανε σε rolex γιατι μονο αυτο ξερουν κ εχουν στο μυαλο τους σαν καλο ρολοι. Στον υπολοιπο κοσμο το brand μετραει στην συντριπτικη πλειοψηφια, απλα καποιοι το παραδεχονται και καποιοι οχι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ισίδωρος

• Sr. Member
    • Προφίλ
Είναι θέμα καθαρά από ένα σημείο και πέρα, το τι σου προσφέρουν οι συγκεκρημένες ετερείες.
Πως έχουν θεμελιωθεί στον χώρο
Ακόμα και καινούρια ετερεία αν σου προσφέρει αυτά που προσφέρουν οι κολοσσοί,
 πιστεύω ότι θα αναδειχτει στον χώρο πολύ γρήγορα..
το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι επιρεάζουν μέσω marketing την κολεκτιον της σεζον,
 και τον τρόπο που πρέπει να είναι εμφανησιακα ένα ρολόι
(αυτό μοιάζει με το τάδε ρολόι)
Εγώ προσωπικά κοιτάω πρώτα το έξω και μετά το μέσα..
και με το έξω εννοώ εμφάνισει και όχι λογότυπο.
στο τοπικ που άνοιξε ο Vagelis? π.χ. http://www.greekwatchforum.gr/index.php?topic=9731.0;topicseen
δεν με τρελαίνει κάνενα από αυτά
(εμφανησιακά μιλάω),
δεν πάει να έιναι η ferrari των ρολογιών... δεν θα τα πάρω και ας τα είχα τα λεφτά.
(Βέβαια άμα τα είχα τα λεφτά δε ξέρω τι θα αγόραζα τότε και τι όχι)

Πάντως ένα καλό ρολόι σου δίνει άλλο πρεστιζ όπως και ένα καλό κουστούμι όπως και ένα καλό αυτοκίνητο... Αυτή είναι η νοοτρόπια του περισσότερου κόσμου, να θαμπώνεται από αυτά που δεν έχει, και να ανεβάζει αυτούς που τα έχει.

Για να μην παρεξηγηθώ αν κάτι μου αρέσει και μπορώ να το αγοράσω, θα το πάρω. είτε αυτό λέγετε pattek phillipe είτε rolex είτε casio είτε timex είτε όποια μάρκα θέλετε...  (εννοείτε ότι θέλω και κάποια αξιοπιστία από το ρολόι που θα πάρω, ανάλογη με τα χρήματα που θα δώσω)

αυτά... τώρα δεν ξέρω αν έμεινα μέσα στο θέμα ή το έχασα λίγο!  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
A.k.a Gastone

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Ήθελα να ξερα πόσο θα είχε αυτό το ρολόι αν έγραφε κάτι άλλο αντί για seiko ,έστω κι αν είναι quartz.

Φιλε αν ειναι εγραφε Omega ολοι ξερουνε τι τιμη θα ειχε...οπως ειπες και συ πιστευω οτι το καλο marketing ( και οχι παντα σε συνδυασμο με την ποιοτητα ) μπορει να ανεβασει τρομερα μια εταιρεια.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Actorius

• Sr. Member
  • Κωνσταντίνος
    • Προφίλ
Άσκοπη ερώτηση. Απο τα γραφόμενα των περισσότερων τακτικών φαίνεται ξεκάθαρα οτι επηρεάζει πάρα πολύ η μάρκα. Μερικές φορές σε αστείο βαθμό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
When I was a baby, an evil fairy cursed me with expensive taste and no money.

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
Με το χερι στην καρδιά -που λεει κι ο τιτλος- ναι, με επηρρεάζει το brand name ενός προϊόντος (εδώ ρολογιού), αλλά τόσο όσο γνωρίζω -πιο πολύ τώρα, πιο λίγο παλαιότερα- ότι το brand name συνήθως αξίζει τα λεφτά του ονόματός του και δεν πάει (συνήθως) μόνο του, αλλά συνοδευεται και από την αντίστοιχη ποιότητα του προϊόντος που το φέρει.
Διότι αν ήταν διαφορετικά, από μόνο του το μαρκετινγκ δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα για πολύ χρόνο, κάποτε η φούσκα σκάει.
Αρα ενα γερό brand name είναι συνηθως συνδυασμός ποιοτικού προϊόντος ΚΑΙ δυνατού marketing.
Tρανταχτό παραδειγμα κι εξαιρεση η Seiko που εχει (από επιλογή) μόνο το ενα από τα δύο στοιχεία, την ποιότητα, στο μαρκετινγκ δεν είναι ότι δεν μπορεί (αλίμονο), αλλά μάλλον δεν θελει κι ακολουθεί διαφορετική στρατηγική. Από την άλλη μεριά είναι πλεον σε όλους μας γνωστό, ότι πολλές (σχεδόν όλες) οι εταιρείες ΥΩ εχουν πολύ "βαρύτερο" brand name από την αντίστοιχη ποιότητα τους σε σχέση πάντα με την τιμή των προϊόντων τους.
Και ΝΑΙ, ο κόσμος επηρρεάζεται από τα brand names των προϊόντων που φορά ή χρησιμοποιεί κάποιος. Γι΄αυτό άλλωστε οι εταιρείες αυτές πουλάνε, όπως και όσο πουλάνε, αν δεν υπήρχε ενδιαφέρον από τον κόσμο απλά δεν θα πούλαγαν...
Άλλο θέμα είναι αν κάποιοι το παραδέχονται και κάποιοι όχι...
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 30, 2016, 20:40:57 μμ από Ilias-G »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions