Αποστολέας Θέμα: Πόσο επηρεάζει το brand name το γούστο μας??(με το χέρι στην καρδιά)  (Αναγνώστηκε 8325 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
Σε μια αγορα ενος οποιουδηποτε προιοντος (στην προκειμενη του ρολογιου) επιδρα η λογικη και το συναισθημα..Επομενως καποιος που θελει να πουλησει θα πρεπει να κερδισει ή την λογικη ή την καρδια ή και τα δυο του υποψηφιου αγοραστη..Η λογικη εχει συγκεκριμενη διαδικασια λειτουργιας που βασιζεται σε εμπειρικα δεδομενα και αδιαμφισβητητα πραγματικα γεγονοτα σε αντιθεση με το συναισθημα οπου εκει υπεισερχονται καθαρα υποκειμενικα κριτηρια οπως εχουν αυτα διαμορφωθει (ή και μπορει να βρισκονται ακομα σε φαση συνεχους διαπλασης) με το περασμα του χρονου με την καθημερινη ασκηση ποικιλων μορφων επιρροων (απο την κοινη συνειδηση ενος λαου το τι θεωρει ωραιο, το τι διδασκεται στο σχολειο, πως γαλουχειται γενικοτερα στις δομες μιας κοινωνιας κλπ)..
Συνεπως, εγω που θελω να πουλησω το προιον μου πρεπει με καθε τροπο να κερδισω ενα απ´τα δυο (αντικειμενικο-υποκειμενικο κριτηριο) ή και τα δυο στην καλυτερη..Μπορει να εχω πολυ καλο προιον αλλα να μην συγκινει αισθητικα/συναισθηματικα ή το αντιστροφο...Καθε εταιρεια λοιπον που εχει κερδισει την εμπιστοσυνη, την καρδια, την λογικη του πελατη, το χει κανει ειτε με αργα σταθερα βηματα (με πιστη, πεισμα και λοιπες αξιες σ´αυτο που κανει) ειτε με εκρηκτικο τροπο μεσω ισχυρης εκθεσης σε προτυπα κλπ (διαφημιστικες καμπανιες με την συμμετοχη συγχρονων ειδωλων των τεχνων, αθληματων κ.α.)
επηρεαζοντας σε βαθμο "θολωσης" της διανοιας και δημιουργωντας αμφιροπα συμπερασματα, ανερματιστα λογικης και αλληλοσυγκρουομενες συναισθηματικες εξαρσεις..
Εταιρειες οπως η ρολεξ, σεικο, πανερει, βασερον, πατεκ, σιτιζεν κλπ μπορουμε να ψυχανεμισθουμε λιγο πολυ πως η καθε μια εφτασε εκει που βρισκεται..
Τωρα για το κατα ποσο επηρεαζομαστε απ το brand name μιας εταιρειας εχει να κανει, οπως αναφερθηκε παραπανω, κατα ποσο η εταιρεια αυτη κερδισε την λογικη ή την καρδια μας..Να μην παραβλεπεται ομως οτι οση αξια πρεπει να δινεται στη λογικη αλλη τοση να δινεται και στην καρδια διοτι στη ζωη πρεπει να συνυπαρχουν εαν θελουμε πραγματικα να λεμε οτι καναμε μια επιτυχημενη αγορα για την ικανοποιηση του εαυτου μας..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Vagelis

• Επισκέπτης
Οκ...
Πραγματικά είναι τόσο μεστό και ωραίο το κείμενο που έγραψες που θα το διαβάσω αύριο με την ησυχία μου για να συνεχίσουμε τη συζήτηση...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος soprano

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Δεν πάω με βάση τα ονόματά,ειδάλλως θα είχα και rolex,omega κ.α πού προσωπικά δεν μου αρέσουν καθόλου,αντε 2-3 μοντέλα τους,αλλά οχι και τόσο πολύ ώστε να τα αποκτήσω,ανεξαρτήτου τιμής.
Αν κάτι μου κάτσει ωραία στο μάτι,θα το τσίμπησω.

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stavros14

• Sr. Member
    • Προφίλ
Πολύ ωραιο θέμα ανοίχτηκε και διαβάζουμε  ενδιαφερουσες απόψεις.Βασικά είναι πολύ δύσκολο να βγει κάποιο συμπέρασμα διότι το θέμα εμπεριέχει την αίσθηση του ωραίου και τα κριτήρια ποιότητας.Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να καθοριστεί το όριο μεταξύ αντικειμενικου και υποκειμενικου σε αυτά ώστε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα.Ίσως όπως έχει γράψει και ο stelakos νομίζω και συμφωνώ το χόμπι μας δεν έχει λογική οπότε πρέπει να το δούμε απλά με βάση τι συναίσθημα βγάζει στον καθένα.

Στάλθηκε από το C2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Εν οιδα οτι ουδεν οιδα.

Αποσυνδεδεμένος Ισίδωρος

• Sr. Member
    • Προφίλ
Το brand name κρυβει καποιες προσδοκιες του αγοραστή, καποια στανταρντς που η κάθε εταιρεια εχει αποδειξει οτι διαθέτει....εννοειται οτι επηρρεαζει την τελική αγορά.

Τι θα παω να παρω ?
Ενα ανωνυμο προιον?
Ενα προιον που δεν εχει μεγαλο ονομα γιατι ειμαι και πολυ ψαγμενος και καταλαβα οτι ειναι εταιρειαρα παρολο που δεν αγοραζει ουτε η  μανα του ιδιοκτητη?

αν είχα την γνώση θα το έκανα!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
A.k.a Gastone

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
Το χόμπι αυτό έχει απ'όλα, σαν καλός μπαχτσές.

Πολλοί απλά θέλουν να παραμυθιαστούν, άλλοι να πουλμουρ, άλλοι να ψάχνουν το δυσεύρετο, άλλοι να βάλουν ότι τους καυλώσει, άλλοι ψάχνουν τη νιρβάνα που θα εξασφαλίσει η μαγική πεντάδα ρολογιών. Ο καθένας με τον παρά του κάνει το χαβά του.

Δεν νομίζω ότι με επηρεάζει προσωπικά ιδιαίτερα το brand name, εκτός στο αρνητικό, κάποιες μάρκες που κάνουν για μένα πολλά φάουλ και πήραν κόκκινη για αντιαθλητικό παιχνίδι. Αν μου αρέσει κάτι θα το ψάξω και θα το βρω, το γούστο μου μένει και πολύ σταθερό αν κρίνω από το ότι ψάχνω τα ίδια ρολόγια χρόνια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
Σε μια αγορα ενος οποιουδηποτε προιοντος (στην προκειμενη του ρολογιου) επιδρα η λογικη και το συναισθημα..Επομενως καποιος που θελει να πουλησει θα πρεπει να κερδισει ή την λογικη ή την καρδια ή και τα δυο του υποψηφιου αγοραστη..Η λογικη εχει συγκεκριμενη διαδικασια λειτουργιας που βασιζεται σε εμπειρικα δεδομενα και αδιαμφισβητητα πραγματικα γεγονοτα σε αντιθεση με το συναισθημα οπου εκει υπεισερχονται καθαρα υποκειμενικα κριτηρια οπως εχουν αυτα διαμορφωθει (ή και μπορει να βρισκονται ακομα σε φαση συνεχους διαπλασης) με το περασμα του χρονου με την καθημερινη ασκηση ποικιλων μορφων επιρροων (απο την κοινη συνειδηση ενος λαου το τι θεωρει ωραιο, το τι διδασκεται στο σχολειο, πως γαλουχειται γενικοτερα στις δομες μιας κοινωνιας κλπ)..
Συνεπως, εγω που θελω να πουλησω το προιον μου πρεπει με καθε τροπο να κερδισω ενα απ´τα δυο (αντικειμενικο-υποκειμενικο κριτηριο) ή και τα δυο στην καλυτερη..Μπορει να εχω πολυ καλο προιον αλλα να μην συγκινει αισθητικα/συναισθηματικα ή το αντιστροφο...Καθε εταιρεια λοιπον που εχει κερδισει την εμπιστοσυνη, την καρδια, την λογικη του πελατη, το χει κανει ειτε με αργα σταθερα βηματα (με πιστη, πεισμα και λοιπες αξιες σ´αυτο που κανει) ειτε με εκρηκτικο τροπο μεσω ισχυρης εκθεσης σε προτυπα κλπ (διαφημιστικες καμπανιες με την συμμετοχη συγχρονων ειδωλων των τεχνων, αθληματων κ.α.)
επηρεαζοντας σε βαθμο "θολωσης" της διανοιας και δημιουργωντας αμφιροπα συμπερασματα, ανερματιστα λογικης και αλληλοσυγκρουομενες συναισθηματικες εξαρσεις..
Εταιρειες οπως η ρολεξ, σεικο, πανερει, βασερον, πατεκ, σιτιζεν κλπ μπορουμε να ψυχανεμισθουμε λιγο πολυ πως η καθε μια εφτασε εκει που βρισκεται..
Τωρα για το κατα ποσο επηρεαζομαστε απ το brand name μιας εταιρειας εχει να κανει, οπως αναφερθηκε παραπανω, κατα ποσο η εταιρεια αυτη κερδισε την λογικη ή την καρδια μας..Να μην παραβλεπεται ομως οτι οση αξια πρεπει να δινεται στη λογικη αλλη τοση να δινεται και στην καρδια διοτι στη ζωη πρεπει να συνυπαρχουν εαν θελουμε πραγματικα να λεμε οτι καναμε μια επιτυχημενη αγορα για την ικανοποιηση του εαυτου μας..
Χαρη εχεις φοβερη γραφη!!!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
Ο καθένας με τον παρά του κάνει το χαβά του.
Αυτό είναι η ουσία.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
Χαρη εχεις φοβερη γραφη!!!

Ευχαριστω πολυ Νικολα!! :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

• Master
    • Προφίλ
Ο καθένας με τον παρά του κάνει το χαβά του.
Αυτό είναι η ουσία.

Ισχυει.. ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
ειδικα σημερα,ειναι πολυ χαρουμενος γιατι επιασε σημα το citizen  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions